Jump to content

Gorm

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. noen av dere som har kjøpt og testet demperen siden siste post?
 2. du er inne på noe med selvanvisere og denslags. Må høre litt i klubben hvordan de stiller seg til det...siden det jeg har sett til nå er kun "striglet" skyting på elektroniske skiver. Det er nok helst yngstemann på 10 som synes presisjon blir litt lite action.
 3. takk for velkomsten. Få med ungdommen, ja...helt essensielt at man kan presentere alternative aktiviteter til Nintendo og TV som IKKE innebærer å løpe rundt etter en ball. Har likevel en utfordring, siden skyting med luft på presisjonsskive lett kan oppfattes som en "trøtt" aktivitet for unge med makk i ræva og som er vant med hurtig tempo i alle slags elektroniske spill og filmer.
 4. Hei alle dere garva og nye medlemmer av dette utmerkede forum. Registrerte meg som medlem under et utenlandsopphold med ingen skyteaktivitet, siden våpenskapet med innhold stod trygt hjemme i Norge. Er nå tilbake i gamlelandet og har begynt å ta opp igjen egen skyteaktivitet og samtidig prøver å overbevise min 14 år gamle datter at "skyting er noe unge damer definitivt bør interessere seg for". Jobber med saken...tror hun er på¨glid Har i alle fall fått min 10 årige sønn med på luftpistoltreningene en gang i uken. Skyter selv med Steyr LP50E, .32 FAS 603, .22 Pardini SP og ligger i løypa for å kjøpe meg en 9mm. Venter bare på at det skal bli litt varmere i været, slik at jeg kan få testet noen av klubbmedlemmene sine 9mm pistoler på utendørsbanen og gjort meg opp noen meninger om hvilken jeg skal se etter for meg selv, brukt eller ny. Jeg har allerede hatt gleden av å få råd og veiledning fra ekspertisen her på forumet angående min FAS. Regner med at jeg kommer til å få mye glede av dette fremover, og håper at jeg selv også kan bidra med noe konstruktivt etter hvert.
 5. Beklager sent svar på denne....ja, jeg fikk låne den med på banen. Nydelig pistol, i original eske. Antageligvis skutt veldig lite og behandlet som en beinskjør gammel dame. Feilfri fungering og tett samling med Lapua og Norma. Siden jeg har fått flere svar og tips angående min FAS så kommer jeg nok til å gi den en sjangse til og la P240en gå i fra meg. Den er meg bekjent fortsatt til salgs, men er ikke annonsert ennå.
 6. Motorvask og trykkluft høres ut som en effektiv kombinasjon. Avgårde til Biltema og handle motorvask. Forsiktig med trykkluften sier du? Noen smådeler som kan løsne og stikke av, eller skades av lufttrykket? tynn olje, som forsvarets våpenolje? eller enda tynnere, som WD40?
 7. takk, takk og atter takk Mange muligheter for å skru seg bort ser jeg. Er det noen bestemt rekkefølge man skal utføre justeringene i, eller noe annet jeg bør være klar over før jeg går løs med skrujern og unbrakonøkkel?
 8. Etter testing i går, med Norma og Lapua er jeg positivt overrasket....og fant nye utfordringer. Ingen forkiling, alle patronene mates pent inn i kammeret og kastes tomme ut som de skal. Derimot så var avtrekket veldig langt. Etter 23 skudd fikk jeg ikke tatt avtrekk. Tømte våpen og tok ladegrep, på nytt ingen avtrekk....nytt ladegrep, denne gangen virket avtrekket. Prøvde noen flere ganger med ladegrep og avtrekk...av og til virket avtrekket, andre ganger ikke. En av de andre karene på banen mente at det var en justeringssak, at avtrekkeren var justert utenfor grensene. Har du tilfeldigvis en link til en manual som beskriver justeringsmuligheter og hvordan? Har ikke tatt opp disse problemene med Schølin.Siden det nå ser ut som om det er justering, hadde jeg lyst å prøve å finne ut av det selv og kanskje lære noe underveis.
 9. Hmm...krymp fabrikkammo også...kanskje jeg skal vurdere å investere i noe utstyr... Bor i Bodø Tar en tur på banen om 10 minutter og ser hvordan FASen oppfører seg i kveld....og tester ut P240en som jeg startet tråden med
 10. Nå lader jeg ikke selv, bruker kun fabrikkammo. Magasinleppene, ....jeg skal ta en kikk på dem og prøve å justere litt. Det jeg registrerer er at de bakre leppene (nærmest tennstiften) er veldig skarpe så jeg må være forsiktig under lading for ikke å skjære meg. Kanskje de er blitt slik av slitasje, eller har blitt filt på? Nå har jeg bare ett magasin, så jeg kan vel likegodt se om jeg får tak i et nytt et sted. Finnes det magasiner med en boltende eller knapp som man får tak i med tommelen for å trekke magasinfjæren nedover under fylling av patroner? Siden pinnen som fester platen til toppen av magasinfjæren ikke stikker ut på sidene, er eneste opsjon når jeg fyller magasinet, å presse patronenen i magasinet ned med den neste patronen som skal inn, og som sagt...fare for å skjære seg på magasinleppene. Mener å huske at det alltid er den siste patronen som ikke blir matet inn riktig når problemet oppstår. (har ikke skutt på 4 år, bodd i utlandet) Skal ta meg en tur på banen i morgen, se hva som skjer, og ta noen bilder av magasinet, og komme tilbake med rapport etterpå. Takk for link til deletegning.
 11. takk for svar Nei, jeg har ikke prøvd å mekke på den selv ennå. Mangler manual med bilder og navn på delene, men utdrageren skulle jeg vel klare å lokalisere. Men dersom jeg tar bort utdrageren, vil ikke tomhylsen bare bli stående igjen i kammeret istedet for å bli kastet ut? Problemene jeg har med min FAS er at den ikke mater inn neste patron ordentlig, men bare kiler den fast i rampen før kammeret. Det kan også virke som om den er kresen på ammunisjon. Har bare prøvd fabrikkammo i den siden jeg er ikke så viderekommen at jeg lader selv ennå. Jeg får teste Fiocci og se om det hjelper Du sier noe. Tror nær sagt allting vil være mere driftssikkert om jeg ikke kommer til bunns i lunene til FASen. og OK, tar til etterretning at FAS sannsynligvis er mere presis enn 240en. Det gir litt mere inspirasjon til å prøve å kurere den istedet for å bytte til P240. Selv om P240 ser veldig pen ut så er jo det primære at man ønsker mest presisjon for pengene slik at det kun er skytteren å skylde på når resultatene uteblir. Tar med P240 for å prøve den på banen på mandag og sammenligne med FASen.
 12. Gorm

