Jump to content

MauserM98

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

About MauserM98

  • Birthday 10/10/1971

MauserM98's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Når blir egentlig sluttstykket varmt? Da skal du sannelig ta i hardt. Desuten er vaselin ett rent parafinprodukt. Olje mao.
  2. Hadde jeg vært deg så skaff deg heller ei ny børse med ett kaliber som passer til korte piper, som f.eks .308 Win. Når man har anskaffet en 7 mm Rem så er jo mye av poenget å få en frisk hastighet. Bruk heller den børsa som den er ment å være. Om du ikke har råd til en ny men føler at du sitter med ei børse du egentlig ikke kan fordra så selg driten å få noe som passer deg. Hadde jeg hatt råd hadde jeg gjerne kjøpt børsa di. (med lang intakt pipe)
  3. AP er nok ikke problemet i denne saken, da Børge Brende fra Høyre var synderen bak denne tullete loven. Tror faktisk at det er mulig å reversere dette om man er vis og bruker den faglige dokumentasjonen svenskene brukte.
  4. Eller 31,6229 m x 31,6229 m sånn ca om man vil ha ett kvadrat av det.
  5. Joda det er langt mer sprut i en hjemmeladet .30-06 i forhold til en .308. Noen data følger .308 med 150 grains kule gir ca 860-885 m/s. .308 med 180 grains kule gir ca 760-790 m/s. .30-06 med 150 grains kuler gir ca 930-960 m/s. .30-06 med 180 grains kuler gir ca 820-860 m/s. Dette er maksladninger med diverse krutt sakset fra Ladeboken nr 4.
  6. Jeg har hatt forskjellige våpen i løpet av min karriere. Men ingen kan måle seg med en original mauser når det gjelder mating og stabilitet. De funker enkelt og greit alltid. Aldri etter x antall 1000 skudd har det skjedd noe. Med en Sako, Winchester og lånte Sauere etc. Har det til tider ært diverse greier som brekte utragere, forkilinger, klikk etc. Men en M98 er bare best på dette. Presisjon er en annen sak, den er ikke dårlig på en M98 men nå har den jo heller ikke vært produsert med kun presisjon for øyet.
  7. Ja. Jeg hadde en Winchester M94AE i 30-30 Win. Den funksjonerte nydelig, så skikkelig pen ut. Lett og smekker, men presisjonen var bare sorgen. På det beste var den innenfor 8-10 cm på 100 m. Ikke godt nok for meg. Marlin derimot hører jeg langt mer positivt om. Har en onkel med en Marlin i 35 Rem og den har han brukt trofast i mange år nå.
  8. MauserM98

    .416 hjelp?

    Javel da kan du i samme slengen forklare poenget med munningsbremser....
  9. MauserM98

    .416 hjelp?

    Den første er intressant, og bør utdypes nærmere. Jeg vil påstå det motsatt ved lik vekt kule børse og utgangshastihet. Pga større hylse må en .416 Rigby lades med mer og noe mer saktebrennende krutt for å få den hastigheten den skal ha i forhold til en .416 Rem. Det er bare å sjekke ladebøker så finner man fort at ladningene til en .416 Rigby ligger 15-20 grain over en .416 Rem. Dette gir mer gassblåst ut av løpet og dertil mer rekyl. Selvom det brukes mer saktebrennende krutt har de ca like mye energi pr vektenhet og energimengen er da selvfølgelig større i en Rigby selvom den ikke dytter kula noe fortere.
  10. MauserM98

    .416 hjelp?

    Har en Winchester Safari Express i .416 Rem. Super børse med god presisjon. Fordelen med .416 Rem kontra Rigby er mindre rekyl med samme effekt. Hylser er mye billigere også og kruttmengden er også endel lavere. .416 Rem er standard mange plasser og kommer til å være relativt populær i ganske mange år tilselvom .416 Ruger ser ut til å kapre endel kunder i de nærmeste årene. Om du drar til afrika med en .416 Ruger tror jeg du sliter med å skaffe ekstra ammo der nede. En .416 Rem er nok langt mer utbredt. Ellers er jo selvfølgelig .458 kaliberne supre men dertil mer friske i frasparket.
  11. Måtte jeg vært truet til bare ett kaliber så hadde jeg emigrert og byttet statsborgerskap. Suddenly 4th of July would have been greater for me than 17th of may. I would instantly have called the US embassy to ask where to send my US citizen application. I would have ended up like them old Rhodesians singing Rhodesians will never die while crying over their lost land. Darn all those commies and urban varmints. Final answer.....
  12. MauserM98

    Remington 788

    Har du hørt om Zastawa? Remington kjøper fra Zastawa. Kjøp originalen. Ikke kopien. Eller bedre kjøp CZ.
  13. Gjort. Den som intet vover intet vinner. Så jeg gir aldri opp...
  14. Etter å ha kjøpt og brukt en slik på min .416 må jeg bare gjenta at dette er ett aldeles uunværlig redskap for den som lader rekylsterke patroner. Den er superenkel i bruk og man har aldeles super kontroll, noe man absolutt ikke har inni en vanlig kuleisetterdie. Jeg har ennå ikke brukt den på kuler uten rille, men etter uhorvelig mange søk på nettet og roting innom mange forumer så skal det Lee sier stemme godt. Jeg kommer også til å kjøpe en slik i cal .30 også da denne også sterkt bidrar til ett jevnere "slipptrykk" på kula. D.v.s at kula begynner bevegelsen ved samme trykkpunkt hver gang. Dette har absolutt noe å gjøre med presisjon. Bare legg merke til at all fabrikkammo krympes både med og uten krymperille så at det har noe for seg er absolutt. Når vi diskuterer dette så ikke dra inn BR i diskusjonen da de gutta er i en helt annen liga.
  15. De er nesten identiske med henhold til effekt, rekyl etc. Men om du har en original M98 så må det desverre gjøres noen endringer på kassa grunnet at .30-06'en er noe for lang. Om du ser på fremre ring på en M98 som er ombygd på Kongsberg ser du en liten utfresning som du ikke har. Det er ingenting som umiddelbart tilsier at du gjør en tabbe ved å sette på ett nytt løp i 8x57 IS. I tillegg har du kanskje den mest funksjonssikre børsa som finnes da kassa er laget for denne hylsa.
×
×
  • Create New...