Jump to content

Olerus

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Olerus

  1. Virker som et svært interessant prosjekt! Sleipner ser jo lovende ut på papiret (uten at jeg skal skryte på meg mye kunnskaper om dette). Kunne tenkt meg noe i nærheten GameWarden, først og fremst et blad. Kanskje halvhøy konveks slipt(?), (men uten alt for mye logo?) Følger med i utviklingen på denne!
  2. Olerus

    Brusletto karbon

    Ser den. Var forsåvidt klar over det. Ser ut som om produsentene vet hva de driver med da; optimal hardhet i forhold til type stål (kan jo være relativt, men generellt sett)(?). Satt på spissen: Hvis man ser ut i fra prestajon, så ser det jo nesten ut som om man kanskje ikke trenger det ulegerte karbonstålet til kniver lenger, da? Hvis man f.eks, som i mitt tilfelle, har to Brusletto Halling blader; et i laminert karbon (Bonpertuis), og et i helstål (12C27), begge herdet til 58 HRC, vil de være nesten like seige, men helstålbladet vil holde eggen bedre pga, høyere legert?
  3. Olerus

    Brusletto karbon

    Hehe... Klønete formulert av meg. Det jeg lurte på var om disse ikke var herdet litt mykt? Mora Classic ligger vel på 60 (laminerte 61)? Også trodde jeg kanskje Helle hadde hardere blader også i 12C27? Trodde f.eks laminert carbonstål kunne vært hardere. Eller blir det for "sprøtt"?
  4. Olerus

    Brusletto karbon

    Fått svar fra Brusletto, hvor det bla. kommer fram: Laminert (Bonpertuis) 57-58 HRC Helstål (også Strømeng) 59 HRC og som kjent 12C27 58 HRC Er dette generelt ikke veldig hardt? Hva med f.eks Helle til sammenlikning?
  5. Olerus

    Brusletto karbon

    I følge hjemmesiden til Brusletto, lager de fremdeles carbon/laminerte blader(?). Alle de ferdige knivene har riktignok helstålblader (12C27, 57-58 HRC), bortsett i fra en liten røver som kalles "Spikkekniv", eller noe sånt, (59 HRC i følge en amerikansk nettside). Skulle det da være rimelig å anta at "Morseth-bladet", Strømeng, og de øvrige carbon-bladene er av samme stål/varmebehandling? Høres jo ut som seige saker, men hva kan man anta om eggholdbarheten? (F.eks sammenliknet med Bruslettos rustfrie?) Håper dere bærer over med mine (unødvendige) spørsmål, men finner dette litt interessant.
  6. Olerus

    Brusletto karbon

    Tja... Har ringt dem, men vedkommende jeg snakket med kunne ikke gi meg noen tilfrdstillende svar. Prøvd å e-poste et par av adressene der også, men uten respons... (Virker som om brukere på utenlandske forum er fornøyd med bladet i det minste, så dette er jo mest flisespikkeri... )
  7. Olerus

    Brusletto karbon

    Jeg har fått tak i noen laminerte karbonstål-blader fra Brusletto. Disse skal ha vært laget på 70- tallet (etter sigende for Morseth) og varmebehandlet på 90-tallet. Vet noen hva eggstålet heter? Kjemisk sammensetning? HRC? Hva med dagens laminerte/karbonblader fra Brusletto? Sikkert ikke mange som har disse detaljkunnsapene, men kanskje noen har praktisk erfaring med disse? Er de brukbare?
  8. hehe...! Ser jo brutalt ut! Brusletto burde vel også kunne herde disse til 61 HRC da? Spørs om ikke Fällkniven må se seg slått på dette pkt, men hva med eggholdbarheten? Hvordan vil Chipper komme ut vs. VG10 her?
  9. Takker for bilder og info! Blir en tøff kniv som skal tåle juling dette da? Utformingen ser jo også svært bra ut!
  10. Hvor fort kan jeg få labbene på en sånn? Hvordan er muligheten for flere bilder? Hadde vært fint med litt utfyllende info om stålet, hvis mulig?
  11. Præ Hæ.....!! Det var jaggu meg på tide!! Sing me up!
  12. Må innrømme at PXL frister... (bare ikke for lommeboka...)
  13. Stemmer. Holken på min var litt løs da jeg kjøpte den, noe som gjorde at jeg fikk den til ca halv pris...! Jeg har laget meg en skrutrekker som passer, så med den og litt loctite sitter den nå som støpt! Kan vel evt olje skaftet litt, slik at det sveller litt...? Er nok litt bedre slire på de større, men enig i at knappene kan ripe litt... Grom kniv jo!!
  14. Eier selv en Fällkniven NL2 "Odin". Kan vel ikke annet enn å si at jeg er godt fornøyd med denne. Vakker og kraftig kniv. Synes at VG10 stålet holder eggen bra, selv ved hugging og kløyving. Kan vel være enig i at skaftet er litt snaut for en ren huggekniv, men til generellt bruk er det godt, og ser jo pent ut også. Thor er sikkert litt mer effektiv å hugge med, mens Odin kan jeg også bruke til diverse skjæring/spikking, siden den er spiss og skarp. Kan ikke for øyeblikket se noe galt med slira...? Tror Winge har ok priser. Et alternativ kan jo være Fällkniven A2? Fort gjort å bli litt avhengig av disse knivene; min tredje er på vei i posten...
  15. Olerus

    Bryning

    Ser kanskje ut som om den kommer seg litt. Satt i ørska i går, måtte rette opp i dag. Begynner å kunne barbere litt me'n nå, så da...
  16. Olerus

    Bryning

    Ugjevn bryning kan hende, men jeg har også forsøkt å bryne bare dette området uten ønsket effekt.... Bruker diamnatbryne. Er litt uvant med det, men prøver å være nøye/lære meg. Det er dessuten første gang jeg bryner den og den er nesten ikke brukt... Har vel ødelagt'n da sikkert...
  17. Olerus

    Bryning

    Prøver for øyeblikket å bryne min Helle Eggen. Går ganske greit bortsett fra at 1cm av eggen ikke ser ut til å bli like skarp som resten. Hva kan dette komme av?
×
×
  • Create New...