Jump to content

NC96M

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About NC96M

  • Birthday 02/07/1963

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NC96M's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant dem på sidene til Nordstrand: Link
  2. Mange gode tips her. Jeg vet ikke hvor dreven du er på hjemmelading, men uansett med en ny karusellpresse så ville jeg ha startet med en ladning som gir gode marginer med tanke på trykk. Jeg ville med andre ord ikke ha startet med N140 eller NC96M kombinert med kuler fra 120 grain og oppover. Her kan du lett få overladning hvis rutinene eller utstyret skulle svikte. Når du er fortrolig med utstyret og rutinene sitter kan det eksperimenteres mere.
  3. NC96M

    DFS Felt og Tolker

    Beklager litt lang slagtid, men mailen fra Vestvik lå på jobbmaskinen, men svaret kommer her: Hallo! Ja, det er slik som du beskriver at det ikke skal brukes tolk av praktiske årsaker. Det blir derfor opp til anviser å tolke etter beste evne. Er det slik at skuddet definitivt ville brutt streken med 8 mm tolk skal selvfølgelig skuddet dømmes inn. Her blir det likevel skjønnsmessig og viktig at anviserne er romslige i bedømmingen. Så kan motargumentet være at dette blir noe tilfeldig, men opp mot de praktiske utfordringer det er å ha tolker på hvert hold er dette sett på som ok på tross av skjønnet som må utøves. Om vinteren kan det også være spesielle utfordringer med tolkbruk i snøen. Mvh Terje Vestvik
  4. NC96M

    DFS Felt og Tolker

    Jeg har faktisk spurt DFS om akkurat dette, og grunnen var dels antallet tolker man måtte ha til hvert feltstevne og dels forventet plunder og heft ved bruk av tolk i kulde og snø. Det skal tolkes til 8 mm på øyemål. Tenk på det dere som har tenkt til å bruke 223 på felt. Noen kommer til å ligge søvnløse med tanke på alle gangene de blir bort-dømt.
  5. Var det ikke en kjent smørsanger og sjarmør som var avbildet på SL under en felt-test av den humane versjonen av denne ? Mener å huske at den ble brukt med en form for to-hånds grep ? (Sorry for OT , det er fredag)
  6. Det finnes en del info i dette møtereferatet fra Skytterstyret, sak 94/2008. Referat
  7. Elgen har nok noen restriksjoner på hva han kan si og ikke si. Vi andre kan f.eks lese Felleskatalogen og finne ut at medikamentet Inderal der kun finnes som Inderal Retard, altså depotkapsler med lang virketid. Anbefalt dosering mot f.eks tremor (skjelving) er 1 gang pr døgn. Grenseverdier for hvilke konsentrasjoner som er lovlig og ikke finnes stort sett ikke i dopingsammenheng, med et par unntak. Analysene gjøres i urin og konsentrasjonen av et medikament i urin kan påvirkes mye på forskjellige måter, og trenger ikke ha noe som helst sammenheng med hvor mye som finnes i kroppen. Blodprøver derimot.....
  8. NC96M

    200 STR 6,5-55

    Jeg er ikke helt "hvit stokk" enda, men jeg har passert førr... Poenget mitt var vel at jeg mener at det er et upraktisk jaktvåpen med et Buskdiopter på. Hva som er mulig si og så er en annen sak. Og for summen man får for en Sauer 200 STR kan man kjøpe seg en bra jaktrifle med en kikkert som er meget godt egnet til elgjakt. Og kanskje enda ha noen kroner igjen.
  9. NC96M

    200 STR 6,5-55

    Alt er mulig, men jeg vil si at det er meget upraktisk hvis du snakker om et Busk diopter. Synsfeltet kan du få stort nok og hullkornet kan du få stort nok. Problemene vil være at dette diopteret slipper gjennom lite lys, sånn at du vil være avhengig av (meget) gode lysforhold, og ikke minst: Ikke lett å skille en piggokse fra en 3-4 tagger gjennom et Buskdiopter på la oss si 100m. Selg heller Saueren og kjøp en egnet elgrifle for pengene.
  10. Ikke i ditt kaliber,men likevel (beklager litt dålig bilde): Rem-CLU 140grs (6.5x55) (til høyre ) hadde 96% restvekt og perfekt fasong etter å ha gått gjennom begge bogplater på en kvige på 130kg.
  11. Noen som vet om de selger løse kuler fra andre leverandører også ? Norma Oryx 15g og jaktmatch 15g i kaliber 9.3 for eksempel. Og til hvilken pris ?
  12. NC96M

    shimsing av baser

    Ja det vil påvirke. Hvor mye det påvirker avhenger av avstanden mellom basene dine. Ved 10 cm mellom basene forflyttes treffpunktet 10 cm opp/ned på 100m for hver 0.1 mm du hever/senker en av basene. Et sikte som monteres i bare en base har en kort anleggsflate og vil være svært avhengig av at at basen er helt i vater. En liten tilt vil flytte treffpunket mye. Tror heller at problemet kan ligge her (?). Man skal også være meget obs på ved demontering-remontering av et sikte som står i bare en base. Selv et elghår kan bety store treffpunkforflyttninger. Sånn sett er en kikkert som står i to baser mye mere robust. ..
  13. NC96M

    Hørselvern

    Jeg kjøpte både klokkene og kabelen på ebutikken.no. Har brukt mine både på jakt og mye på bane. Og en veldig fornøyd, men: Til banebruk demper de litt for dårlig, spesielt om jeg snur på hodet (standplassleder). Jeg vet at en del har satt på hygienesett beregnet på store Peltor, og at dempingen da blir mye bedre. Ulempen er at de ikke lenger blir sammenleggbare. Er ikke helt enig med meg selv om kabelen var verdt pengene. Egentlig mer fleksibelt og mindre dill å bruke den vanlige øremuslingen fra jaktradioen og ta hørselvernet utenpå.
  14. NC96M

    9,3 x 62

    . Hvilke nr og årstall var dette? Finnes denne testen på nettet? Nummeret var oktober 2004. Hvis du ikke har bladet, så finnes den som en .PDF på ca 5 MB. Fikk den så vidt jeg husker av noen på SL. Å legge den ut på nett tør jeg ikke. Opphavsrettigheter og sånt.... Mail P2P bør vel gå bra.
×
×
  • Create New...