Jump to content

errorjac

Members
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by errorjac

  1. errorjac

    M03-Klubben !

    Skrujern av rette typer, umbrako/ torx.
  2. errorjac

    M03-Klubben !

    Helt uproblematisk å demontere kassen fra skjeftet. Har gjort det flere ganger. Man må jo kunne demontere for rens/ rustbeskyttelse!?! Rett verktøy kreves dog Mauser m03 basic og trail i skapet
  3. Og du skal ikke selge den ?
  4. Vil det slite mindre med N133 krutt ?
  5. Tankeeksperiment fra en uerfaren: Noen som har innspill på utilsiktede konsekvenser dersom man skulle forsøke seg på denne ladningen, til kråkesprenging på moderate hold ? 300wm med Speer 100 grs RN (halvmantlet kule 15,29mm) MAX Data fra QL: (starter lavere) Settedybde 8mm COL 73,84 VV N140 75 grs (97% fylling) 1142 m/s Ball.efficiency 23,4%
  6. Måten å gjøre dette på er å forrigle en hygrostat koblet til varmevifte, med termostaten til fordamperen (kjøleren) Så lenge luftfuktigheten i rommet er over innstillt verdi, går både fordamper og vifta. (Viktig at kuldeytelsen på fordamperen er noenlunde lik effekten på varmeovnen) Når luftfuktigheten kommer under innstillt verdi (tipper 40-60% vil være bra til å begynne med, for å etablere hinne. Dette må man erfare. Utelufta ligger nå på 73% og 7`C her nå, og nærmere 80% når det regner) stopper varmevifta, og fordamperen fortsetter å kjøle til den kommer under innstillt verdi. Vifta på fordamperen må gå hele tiden for å sirkulere lufta, slik at den kan ta opp fuktighet, og slik at hygrostaten får "føle" på lufta, og starte systemet igjen når fuktigheten begynner å stige.
  7. errorjac

    50 BMG

    Har en kasse tomhylser (Vesterålen). Byttes i no gjævt
  8. Kan det ha vært den nye utgaven, som er merket med liten skrift "High energy" du har fått ? Usikker på når den kom. Men, var nettopp en test i ett av fagbladene, og den hadde vel litt kvassere hastighet.
  9. Men hva med hjemmeladere da? Er ikke denne kula (TBT & TBBC) å få kjøpt løs noe sted ? Har forsøkt å leite, men finner den kun hos Børselars.no til 21kr stykket i .30 kaliber. Har tidligere funnet den i 458 både som TBBC og helmantlet. Men det var en restpakke.....
  10. Men, skyter man en på eiendom man ikke har jaktrett, så vanker det bøter....... Ja den eiendomsretten Enig i at det burde vært satt opp solide skuddpremier på denne, hvis myndighetene (DN) var så oppskremt som de ville ha det til.
  11. M67, har du mer kunnskap å dele, eller sider som henviser til teorien bak å finne rett løp ? Har noen solide emnesrør tilgjengelig, men usikker på styrke. Har lyst å lage en Har tidligere også hørt regelen du refererer til, med godstykkelse lik boring. Men, så har man jo sett fungerende saluttkanoner som på langt nær har tilfredstillt dette kravet. Og sågar med bronse/messinglegering, med innleggsløp av stål.
  12. Ble du første mann ? Noe nytt å dele ?
  13. Løfter denne igjen! Etter to år, har du vel fått noen erfaringer å dele ? Venter i spenning
  14. viewtopic.php?f=14&t=50117 Her står sikkert noe nyttig!
  15. Du må være OBS på å dobbeltsjekke denne dimensjonen. Jeg kjøpte en som så lik ut som denne, men den passet akkurat ikke. I ettertid fant jeg ut at den var beregnet for Anchutz sin skinne, og denne var littegrann videre enn Sauer sin skinne. Og dermed passet den ikke. Men, jeg husker desverre ikke dimensjonen på den jeg hadde. Endte til slutt opp med en versapod med rett innfesting til sauerskinna, kjøpt fra den våpenforretninga i Førde tror jeg.
  16. Kom til å tenke på noe jeg mange ganger har lurt på, har søkt her, og googlet uten å finne det jeg lurte på. På den originale mauseren (ble noe usikker på om det var K98 eller om det var G33 jeg så det på) I alle fall, på oversiden av baksiktet er det en skala fra 100 til 2000 meter, oppslagssikte. Men; på undersiden er det en annen skala, som kommer tilsyne når man vipper baksiktet 90 grader opp av våpenet. Jeg har ikke greid å se noen sammenheng med disse graderingene. Kan det være for å avstandsbedømme ift. kjent høyde på mål ? Er det noen kammerater som har kunnskaper om dette ?
  17. Barbarosso: Oppfordrer du til underrapportering, og at kammerater skal la være å publisere bilder, fordi at det ikke skal fremgå hvor mange som EGENTLIG er skutt ?? Oppfordrer alle til å fortløpende rapportere inn korrekte tall på hvor mange sel som blir skutt, enten man berger dem eller ikke. Samt å rapportere hvor mye sel som blir observert på hver lokasjon. Det er ingen som kan forlange større kvoter ovenfor forvaltningsmyndighetene, uten at vi kan vise til at dagens kvoter blir fyllt, og at bestanden er stor. Så inni hælvetta rart at enkelte syns det e heilt greit å oppføre sæ ainnerledes om forvaltninga så snart det e en sæl. Eller e det kanskje meir krypskyting og underrapportering i skogen enn mainn kan tænke sæ? Og at det e like vanlig der, som på havet ?
  18. Noe nytt?? .....eller er det hemmeligstempla ? Har lest artikkelen med stor interesse, og "slutten på eventyret" var vel ikke akkurat som forventet.....
  19. viewtopic.php?f=17&t=66526 Sitat mitt innlegg: "Saumfarte ladedata, og kjørte Quickload på den. Havnet til slutt på best presisjon med S&B hylser , Large rifle 215 Magnum primers, og 44grs N140 bak. Settedybde 7mm og COL 69,5mm. Startladning 42grs og forsøkte maxladning 46grs. Og opplevde best presisjon med 44grs. QL oppgir hastighet 1030mps i 700mm pipe."
  20. Hehe.....en kasse med øljekker........då drekk man litt øl....
  21. Ryddet i gamle greier, og kom over en kasse med tomhylser for 12,7 (50BMG) Tok vare på disse engang, før det hersens forbudet mot "ekstremt farlige grovkalibrede våpen" kom. Sånn i tilfelle man fikk seg et sånnt prosjekt. Noen som vet om noe lurt å gjøre med disse? Eller er det bare søppel, som leveres som messing ?
  22. Har nettopp ladet opp sierra varmint 85grs, men ikke fått gjennomført ekspansjonstest enda. Saumfarte ladedata, og kjørte Quickload på den. Havnet til slutt på best presisjon med S&B hylser , Large rifle 215 Magnum primers, og 44grs N140 bak. Settedybde 7mm og COL 69,5mm. Startladning 42grs og forsøkte maxladning 46grs. Og opplevde best presisjon med 44grs. QL oppgir hastighet 1030mps i 700mm pipe. Venter spent på helg, og å få teste disse i noe. Etter det jeg har lest skal det være god sort til rev, og annet man ikke skal spise. Dette fungerte godt i min pipe, og er oppgitt etter det jeg har fylt inn i QL. Bull inn - bull ut.
×
×
  • Create New...