Jump to content

subbe

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by subbe

  1. Jeg er nybegynner når det kommer til lading. Og ja, jeg har lest ladeboken flere ganger og til og med skummet gjennom de fleste trådene i dette emnet. "Alle" opplever vel litt i problemer i starten, og det har jeg også. Jeg har necksizet 30-06 uten problemer, får også fine samlinger, stor stas Problemet mitt kommer til pressing av .243. Jeg har forsøkt å delpresse, men disse kamrer så tregt at jeg ender opp med helpressing for å få lett kamring. Det jeg da ser er at alle hylsene øker sin lengde med mellom 0,2 og 0,3 mm. Er ikke det fryktelig mye? Flere av hylsene må trimmes etter første pressing, (havner over maxlengde på 51,9) og de må forsyne meg presses på nytt etter andre pressing. Er det noe som er feil, og i så fall hva? Jeg bruker RCBS presse, Lyman die, RCBS hylseholder #3.
  2. Kantarellen er nydelig til vilt, men såpass smaksrik at jeg er forsiktig med den slik at jeg ikke "dreper" retten med for mye. Får en litt vassen look etter tilberedning, men bevares, nydelig sopp. Piggsopp er bra, men litt tam smak, minner muligens litt om schampingjåongz? Rødskrubb er undervurdert. Godt stekt i smør og mye salt og pepper er nam. Også til vilt, spesielt om man synes kantarellen er for krydrete. Steinsopp. Ingen over, ingen ved siden av. Sikkert fordi jeg synes den er vanskelig å finne og derfor blir mer eksklusiv. Eller rett og slett den litt nøttete smaken er en fest på tunga? God konsistens og ser bra ut på tallerkenen er heller intet minus.
  3. Ser mer lovende ut enn på flere år. Jakter normalt i Salten og har på tre 6-timers vandreturer sett flere brukbare lirypekull. Sist på lørdag, og da var kyllingene i fin form og godt flygedyktige. På fjellet har jeg derimot til gode å se fjellrype.
  4. Var en stund jeg prøvde litt på dette. Det er vanskelig når man ikke har kontakter, men det er nok som så ofte før; spør bønder i området, det verste du får er en finger og et rungende nei, men det får en ihuga jeger regne med noen ganger. Til slutt kommer det et ja. Det er ikke all verden med grågås rundt jaktstart, i hvert fall ikke på fastlandet. Om du søker opp grunneiere på øyene utenfor Bodø, feks Arnøyene, så er det nok mulighet for pang-pang. Kortnebbgåsa kommer rundt 20.sep, eller noe i den dur. Den har jeg sett passere i temmelig store flokker og tar gjerne noen dager pitstop lenger inn i landet. Den har jeg sett ligget idagevis på Sundsfjordfjellet, men er litt vanskelig å komme innpå.
  5. subbe

    Lokking av rev.

    Grattis til alle som har lurt mikkel! Min første lokkejakt endte med null og niks. Liker å tro at det var de stadige regnbygene som ødela, og ikke min fantastisk hi-tech kamuflerte dockingstasjon med diverse lave og muligens unaturlige lokkelyder. Opphold og sol nå, det får bli ett nytt forsøk i kveld denne gang med Psycho Tweety. Det skal ihvertfall være nok reveromper i området.
  6. Det høres nok fornuftig ut. Takker for gode tips vkil og sauer 6,5x55, det kommer muligens flere spm når dette skal prøves ut i praksis, forhåpentligvis ila sommeren. Kan sikkert være greit å prøve og feile på sommerpelsen før man blir helproff til vinteren.
  7. Nå nærmer det seg jaktstart og i år vil jeg prøve å ta vare på pelsen, så nå har jeg forsiktig begynt å lese meg opp for hvordan man skal gå frem. Det som slår meg er at når man skal skrape av fett, er det ikke da fryktelig vanskelig å få med seg det som ligger inne i halen? Har lest at det ikke skal snittes lengre enn ca 15cm fra kaviarstjerna og utover. Ser ikke for meg at det da er mulig å vrenge halen slik at man kommer til helt ytterst...
  8. Du kan jo se om det er noe her: http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nagonstans-att-jaga/
  9. Har lyst til å sette opp viltkameraet mitt i nærheten av mårfeller. Problem: Det nærmer seg mørketid, og i tjukkeste granskauen er det ingen vits i å invitere til photoshoot uten blitz... Så da blir det naturlige spørsmålet, vil måren sky fellene med aldri så litt blitzregn? Tror på masse "ja", men håper på flere "nei" og stilige bilder...
  10. subbe

