Jump to content

Gåselokken

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gåselokken

  1. Nei, for all del. Hagla mi tåler nok en smell, men tar ikke på meg truger å vasser ut i minefeltet for det
  2. Finnes det egentlig noen dokumenterte skader på eldre våpen som har blitt avfyrt med stål? Hva sies det kan skje? Er dette kun en myte? Hører om historier om løps-sprengning, choker som blir med skura, kammer som utvider seg. Men så jeg hører om de som har tatt Guffen på 80 m med full borring, 76 patron og 2'er hagl Hva tror dere?
  3. Har selv en Silma Finnskogen 12/89 o/u, selv der legger nitedalen igjen ubrent krutt. Passer alltid på å dra igjennom pussestokken etter bruk. Helsikkes drittpatron.
  4. Fikk en pakke av denne typen av en kompis i dag. Noen som har erfaringer med denne? Får ikke tid til å testskyte den før jeg drar på Gåsejakt i morra. Skal fyres av i en Silma Finnskogen.
  5. Hehe, er veldig dårlig på dette med nettsøk, men det var hovedsaklig norske sider jeg har lett etter. Men tusen takk.
  6. Ønsker å gå til kjøp av en sånn til bruk i simulator så jeg kan bruke min engen hagle, har lett litt nå nett men finner ikke noe. Noen som har noen linker eller har disse et annet navn enn Laserpatron ????????? Svar mottas med takk.
  7. Gåselokken

    Våpenskap

    Blei ikke denne loven innført pr. 1januar 2009 da? At alle reg.pliktige våpen eller en vital del skal oppbevares i FG-godkjent sikkerhetsskap. Det er satt en frist til anskaffelse innen utgangen av 2009. Etter denne tid vil de nye reglene håndheves. Står i nyeste jakt og fiske på en annonse fra rosengrens våpenskap (side 5)
  8. jajajajajaja, men finnes det dokumenterte tilfeller på at hagler har eksplodert grunnet stålhagl Leste en artikkel i Jeger, hund & våpen for en stund siden med der var det vel Eley Vismut som hadde noe tull. Og om de ikke har eksplodert hvilke andre doumenterte skader som iflg dette emnet??????
  9. Saken om politiet på nordmøre som skjøt sin kollega i foten er avgjort som et arbeidsuhell, han fikk 5000 i bot. Hva ville skjedd om en jeger skjøt jaktpartneren sin???????????????? Etter våpenloven å dømme er det ingen unnskyldning for et vådeskudd................'>http://rbnett.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090113/NYHETER/862331339/1085
  10. http://www.rbnett.no/section/NYHETER02/1220 Politiet skjøt seg selv under en politiaksjon i Eide forrige helg. Men vet ikke hvem som skjøt..................................jadda. Husk dette hvis dere noen gang blir tiltalt for vådeskudd.
  11. Leser i dagens Dagblad om statsministeren som har vært på ringduejakt ved frogn kirke. Dagbladet skriver at tidligere i år har jens og sønnen, barnebarnet til gro harlem, Knut Storberget, forsvarsministeren og en hel haug andre, hadde fått jegeropplæring på Statsministerens kontor. Det første jeg tenker da er: Betaler de dette selv? Hvorfor kan de ikke møte opp på lokalene til det lokale JFF å ta det der????? Blir litt på hugget jeg, lukter bruk av mine skattepenger lang vei......... Iallefall nå som representantene viser seg å være mere og mere kjeltringer
  12. Fikk en liten "surprise" på leirduebanen i går, da begge løpene gikk av under skyting på side-duer. Har ikke prøvd hagla på jakt ennå, og siden jeg kun har skutt trap med den har jeg mest brukt det nederste. Har selvfølgelig prøvd det øverste og, men aldri 2 patroner i, før i går. En ting jeg ikke var klar over var at man ikke trenger å bruke løpsvelgeren mellom skuddene ( som sitter ved bøylen) . Brukte derfor denne til å veksle mellom løpene, denne havnet da sansynligvis i midstilling. Kjente det godt i skulderen ettepå. Noen som har mere erfaring med denne hagla å har vært borti at begge løpene går av samtidig?? Følte meg i allefall stupe dum etterpå, da de andre kommenterte at man bare kan fyre av begge etterhverandre unten å bruke løpsvelgeren. Da var jeg og tom for ammo så jeg fikk ikke prøvd dette.
  13. Egentlig ganske overraskende at de sender noe sånt i det hele tatt, at det ikke kun er ballspill og steroideløp som gjelder...........
  14. Bare timer igjen, sitter nok uti Hustadvika allerede i firetia jeg. Håper jeg er heldig med trekket. Må vel finne fram kamodressen snart........
  15. Hehe, tenkte kanskje dette var noe i nærheten av 12-7 sniper eller noe lingnende. Rimelig kraftige saker ser det ut til
  16. Gåselokken

