Jump to content

reldor

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

reldor's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. De engelske har vel også trangere rifling i bakkant , slik at minie kulene skal gripe riflene. De italienske har sylindrisk borring.. R.
  2. Hei , kjøp ei bok som heter "Gunsmithing Tips & Projects". ISBN:0-935632-18-6 I denne boka er det masse gode tips og gode forklaringer. Det er en veldig god forklaring om å lage stokk med mål og vinkler som er viktige. R.
  3. Hei , mulig dette er blitt nevnt tidligere men da ha jeg oversett det...... Noen som vet hvor man får kjøpt skuminnlegg til våpen kuffert , sånn som man kan skjære ut til våpenet? Jeg fant en leverandør på nettet , prisen der var ca.900 pr. m2 og det ble levert bare hele plater. Dette synes jeg blir litt for dyrt Liggeunderlag er ikke et alternativ da de ikke er tjukke nok og må limes sammen....... R.
  4. Er denne børsa for svartkrutt eller er den for røksvakt ? Originalt var disse ladd med 110grain 1F svartkrutt under en blykule på 300 grain , senere ble det utviklet røkfrie ladninger. Å bruke røkfritt avhenger av om børsa tåler det. Mulig jeg tar feil men det bør være et stempel på løpet som viser om den tåler nitro. Hvordan dette stempelet ser ut vet jeg ikke , men det er det sikkert andre her på forumet som vet. Da må vi vite hva slags børse det er og produsent. R.
  5. Å slipe går sikkert det også , men kassene skal setherdes(coulorcase hardening). For å ungå at det skulle sitte igjen noe nikkel og missfarge herdingen ønsker jeg å fjerne på den "riktige" måten. Ja , det heter å normalisere , delene pakkes i kull for å hindre glødeskall.... R
  6. Hei Da har jeg gjort ett forsøk , og ja syra er hard på jernet , grove etsemerker. Mulig jeg brukte for sterk løsning. 7.5% Disse låsekassene skal anløpes for å herdes seinere , hva skjer med nikkelbelegget hvis jeg anløper kassene uten å fjerne belegget? Vil det flasse/brenne av? Eller vil det feste seg mer? Anløping gjøres med kasse pakket i kull ved 840 grader i en time for så å kjøle ned i ovnen til dagen etter. R.
  7. Hei, Ja jeg var vel litt sparsom med spørsmålet.... hva slags væske brukes , hvilken spenning(Volt) brukes og vilken strøm(Ampere) styrke brukes. R.
  8. Hei, Er det noen her som kjenner til hvordan man fjerner nikkel belegg R.
  9. Engelsrud har svartkrutt på lager......Wano og Sweitser Les om kruttet her: http://www.norsksvartkruttunion.no/cms/index.php R.
×
×
  • Create New...