Jump to content

Ruger no.1

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ruger no.1's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Den så jo riktig så fin ut. Vet du hvem som er importør i norge for den?
  2. Jeg bruker kombien til alt. Etter at jeg kjøpte en skikkelig kombi, en Blaser bbf 97, har den blitt med på alle jaktturene. Den er MINST like presis som viklen som helst rifle og har et bedre avtrekk enn de fleste, rett ut av esken. Den er i kaliber 12 / 8x57 IRS og kan brukes til alt. Før jeg kjøpte den hadde jeg en masse andre rifler og hagler, fikk også bygd flere rifler, men ble egentlig aldri helt fornøyd, hadde sjelden det rette våpenet eller sikte når viltet dukket opp. Med kombien er jeg altid riktig utstyrt og har jeg brukt for kikkertsikte har jeg i 9 av 10 tilfeller god tid til å sette det på. Jeg jakter hjort, rådyr, det meste av småvilt og rovvilt. Men ..... smaken er som baken, du må prøve for å finne det som passer deg best, for meg ble det en skikkelig kombi.
  3. Jeg unnlot å stemme da ingen av de nevnte bilene falt serlig i smak. Skikkelig jaktbil skal også kunne brukes som skikkelig familiebil, feriebil, kjøre på fest bil, dra stor henger bil osv.osv. I tillegg skal det være 8 høl det brenner i, i en bilmotor. Jeep Grand Cherokee med 4,7 liter V8 passer perfekt til oppgaven.
  4. Som "The kid" har jeg prøvd gjenntatte ganger å få kontakt, over flere år, uten å få svar hverken på mail eller telefon, Ga til slutt opp uten en gang å ha fått testa kulene hans. Prøvde tre ganger å bestille 25 kuler i 140 grain 6,5 via e-post. Da det vel er ei ganske tung homogen kule som han muligens ikke hadde på programmet prøvde jeg å bestille ei 175 grain kule i 8mm. Da dette heller ikke ga noen som helst form for svar ga jeg opp. Første bud for å drive butikk må jo være å svare på henvendelser.
  5. Hadde ikke hvert et sekund i tvil: Brno. "Det perfekte våpen for lungeskudd på humle på 50 meter", som det stod i en test av en Brno for en tid siden.
  6. Jakt og skyting er jo egentlig to forskjellige ting. På skytebanen blir det ofte mye greier som blir med, og fansie børser med digre kikkerter som er helt ubrukelige på jakt. Det er skyting. Jakt blir for min del stort sett en kombi eller en gammel mauser G33/40 med åpne sikter. Kikkertsikte er med, i sekken, men blir sjelden brukt på jakt. Eneste jakta jeg bruker kikkertsikte på er toppjakt og da har jeg god tid til å sette på kikkerten etter at fugger`n er funnet. GPS er et fint hjelpemiddel, på spetsen, da virker den også som avstandsmåler. Til å orientere seg i terenget synes jeg den er helt ubrukelig, får ikke oversikt på samme måte som på et papirkart. Jeg tar altid med kart som jeg laminerer med kontaktpapir og selvfølgelig kompass. Senest i fjord traff jeg på to karer som ikke viste hvor de var da gps`n var tom for strøm og de ikke hadde kart med, tror ikke de viste hvordan de skulle bruke kart og kompass heller ........ Det er så mye fansie børser og utstyr å få tak i at jeg tror de fleste glemmer det viktigste: Gjør deg kjent og tren med det utstyret du har, og lær å kjenne jaktterenget ditt skikkelig, utenfor jaktsesongen, slik at når jakta begynner kan du bruke tiden på å jakte og ikke finne ut av tereng og utstyr.
  7. Har den med på tur i steden for pussestang, men skal det pusses hjemme blir den aldri brukt, da blir det gammelmåten med pussestang og børster/lapper.
  8. Det handler vel desverre mye om at de ikke har økonomi til å sitte med "alt" på lager til en hver tid. De små prøver også å samle opp en del bestillinger før de bestiller for ellers går all fortjeneste til porto på varene de bestiller, dette tar ofte lang tid, veldig lang tid. Synes det er dumt å vente i en måned på noe jeg kan få i posten på tre dager, billigere. Jeg prøver å planlegge litt fremmover og bestille ting jeg går tom for i god tid hos den lokale kruttpusheren. Ting som ryker eller de ikke kan skaffe innen rimelig tid bestiller jeg pr post med en gang så slipper jeg iritasjonen med venting. Støtt de lokale, den dagen de er borte så savner vi dem.
  9. Kniven på venstre og børsa på høyre side, blir minst "støy" av det.
  10. Jeg har hatt flere kombier og var forsåvidt ikke fornøyd med noen av de før jeg kjøpte meg en Blaser 97 kombi. Perfekt avtrekk og ingen problemer med varmskyting og treffpunktsforandring. Bruker 8x57, men har hatt 7x57 også og var fornøyd med den også. Den har også oppspenner og er dermed tryggere å gå med, vi bærer jo tross alt børsene mer enn vi skyter med de. Spar heller litt til og kjøp deg en Blaser.
  11. Har selv en STI Targetmaster 6" 9mm som fungerer greit til feltskyting. Prøvde en Pardini i 9 mm, som jeg sikkert kunne skutt like godt med etter litt trening, men synes ikke den var like god som STI`n. Det er vel mer hva man er vant med som blir avgjørende.
  12. Har ladet flere 1000 selleri&gullerot ( sellier&belliot ). Det eneste problemet med de er at noen hettelommer er veldig trange, ca 5% av hylsene har trange hettelommer. Disse kan enten reames til rett dimensjon eller ganske enkelt kastes. Jeg reamer mine og får 5-7 runder ut av de før de begynner å bli sprø i messingen og kastes. De fleste andre hylsemerker får jeg ca 10 ommladinger ut av før de begynner å bli sprø, så det er jo en viss kvalitetsforskjell. Du får det du betaler for her som alle andre steder.
  13. Jeg har en Blaser kombi i 8x57 irs mens kompisen har en i 30-06 og du skal kjenne veldig godt etter for å merke noen forsjell i rekylen. Legger du godviljen til så er muligens 8x57 en smule "behageligere" i rekylen. Det er mye mer å hente på tilpassning av kolbe og ei god rekylkappe på stokken hvis du skal redusere rekylen. Når det gjelder 8x57 så er det utvilsomt en aldeles utmerket kaliber. Jeg har solgt de andre børsene jeg hadde og bruker nå den til alt fra fuggel til elg. Annbefales på det varmeste. Den gjør det ikke så godt på papiret i forhold til en del andre patroner, men i praksis gjør den jobben meget godt, og det er jo det som er det viktigste.
  14. Det er desverre slik som nevnt over at bismut går i oppløsning ved treff i bein. Har en kamerat som driver med utstopping og han finner stadig vekk pulviriserte bismuthaggel. Det eneste som duger av lovlig vare er tungsten / hevyshot, dyre men gode. Jeg savner bly jeg .................
  15. Har kun gode erfaringer med Midway. Jeg sjekker altid pris hos flere, men det er ofte kun Midway som kan levere innen rimelig tid. Ingen vits i å handle billig hvis de ikke kan levere "før om fire uker". Det er ofte litt å spare på å handle fra div. nettbutikker i usa, men da skal du være forsiktig med sluttsummen ellers kan det fort bli båder dyrt og ta lang tid hvis varene må innom tollklarering. Det meste jeg trenger får jeg nå heldigvis hos Børselars, og så får jeg en hyggelig prat på kjøpet.
×
×
  • Create New...