    Elgjakta 2009

    Har gått bra hos oss også. Det ble felt en 11-spirs okse på ca 200 kg bare timer inn i jakta. Alt gikk som planlagt og i tillegg fikk vi felt dyr før det verste uværet satte inn for helgen. Nå har vi ungdyr igjen, men foreløpig er det mest voksne dyr å se. Denne rakkern hadde en på laget på 30 m, og selvfølgelig ikke lov å skyte... Finnes flere okser: Men det ser ut som det står en kvige til høyre i bildet, så den håper vi fortsatt lusker i terrenget. Bildet tatt 15. sep.
  11. ....og onkel er også stolt Jubelen står i hotelltaket, her. Gratulerer, dette blir en bra høst! Hvordan blir løpet lagt opp nå? Blir det fortsatt trening på blod nå, eller rett på ferskspor så fort som mulig?
  12. subbe

    Viltkamera

    Anbefale kamera? Det er nok som det meste. Du får det du betaler for. Har ikke lyst til å verken anbefale eller fraråde Moultrie D40, til det er min erfaring for viltkameraer alt for begrenset og sammenligningsgrunnlaget selvfølgelig tynt. Men jeg er enig med Kolbe-Rolf om str, vekt er i hvert fall for meg ubetydelig, jeg har hengt opp kameraet 30 min fra bilvei, og der skal det stå en stund. Noen synspunkter har jeg likevel. Bildekvaliteten synes helt grei på høy oppløsning, men på lav og middels ser det ut som mobiltelefonens spede begynnelse. Batteritiden er god, produsenten påstår det skal holde i 2 mnd. Praktisk funksjon med rødt laserpunkt slik at man kan sikte inn bildets senter. Veldig greit siden det ikke er display på kameraet. Har ikke fått videoopptak til å fungere, jeg får vel plundre litt mer, så går det nok. Savner en enkel funksjon som viser hvor mye bilder som er tatt/ledige. Ellers kan du lese denne testen: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/jakt/article464285.ece
  13. subbe

    Viltkamera

    Her er mitt bidrag til tråden. Saltstein er nammenam. Forøvrig er bildet knipset med nevnte Moultrie 40d. Har ikke merket noe problem med reaksjonen, derimot kom det 3 bilder av dette vakre eksemplaret.
  14. subbe

    Fugl på grillen

    Oops glemte helt å svare. Joda, det ble helt greit. Synes det ble en smule tørt, selv om gjestene var mer en nok fornøyd. Fuglene fikk kose seg over natta i en glad mix av Guiness, bringebæreddik, laurbær, einebær, pepper, gulrot og løk. Deretter la jeg bryststykkene på en varm grill og sjokkstekte noen sekunder, før de en stund senere fikk kose seg på en lunk grill. Dette ble servert med en selvkomponert saus (som alltid blir godt om man bruker skrog som basis) grønnsaker og sellerirotpurè (takk for tipset, nydelig!) Marineringen syntes jeg var vellykket, mørkt øl bør ingen være redd for å prøve, men som sagt litt for tørt resultat. Neste gang hiver jeg muligens pip-pipene i folie for å bevare mer safter. Denne gangen gjorde jeg ikke det fordi jeg ville beholde mest mulig preg av grill, tennvæske sot osv.
  15. subbe

    Fugl på grillen

    Flere greie tips her, selv om jeg styrer unna buttfucked orrhane. Tror jeg prøver å dynke rakkerne i Guiness samt den sellerirotstappa hørtes god ut. Dere skal få beskjed om det blir bra, blir det mislykket, så skjemmes jeg og kommer selvfølgelig til å holde kjeft
  16. subbe

    Fugl på grillen

    Ingen vits å lage mat innendørs i disse dager, selv i Nord-Norge. Jeg har tatt opp to orrhaner og planlegger å tilberede disse på grillen. Er det noen som har gode oppskrifter så er jeg takknemlig. Alt mottas med takk, alt fra krydder, marinering, tilbehør, vin osv. Jeg leker med tanken om å marinere brystykkene i øl.... Orre er nammenam, og øl, ja, ikke så verst det heller så kombinasjonen må jo briljere, eller....?
  17. subbe

    Russisk ammo.

