Jump to content

gutten i kruttrøyken

Members
  • Posts

    760
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gutten i kruttrøyken

  1. Fin tråd! Leker litt med tanken på begynne å støpe kuler til min 9,3 x 62 selv. Om noen av dere erfarne kulestøpere har lyst til å ha med en nysgjerrig kar på en runde med støping så jeg får sett litt hvordan det fungerer hadde jeg blitt glad! Send meg i såfall en pm, bor i Østfold
  2. kom to sammen på åtet mitt en gang. Skøyt den ene og den andre skvatt til og løp ca 100 m før den stoppet. Lagde musepiplyder og den snudde å kom tilbake slik at jeg fikk felt den og
  3. Har et kikkertsikte som satt på en kombi jeg kjøpte. 1,5-4,5x30 mener jeg å huske den er. 30mm rør i alle fall. Hva er dette for et merke, har prøvd å google men ikke funnet noe. Synes det er helt merkelig. Kikkerten fungerer forsåvidt greit, men har ikke erfaring med kikkertsikter i det forstørrelsesområdet så har ikke helt kompetansen til å vurdere kvalitet. Noen som kjenner til dette merket? ( som forøvrig høres veldig tyskt ut..) På forhånd takk
  4. Vet du hvor man kan få tak i kuler i 9,3 som kan brukes til dette? Kunne tenkt meg å prøvd ut dette om det lot seg gjøre.
  5. Da er det håp! Er det noen som har erfaring med å lade sub i 9,3? Er ikke kjempe erfaren med lading ennå, men har da ladet litt diverse. Sub lading er kanskje ikke for "amatører". Er det vrient eller er det som med lading generelt?
  6. Låner denne litt er det noen som har prøvd 9,3x62 sub og vil dele erfaringer? Hvordan er presisjonen? Vil det være kraft nok til å bruke på rådyr?
  7. Løfter denne igjen. Eventuelt om noen har tips om data til en annen kule jeg kan gå ut i fra:)
  8. Ja er falcon på samme nivå med sightron eller vortex? Har tittet litt på dem før, men slo det litt fra meg. Men jeg er usikker, så er åpen for innspill Når det gjelder optikk har jeg aldri hatt noe bedre enn meopta, men har egentlig vært godt fornøyd med den ( bortsett fra "lav" forstørring). Hvordan er disse kikkertene i forhold?
  9. Jeg vet at dette spørsmålet er stilt før, og jeg har søkt og les i gamle tråder. Føler allikevel ikke at det besvarer spørsmålet mitt helt. Ønsker å starte med litt langhold, i første omgang opp til 600m kanskje. Våpenet er en carl gustav 3000 i kaliber 6,5x55 med 55cm matchpipe med en hausken standard m/bakkammer og tyristubben stokk. Den veier vel ca 5 kg med alt på. Kikkertsiktet jeg har idag er en bushnell elite 4500 6-24x 40. Sikkert ikke det perfekte langholdsvåpen, men jeg skyter godt med den og stokken er tilpasset meg. Så til spørsmålet mitt angående valg av ny kikkert. Er student, og derfor ikke ubegrenset med penger til disposisjon. Men jeg kikkerten jeg ønsker må oppfylle følgende kriterier: - minst 24x forstørring - Utvendige tårn - pris så lav som mulig, men ikke jalladorullkikkert. - Et retikkel som synes om jeg skulle jakte rev med børsa op opplyst åte ( bushnellen hadde retikkel som ikke syntes om kvelden). Er dog ikke ute etter noen topp skumringskikkert - Må kunne brukes på toppjakt, vekt har ikke kjempe mye å si, viktigere at den tåler en støyt. Så til noe jeg er usikker på. Burde jeg velge mrad eller moa knepp? Hva er lettest og bruke i praksis? De kikkertene jeg vurderer er følgende: http://jaktfall.no/produkt/sightron-optikk/sightron-kikkertsikter/sightron-siii-moa/sightron-siiiss-8-32x56-fine-cross-hair eller http://jaktfall.no/produkt/sightron-optikk/sightron-kikkertsikter/sightron-siii-mrad/sightron-siii-kikkertsikte-8-32x56-cm eller http://jaktfall.no/produkt/vortex-optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-viper-pst/viper-pst-6-24x50-ffp-ebr-1-mrad-reticle Sightronene er såvidt dyrere, men akkurat på smertegrensen.Kan ikke gå noe høyere i pris tror jeg. Hvilken av disse er "best" ut i fra hva jeg ønsker? EDIT: Ser at denne burde ligge under optikk, vet ikke helt hvorfor jeg la den under langhold. Beklager så mye
