Jump to content

Femogførr

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Femogførr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Papirarbeidet tas hånd om av din amerikanske eksportør. Han trenger godkjent kjøpetillatelse (merket import) og en oversettelse som forklarer hva du har tillatelse til. Stemplet og signert av utstedende myndighet (Våpenkontoret). Jeg har også brukt ETSS, og det var meget enkelt. På norsk side tar tollvesenet seg av papirarbeidet. Du henter og betaler. Jeg har selv vært på utkikk etter samme våpen som du en stund. Markedet har imidlertid vært begrenset på grunn av våpenhamstring i forbindelse med presidentvalget. Nå ser ting ut til å begynne å normalisere seg. Du finner et stort utvalg på gunbroker.com. Prisene varierer mye, da dette kan være samlerobjekter i USA avhengig av tilstand. Det går en hel del tid til å finne et passende våpen, så hvis du først skal ta bryet og kostnaden med å importere så vil jeg anbefale at du har hånden på rattet selv. Da kan du finne NIB, d.v.s. helt ubrukte våpen som er over 50 år gamle.
  2. Jeg lurer på status her. Så vidt jeg vet er det ikke lov i Norge å anskaffe håndvåpen i cal. 50, men de som har slike har vel lov å kjøpe kuler antar jeg. Er dette praktisk mulig? USA ser ut til å ha bestemmelser for å hindre eksport av .50 BMG og internettforretningene jeg har sjekket eksporterer ikke noen form for .50 kuler. Dersom det er slik, betyr det at også kuler i .500 Nitro Express er blitt ümulig å få tak i? Eller finnes det produsenter i andre land som fortsatt eksporterer slike?
  3. Jeg har en godkjent våpensøknad, og den er stemplet med datoen for godkjenning. Tildligere har det pleid å stå at den må brukes innen en gitt dato. Det kan jeg ikke finne noe om på denne. Noen som vet hvor lenge den varer, og hvordan man går fram for forlengelse? Jeg er på utkikk etter et spesielt våpen, og det ser ut til å kunne ta litt tid å finne det.
  4. Selve oversettelsen kan gjøres enklere , da det kun er krav om at utstedende instans skal forklare hva søknaden innebærer. Det er ikke krav om en detaljert oversettelse av hele skjemaet. Jeg skrev derfor selv en forklaring på engelsk om hva tillatelsen inneholdt (tillatelsen til å kjøpe..... utstedt av Polititet i ... dato etc. ), og fikk denne signert og stemplet på samme Politistasjon som utstedte kjøpetillatelsen. Mike var fornøyd og alt gikk greit.
  5. Lurer litt på å bytte løp på en S&W revolver. Er dette en enkel jobb for en børsemaker? Selger S&W løse løp eller må man i bruktmarkedet? Må man ha politiets tillatelse for å kjøpe nytt løp og for å bytte?
  6. Ser av reglene til Sivilpistol 4 : "Avtrekksvekt: mer enn 800 gram kun DA" Jeg ville tippe at det betyr at single action revolvere ikke er tillatt, og at avtrekksvekten måles ved double action avtrekk og ikke ved single action avtrekk dersom revolveren også har det. Men det kan kanskje tolkes til at at revolveren må være "double action only"? Noen som vet hva dette betyr?
  7. Prøv dobbelrifleforumene på http://www.Nitroexpress.com og http://www.accuratereloading.com , og legg inn noen bilder der. Der er det mange med store kunnskaper om slike våpen og de pleier å kunne grave opp mye detaljer.
  8. Denne linken virker fortsatt ikke, men denne metoden virker : http://www.smith-wesson.com og velg "firearms" og deretter scroll nedover (forbi "revolvers" !!) til "classics".
  9. Lurer på om det finnes små, blånerte tønneutløsere å få kjøpt? Noen som husker når de startet å lage de små tønneutløserne? Var det etter at de sluttet med blånerte revolvere?
  10. S&W har endelig skjønt det, og har nå utvidet utvalget av blånerte revolvere! Serien hater "Classics". F.eks. kommer modell 29 med både 3, 4 og 6,5" løp. De nye modellene (i hvertfall av m29) har square butt og den gamle store tønneutløseren. Er stygt redd for at min 629 settes på transferlisten. Spørsmålet er bare om det er lurt å vente litt for å se om de kanskje kutter ut den forhatte avtrekkslåsen. Det ser ut til at de leverer noen modeller uten den nå..... http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... gory=15701
×
×
  • Create New...