    .577 T-rex

    Til dere som har peiling på rifle: Hvilket kaliber er egentlig dette?
  17. Takker og bukker. Må si jeg gleder meg som en unge. Kun fått prøvd hagla med trap ammo, super mag er innkjøpt.
  18. Faen og, jeg og en gjeng kompiser hadde snakka om å dra over den femte å skyte litt, men det er vel ikkje vits hvis den ikke begynner før den tiende. Flere som har vært skråsikker på at jakta begynnte fem dager tidligere på utmarka der borte........ Men hvis dere bor der ute vet vel dere det best. Har ikke funnet noe om dette på hjemme siden til smøla kommune heller.
  19. Tenkte å prøve smøla under åpninga på gåsaejakta i år Noen sier den starter ordinær tid og noen sier 5 aug, andre sier 26 juli. Noen som vet sikkert? og hvor får jeg kjøpt jaktkort der ute???
  20. Som nevnt ovenfor så bør du nok heller tilpasse kolben, for om du selger og kjøper ny er sjansen like stor for at den også må tilpasses. Det finnes mange forskjellige måter å for å se om hagla passer deg, noe du enkelt kan finne ut hjemme. Kolben skal passe deg hvis du legger kolbekappa i albuehjørnet og og avtrekkeren treffer ytterste pekefingerledd. Da ser du fort om den er for lang eller kort. Er den for kort vil skuddet ofte havne ned og til høyre, er den for lang vil skuddet ofte gå over og til venstre. For lav kolbe-lavt skudd, høy kolbe høyt-skudd. Omtrent samme opplegget med kolbens vridning(cast on/off), men dette er vanskelig å gjøre noe med selv hvis du ikke er en dyktig håndtverker. Men som nevnt ovenfor bør du prøve hagla på en pappskive med en prikk i midten av en stor sirkel, da ser du hvor skuddet sitter. Anbefaler å prøve dette med forskjellige typer ammo. Det finnes vel også sikkert en hagleinstruktør på banen som kan hjelpe deg med å finne du hva du eventuelt gjør feil, og om hagla passer skytestilen din. Kjøpte ny hagle sjøl i februar, og denne ble bedre da jeg skrudde av gummikappa bak. Skal selv inn til børsemaker for å tilpasse den skikkelig. Resten er nok for meg fokus på annlegg og mål, noe jeg har slitt med veldig i det siste. Dette problemet fikk jeg faktisk etter å ha gjennomført hagleinstruktør kurset, ble nok for bevisst på å gjøre allt riktig. Fikk jeg for mye fokus på mål, glemte jeg kinnkontakten. Og motsatt. Tørrtrening, tørrtrening,tørrtrening,tørrtrening. Husk klikkpatron. Lykke til.
  21. Kjempebra, kunne tenkt meg å gjort noe sånt sjøl. Når du snakker om Graco, mener du samme Graco som leverer lakkpumper og sprøytepistol? Kan du poste en link? Takk for denne posten
  22. Dette med å få registret en hagle i tilleg til den du har tror jeg ikke er noe stort problem, selv arva jeg en gammel Star av svigers. Denne fikk jeg innvilget på minuttet, da jeg var innom lensmannen for å høre om dette. Da hadde jeg ikke våpenkort fra før, og dette var under forrige våpenamnestiet. (Overrasket hvor lett dette var, kunne gjerne ha stjælt hagla fra naboen) Etter at blyforbudet kom, ble det litt vanskeligere å anskaffe ammo til denne hagla(16). Slengte derfor inn en søknad om en ny, og denne ble innvilget uten spørsmål. Sånn som det har fungert her(møre), så sendes ikke lenger søknaden til Politimesteren. Søknaden behandles av ditt lokale lensmannskontor hor de har egen betjent som tar seg av søknadene. Sønnen din får nok ikke innvilget noen søknad grunnet alder og manglende jegerprøve, så du må nok skrive søknaden i ditt navn. Det er vel satt i gang et nytt amnesti i disse dager om jeg ikke tar helt feil, og siden dette er snakk om arv går nok dette i orden. Våpenet har vel vært i familiens "eie" lenge og det være rart om ikke "onkel P" godtar dette. Ta en prat med lensmannen om dette, kanskje du kjenner en eller annen som jobber der. Lykke til og hils sønnen skitt jakt.
  23. Gåselokken

    Nytt medlem

    Heisann. Autorisert nordmøring her. Var trist at S.L tok kvelden så jeg håper jeg får like mange lærerike stunder her i kammeret.
  24. Le Boost: Var i kontakt med jakt og fiskespesialisten i Molde pr mail i dag. De hadde noe remington liggende. Ulempen var prisen: 48,- smellen , men ville få inn noe rimeligere Federal i slutten av neste mnd. Butikken ligger like ved ferjekaia, under kinaresturanten. Blir vel handla uansett pris. Så hvis du har tenkt deg over fjorden fra Ålebyen så vet du hvor du ksn finne deet.
  25. Det var noe sånt jeg tenkte jeg og, fikk samma svar i Molde på Lørdag. De skulle som du de kanskje tok inn ei eske siden det var mange som hadde vært innom og spurt..............
×
×
  • Create New...