  10. Tar opp denne tråden... noen som har erfaringer med denne demperen? Størrelse, demping.etc.
  11. Noen har sikkert spurt om det før i denne tråden, men den er lang å lese gjennom. Og noen må bare ha det inn med teskje.. Skal søke om en cz 455 i 22lr med 17 hmr pipe til. 22lr søknaden er jo grei, der har jeg skrevet Våpen: Rifle ,Kaliber: 22lr , Pipelengde 52,5cm , fabrikkmerke : CZ og 455 på modellbetegnelse. Regner med at dette holder? Men på den ekstra pipa, hva fyller jeg inn der? Sikkert et forferdelig dumt spørsmål, men har aldri søkt på systemvåpen før..
  12. Har faktisk skutt flere rådyr med partizan kula i 9,3 .Fin ekspansjon og god virkning. Pene slakt men nå er jo ikke rådyret store motstanden da Kulene går også veldig godt i børsa mi! Bruker ladedata for lapua mega.
  13. Tar opp denne igjen. Noen flere erfaringer? Vurderer sterkt å sette ett sånt å hagla mi.
  14. Takk for svar Får prøve og se, kombien min kan være litt sær, kanskje denne kula var et dumt valg men..
  15. Hei. Har noen ladedata på denne kula? Finner ikke til annet enn .223, men jeg tenkte å lade opp disse kulene til kombien min i .222rem. rådyrjakta nærmer seg med stormskritt, så hvis noen hadde hatt trygge og gode data til denne hadde det vært fint. Hadde også vært fint hvis dere har data med vithavoruri krutt, så slipper jeg å kjøpe noe nytt. Har n130 krutt, regner med det er mest aktuelt. Har også n140, n150 og n160. På forhånd tusen takk
  16. 6,5x55bruker- Jeg skøyt 3 rev på 45 min i fjor ei natt, og en annen natt hadde jeg to på åtet samtidig. Skøyt den største, og den andre løp 300m nedpå jordet før den stoppa. Lagde noen muepip og den kom travende tilbake så jeg fikk skyti den også Virker ikke som smellet er så skremmende.
  17. Jeg forer også med kylling, og hvis jeg slenger ut hel kylling kan et par søplesekker forsvinne på ei natt omtrent. Reven ser ut til å gå og sanke kylling som den lagrer et annet sted. Hadde med meg lillebroren min her om dagen, og han fikk skyti ei revetispe. Når vi kom fram hadde den en kylling i kjeften. Pleier noen ganger å hugge opp kyllingen fordi da varer den mye lengre, men det er jo en drittjobb da..
  18. Finner ikke ladedata på denne kula noe sted,noen som veit hvor jeg finner den eller som har noen trygge og gode ladninger?
  19. Jeg har flere børser og kikkerter og er heller ikke førstegangsjeger, men tillater meg og skrive for broren min Broren min er 15 år og tok jegerprøve i fjor. Han har alltid hatt en stor interesse for dataspill, playstation osv, så gleden var stor da han ville være med ut på revejakt etter bestått jegerprøve. Etter noen lange og kalde timer kom reven, og etter noen minutter hadde han felt sitt første vilt. Det var en stolt gutt som bærte sin første rev opp til bilen den natta! Opplevelsen gjorde at han skaffa seg en .223rem til småviltjakt, men han har fremdeles ingen kikkert selv om sesongen nærmer seg med stormskritt. Jeg veit derfor at han hadde blitt veldig glad for å få et, og at det ville kommet til nytte. Uansett hvem den heldige blir, er dette helt supert av deg Ole Martin!
  20. Litt varierende resultater. Første jaktdag blei det bare 1 due. Igår blei det 23( kunne blitt en del fler) og idag blei det bare 3. Vel og merke på 3 forskjellige steder.
  21. Skinn kan bli tepper, luer, sitteunderlag osv Tenner ( for eks elgtenner eller revetenner) kan brukes til smykker Har lagd smykker av revetenner sjøl. Bare å kappe av kjeven sånn at du får med framtenna og koke den til du kan dra ut tenna. Så er det bare og ta fram drillen
×
×
  • Create New...