    Vet ikke riktig om dette dekker det du spør om, men jeg har prøvd Barnaul i 30-06. Grunnen til at jeg kjøpte russerammo var utelukkende pris. Tror den lå på i underkant av 2,- pr skudd, hvilket er helt utrolig. Ikke imponerende presisjon, men til den prisen så var det verdt det. På løpende elgen var det vel heller skytteren som var problemet Men det følger med mange rare blikk på skytebanen... For til den prisen følger det også med en solid dose stikkflamme, og et smell et afrikakaliber verdig. Vet ikke hva slags krutt som er brukt, men regn med litt ekstra tid på puss... Alt i alt billig moro.
  18. subbe

    Elgjakta 2009

    Tror det er minst 14 uker siden det ble trekt. http://www.inatur.no/storvilt/artiklers ... 67.o2.html
  19. subbe

    Monarch X

    Jeg var nok litt uklar der. Jeg tenkte mer på håndkikkert. www.naturogfritid.no publiserer denne som en nyhet og der står det at X'en har en ny type dielektrisk prismecoating. Er litt grønn på optikk, så jeg lurte på om noen har erfaringer, og ikke minst om det er verdt dobbel pris.
  20. Blir kanskje litt OT dette, ettersom jeg ikke har jaktet så langt nord i SWE. Men jeg har jaktet lengre sør, Tärnaby, Storuman og Arjeplog. Mitt intrykk er at det er så svære og like skogsområder at det egentlig ikke nytter å være presis i gode/dårlige områder. Det handler mye om flaks. Derimot er det gode og dårlige år og er det et godt år så finner du sikkert fugl overalt. Med litt hjelp av nettet finner du tilbydere, feks inatur.se. Bruk http://forum.robsoft.nu/index.php og les litt når det nærmer seg jaktstart, så får du inntrykk om folk ser fugl. Husk nord-SWE har uendelig mye bra skogsfugl-biotop, så det skal ikke være umulig å finne en plass.
  21. subbe

    Monarch X

    Sitter og googler litt på kikkerter. Noen der ute som har tittet i nye Nikon Monarch X og kan komme med noen synspunkter. (Ikke den vanlige Monarch, denne har en X) Lurer på om det er store forskjellen fra Monarchen, er det for eksempel noen som kan forklare meg hva den praktiske betydningen for dielektrisk prismecoating er? som denne og ikke Monarchen har. Noe må det jo være, er tross alt dobbel pris...
  22. Har ikke problem med dugg på innsiden, så det er ikke kvaliteten det står på. Kikkertsiktet er forsåvidt det enkleste å holde duggfritt. Men jaktlaget vårt tilbringer mye tid med å lete opp elg i kikkerten før vi foretar oss noe. Og det er ikke like enkelt å sitte stille i lange perioder mens regnet høljer ned uten at det dugger så mye at kikkerten blir ubrukelig. Etter å ha tørket unna så kommer det like mye fukt etter bare noen sekunder likevel. Frustrerende, men været er det ikke stort å gjøre noe med.
  23. Ser at det har meldt uante mengder med regn til jaktstart på torsdag. Er det noen der ute som har noen gode kjerringråd på å unngå og få bort dugg fra kikkert(sikte)? Er alle like plaget som meg? Virker som om dugg kommer uansett hvor mye jeg holder linsene borte fra vann, og forblir der.
  24. Har trålet gjennom hjemmesida, men finner heller ingen informasjon om frekvenser. Er den kun tilgjengelig via jaktradioen.net?
  25. Selv setter jeg lokkegåsene opp som nevnt i en omvendt v-formasjon, men ikke helt perfekte formasjoner. 4-8 fugler i hver formasjon ca. 1-3 meter mellom hvert individ. Disse settes opp mot vinden, ikke alle "perfekt" mot vinden, dog slik at det ser ut som alle har en bestemt retning. Bakerst i hver formasjon får en speider plass. Dvs alle har hodet ned, slik at det ser ut som disse beiter, mens den siste strekker hals og speider. Det skal likevel nevnes at jeg ikke har lykkes spesielt godt, men det tror jeg har mer med gåsebestanden å gjøre.
×
×
  • Create New...