  S&W .38/357mag

  takk for svar begge to. Tar til etterretning argumentasjonen om at en som har satt på et tyngre løp er opptatt av ytelse, og at det av den grunn kan være verdt å vurdere et kjøp. Jeg ville ikke legge ut noen bilder av revolveren i all offentlighet siden den ikke er min ennå.
 13. Gorm

  S&W .38/357mag

  Jeg vurderer å kjøpe en brukt S&W .38/357mag, modell 686-3 av en privatperson. Det sitter et uoriginalt løp på den som jeg mener skjemmer ut hele våpenet. På den ene siden er det stemplet inn S&W 357, og på den andre siden står det Scandic Import Tromsø. Løpet er ca 12,9 cm langt, fra munning til synlig overgang løp/ramme og er adskillig tykkere i godset og tyngre enn et originalt løp. Finishen er matt/glassblåst utseende og passer dårlig med den blankpolerte finishen til resten av våpenet. Jeg prøvde å finne Scandic Import i Tromsø for å spørre dem ut om dette løpet, men det ser ut for at firmaet ikke eksisterer lenger. Noen her som vet noe om firmaet eller custom løp som de solgte? Tenkt bruk er standard revolverfeltprogrammer, i kaliber 38 til å begynne med. Hva mener forumet? Bør jeg løpe fra den så fort beina kan bære meg, eller kan den være verd å gi et bud på? Hvis jeg velger å kjøpe den, går den an å gjøre noe med finishen på løpet som for eksempel å få slipt eller høvlet bort all teksten og polert det blankt slik at det matcher resten? Gorm
 14. Jeg har fått et tilbud om kjøp av en .32 SIG Hämmerli P240 uten at eieren har nevnt en pris ennå. Selv har jeg har eid en FAS 603 en tid og har hatt mye funksjoneringsfeil med den etter at jeg kjøpte den brukt hos en kar som også hadde problemer med den. Jeg har hatt den inne til sjekk hos Børselars uten at de registrerte noen feil med den eller problemer under prøveskyting. Jeg ser av diskusjonene her på forumet at det visstnok kan være håp om man går litt i dybden og sjekker slitedeler og diverse andre triks. Så mitt spørsmål til forumet: Bør jeg holde meg til FASen og prøve å få skikk på den, eller vil jeg være mye bedre tjent med å hoppe på Hämmerlien i stedet? Min intensjon av bruk er de samme pistolprogram som jeg kan skyte med FASen. Gorm
×
×
 • Create New...