Jump to content

gordon

Members
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gordon

  1. Sitter her med 12 hjemme rulla 6,5 x55 patroner,ladd med oryx og 50 grain MRP 2, ikke stort å gå høsten i møte med. Har 200 kuler og nye hylser, men bare en kvart boks MRP 2. MRP 2 har jo gått ut, så hva gjør jeg nå. Hvilke type krutt og lade data vil dere anbefale at går for nå? Takker for alle gode forslag
  2. Som sagt så har jeg ikke greie på dette, men vil 1-9" stablisere 55grains kuler, og noe av vitsen med 22-250 er jo høy fart (kråker og andre skadedyr) så da spør jeg hvilket merke, rustfritt eller blånert? Takker for alle råd
  3. Har for det meste brukt 35 grains v-max på kråker og rev, men nå vokser guttungen til, og da blir det nok mest 55 grain til bever,rev og rådyr.
  4. Vet ikke hvor mange tusen skudd jeg har skutt, men med mye max ladninger. stoler ikke lenger på sakoen, får stadig ei flue her og der. Har prøvd med ny kroning, det var bortkasta penger. Har nå bestemt meg for å skifte løp. Men har aldri skifta løp før, har heller kjøpt ny rifle, men ikke godt å få til det med max 6 våpen i skapet. Så jeg spør om råd, hva slags løp og twist skal jeg velge ? takker for alle de råd jeg kan få. Gordon
  5. gordon

    270 wsm

    Takker for det A.M. ser at du har samme diameter på 300wsm sluttstykket som jeg har til en 7mm rem mag. magasinet er nok ikke noe problem. for det passer greit med 3 stykk 375 hylser. må vel kansje klare meg med det jeg har da. er du fornøyd med 300 wsmen? er rekylen omtrent som ein 30 06?
  6. gordon

    270 wsm

    iden kommer av at jeg sitter her med 14 rifler og vil prøve noe nytt. å skal jeg selge for å kjøpe nytt. må jeg selge så mange at det nye våpnet blir nr 6 på våpenkorte. ren skjær voldtekt. ønske er egentlig å kjøpe ein blaser, men selger ikke 8 sakoer for å kjøpe lego.
  7. gordon

    270 wsm

    Prøver igjen
  8. gordon

    270 wsm

    På grunn av et overbooket våpenkort lurer jeg på om det er mulig å bygge om ein sako 75 i 243 til 270 wsm. Takker for svar.
  9. gordon

    Barns ttsx

    Hei. Skal lade noen 150 grains barns for en kompis. 150 grains barns ttsx i 30 06. Så jeg lurer på om det er noen her som har erfaring med disse og kansje noen som vil dele med seg noen gode data. På forhånd takk
  10. blir sika hjorten målt som vanlig hjort, og hva er kravet. på forhånd takker jeg for mulige svar
  11. gordon

