Jump to content

runsoren

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by runsoren

  1. Har jaktet i 30 år med Sako .308 og ser ingen grunn til å bytte kaliber (elg og rådyr). Den har alltid truffet det jeg har siktet på.... Jeg kjøpte meg en Mauser M18 med en bra, lyssterk kikkert og lyddemper(!) i vinter, så gammel-børsa skal få hvile og blir nå en pensjonert reserve. Ull mot huden og vindtette ytterplagg duger for det meste av vær. En duk å trekke over når det regner er også å anbefale. Se egne tråder her inne om hva folket putter i sekken sin ..... Tren deg god med den rifla du velger og bruk mye tid på å studere viltet og jaktterrenget ditt før jaktstart. Vær tålmodig under jakta. Da blir du raskt en god jeger! Skitt jakt!
  2. Takk for info. Jeg håper (og tror) at alle våre skyttere og jegere kan se frem til flotte opplevelser også i 2020 ! Hold ut, hold avstand, hold deg i god form og hold motet og innsatsen oppe! Jegerklem herfra ,0)
  3. Hei. Under brunsten vil du se at bukkene forsvarer sitt revir/område. De markerer, patruljerer og passer på "grensene" sine og vil gjerne dukke opp på de samme stedene et par ganger i døgnet - ofte morgen og kveld. Senere på høsten beveger (alle) dyrene seg mer og til steder der de finner godt fôr/næring. Vinterstid med mye snø vil du kunne se mange rådyr på samme sted der fôr-tilgangen er som best.
  4. Sukk - har lest og lest og ventet og ventet... ENDELIG er det 5. oktober og elgjakt for oss her nede i sørøst! Jaktlaget møtes kl. 07:00. Gjett om vi er klare?!!! Skitt jakt alle sammen ;0)
  5. De fleste vaselin-varianter er vannbasert (egner seg ikke i kulde), så jeg ville anbefale "grease" av den typen som brukes i båtmotorer og lignende.
  6. Hei tilbake! Lykke til med jakt i Folldal! Nydelig natur og landets beste jaktvær! Jeg har jaktet på statsalmenningen i 15 år der rypebestanden ser ut til å holde seg ganske stabil - så jeg regner med at jeg finner dem der de var i fjor... Statsalmenningen er stor - så du får bruke nesa.... Områdebegrensningen/valget gjelder nemlig bare for jegere MED hund (se Fjellstyrets hjemmeside: http://www.folldal-fjellstyre.no/Defaul ... 11&DGI=211). Google-Søk på nett: "rypetaksering Folldal" (kun taksering av lirypa) - så ser du at det er store lokale variasjoner. De takserte områdene er likevel det beste start-tipset du kan få - for lirypejakt. Fjellrypene er der også - men som vanlig - nærmere toppene ,0) Jeg reiser oppover i morgen kveld - så fredag morgen smeller det! Skitt jakt!
×
×
  • Create New...