Jump to content

korte hold

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

About korte hold

  • Birthday 09/25/1973

korte hold's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå har jeg aldri jaktet isbjørn,eller vært på Svalbrd, men vært borti litt forskjellig i Alaska,Canada og her til lands når det gjelder bjørn. Syns denne tråden utviklet seg latterlig. Ville helst hatt en signalpistol, som er lett og hurtig å lade. Patroner som avgir mye smell og sterke lysglimt, og som ikke går for høyt. Som nevnt tidligere, det må smelle mellom deg og bjørnen...... 6.5 og .308 er fin til rein der oppe. Til en sulten/aggressiv isbjørn??? Neppe. Vi brukte å ha med pumpehagle med slugs, og pistolgrep til selvforsvar mot bjørn. Fikk heldigvis aldri bruk for den, men ifølge de lokale, var det mest effektivt. Dette var i Alaska og Canada.
  2. Kom hjem fra elefantjakt i Zim i mai i fjor. Er fullt og helt lovlig for utlendinger å jakte elefant der. Hadde med oss viltvoktere fra staten, som skulle se til at ting ble gjort riktig. Var innom både politi og viltmyndigheter, så hadde det vært ulovlig, hadde vi vel slitt ville jeg tro....... Men er kun PAC-jakt, så trofeer kunne vi ikke ta med. Men kunne få avstøpning av tennene på elefantene.
  3. Bare lurer på en ting..... Alle dere som absolutt skal ha billigste sort av optikk,hvilke krav har dere til rifla??? Skal den også koste det samme??? Jeg bare spør....
  4. Vært flere turer til Afrika, skutt alt fra klipspringer til giraff. Dyrene her er mye mer hardskutt enn norsk vilt, og det blir fort dyrt om man undervurderer hva de tåler. Har brukt 9.3x62 med stort hell, men har gått over til .375H&H. Fruen bruker 300 WinMag, som også har vist seg å fungere bra. Bruker da mantel på de aller minste antilopene.
  5. Jeg er bygdis. Bare å slippe bikkjer her i bygda mi. Vi setter pris på en god los.
  6. bruker selv en S&B Zenith 3-12x50 m/lys til åtejakt. Har samme kikkerten i 2,5-10x56, men merker ingen forskjell i dårlig lys. Derimot liker jeg bedre 12x forstørrelse når holdet blir langt. Og reven er ikke en så stor blink..... Er storfornøyd med S&B, men vil tro Zeiss er i samme klasse. Litt smak og behag dette her....
  7. har selv en Tikka super varmint i 6.5x55. bruker samme gjengene (14x1,5), og er storfornøyd med det. børsa med demper har gått ca. 1000 skudd nå, uten problemer. demperen er en hausken standard.
  8. Må seie meg enig med vestlandsjeger her. Vi ser samme utviklinga i Nordfjord, der kalv-kollene har stadig mindre slaktevekt. Men tendensen er at kalvane dei får er små og. Ellers har slaktevektene gått ned mykje siste åra. Pluss at vi har skote koller med langt utvikla foster i jakta. Stadig meir vanlig med nyfødte kalver i jakta og. I oktober skaut vi en kalv på 6kg og en på 11 kg..... Ikkje ei god utvikling. Minste kolla med kalv som vi skaut var 49 kg.
  9. Har ikke vurdert .416 rem på toppjakt før nå...... Jakter mye gås her hjemme, heldigvis har vi ikke noen som gjør slike ting. Fytterakkern.....
  10. Her hos oss er det akseptert å teste våpen i utmarka. Med et aktivt jegermiljø, er det mange som tester våpen både før,etter og i jakta. Så bor du på vestlandet, bare ta kontakt!
  11. Hvis våpenet er arv, slipper du avgift. Men skal du få et våpen av søsken må du betale avgift.....
  12. Her i området er det helt vanlig å røyke ut reven viss den går i ura. Vet om mange som har drevet, og driver med dette. Ikke alle har hihund,og i områder med mye ur, er dette ofte eneste måten å få ut reven på. Men om det er lov, vet jeg ikke..... Sauebøndene her er ivertfall strålende fornøyd med at det skytes rev, og dem er det mange av.(sauebønder altså)
  13. Håper ingen som støtter blyforbudet på hagle, leser disse trådene...... På tide med forbud mot bly i riflekuler også, ut i fra disse trådene. Fint at Humbo kommer med noen konkrete tall her.
  14. Feirer det nye året med steik av årets siste rådyr! Godt nyttår til alle på kammeret!!
  15. Skal ha meg hund jeg også nå. Har lest side opp og side ned om de forskjellige rasene. Ser ut som det er mange meninger om hvilken som er best,men nå tror jeg at jeg har funnet "min" hund. Blir en Basset. Skal i all hovedsak brukes på rev,håper dette klaffer! Har alliert meg meg med en dreven hundejente,så det skal bli spennende å se hva vi får til!
×
×
  • Create New...