    Sako Quad

    hva er galt. har en varmint 22 med god pressisjon. kjøpte et 22 wmr løp og 50 skudd rem aqutipp. pussa godt og pusa mellom hvert 3 skudd. elendig samling. ut med løpet og inn igjen samme greiene. 5 skuddsamlinger med tofot 70-80 mm på 100 meteren. hva anbefaler dere jeg gjør og hva slags ammo.
  12. spøker for ny rifle dette her. sako i 270 win. for det har de i alle hyllene i skottland
  13. Gjelder dette alle selskap? jeg reiser 2-4 turer i året til skottland på jakt. gjør som POACHER sender våpen pass og får tilsendt visitor`s firearm permit. pleide å få for en måned av gangen, men de siste åra har jeg fått for et år av gangen. håper denne siden blir oppdatert etterhvert som folket reiser.
  14. Erfaringene mine, er jo som svara jeg får her. men hvor tung må ei tispe være før ho får valper? ikke så lett å se hvor gammel ho er. Takker for alle svar og meninger
  15. På åtene våre skytes det mellom 20-30 rev, det samme hver eneste vinter. To i natt også. Det, vil si at vi de siste ti år har vi skutt 200-300 rev. Men, hvor blir de store voksne revene av. For vi skyter jo bare små rev 5-7 kilo, en og annen hanne på 8. Skyter også mye valper i bukkejakta, så det er nye kull hvert år. Er reven bare mindre her?
  16. følger deg der Torf. men dette blir ei rifle, som skytes kun med to fot eller i benk. blir alt for tung til å bære rundt.
  17. har bare en ting å si. den beste kikkerten til kvelds/natt jakt er å blir 2,5-10x56 schmidt&bender. men må være zenithen. har selv denne og zeiss 3-12x56. har og en zeiss 6-24x56. det må rett å slett være fordi den er så kort. å tro meg det er stor forskjell. har også en vanlig schmidt&bender classic 2,5-10. kan ikke måle seg denne heller
  18. Roe ser den. men den kikkerten jeg hadde tengt har ikke lys. har jo ikke helt bestemt meg. kansje det blir en ny 6-24 ret 60 eller ein schmidt 5-25 på grunn av lys. men likte den 12,5-50 veldig godt. men har lyst på mer enn 24x.
  19. ser godt hva du mener Poacher. men at du ikke vil ha mer enn 25x på lange hold ser jeg ikke helt. personlig liker jeg mye forstørelse. på to jakt rifler har jeg 24x. skyter altid på 24x på hundre meters blinken. også på jakt, hvis jeg ser at jeg får tid til å stille. Roe. ja det er nok en vanesak å jakte med dette retiklet. sikkert greit om dagen. men hva med morgen og kveld. den beste tiden er jo skumringen.
  20. Er kansje ikke så mange som bruker dette kalibret siden det er lite meninger om prosjekte. Kikkerten som jeg vurderer er en Schmidt&bender PM II 12,5-50x56. ret P4. Liker kikkerten veldig godt men er litt usikker når det gjelder retikle. Føler at retklet ikke egner seg så veldig om mann skulle lufte rifla på en jakt tur. Noen her som har den kikkerten eller har meninger om dette
  21. takker for tips Roe. Twist i sakoen er 1:9,5 etter hva jeg kan lese ut i fra sako sine sider. skal prøve leon og peter på pm.
  22. Har lenge gått å tenkt på et våpen en kan leke seg litt med på lange hold. Har noen hagler og kombier i skapet, sammen med åtte sakoer. alle sakoene er i bruk bortsett fra en. så det må bli den. Det er en sako 75 hunter. 7mm rem mag. Har sikkert ikke skutt mer enn 50 skudd med den. Har ikke kommet lengre enn. Levert rifla inn for å få montert demper. Bestilt A5 stokk. kulene jeg har tengt å bruke er A-max 162grains. BC 0,625. NOEN som har noen gode lade data de vil dele med seg? Harris to fot. SÅ HVOR får jeg tak i ei 20moa skinne? kikker har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Har to zeiss 6-24x56 fra før. å er veldig godt fornøyd. Ønsker forslag, tips og meninger fra dere som driver med langhold.
  23. gordon

    sauer 202

    er det en grei måte å to fot på disse riflene? hvilken to fot?
  24. vet nå ikke helt om jeg er enig med at maxholdet på rådyr er 20-25 meter. vi har vel alle lært at vi ikke skal strekke holde mer en 25 meter. å har holdt oss til den lærdomen siden de begynte å skyte med røyksvakt krutt. det har vært stor utvikling på patronfronten siden den gang. så med dagens hevi shot vil jeg heller se en som skyter på 35m. stillestående rådyr med bredsiden til. enn en som skyter på rådyr i bevegelse på 15 meter. men det er vel ingen av oss som ville skyte rådyr i bevegelse med hagla eller. men 50-60 meter er vel noe drøyt. selv om jeg har sett det flere ganger. uerfarende jegere som ser dyret komme å glemmer avstanden. å vinklen på dyret har også mye å si. det meste kommer med erfaring. bare min mening.
  25. noen flere som har gode data på partition eller? så jeg får litt mer å jobbe med. Barks jeg har en sako safari i 375 så jeg trenger ikke noe større. men skal bruke 6,5en
×
×
  • Create New...