Jump to content

Schmoo

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Schmoo

  1. Da løfter jeg også denne opp igjen. Noen med brukererfaringen på begge to? Må si jeg liker mange av løsningene på Can-am, men Polaris sin virker litt mindre og smidigere?
  2. Tror de har sluttet å selge det. Jeg kjøpte bare et vanlig løst rypenett og monterte med små karabinkroker. XXL har disse til 129,- https://www.xxl.no/norrona-grouse-net-10-l-rypenett/p/1049835_1_style
  3. Schmoo

    Go light!

    Jeg kan anbefale Neoair Xlite. Var en game-changer komfortmessig for meg å endelig kunne sove på siden. Isolasjonen har jeg ikke fått testet enda, men største fordelen er at det kan pakkes ned til litt større enn en halvlitersboks og ca 350 gram.
  4. Jeg kjøpte Starkeyproppene i høst, fikk de levert opp på hytta av en kompis den 9 september, helt på tampen Erfaringer etter to perioder med fuglejakt er at de fungerer bra til å dempe hagleskudd, har ikke prøvd med rifle. De sitter godt i ørene og er ikke i veien for lue eller lignende, det er også mulig å ha øreklaffene på lua mi over over proppene og fortsatt høre omgivelsene. Jeg har inntrykk av at lyden av vann forsterkes kraftigere enn andre lyder, det kan være litt distraherende. Vet ikke om dette lar seg ordne ved å bytte til et annet program ( har 1, 2, 3 og 4, men vet ikke forskjellen på dem.. ). Ellers så tar jeg dem som regel ut ved pauser som innebærer spising, da jeg synes det er litt ubehagelig å spise med pluggene i, blir rare lyder i hodet.. Til min type jakt, rype, er de helt ypperlige, og jeg vet ikke om noe alternativ som leverer like bra (har ikke prøvd ReSound Jeger, de er sikkert noe lignende).. Starkey hadde ihvertfall utmerket service, bestilte proppene med levering 7. september, da de ikke dukket opp da ringte jeg og fikk beskjed om at de ankom Stavanger den 8. De sendte da proppene med ekspress til trondheim, noe som gjorde at jeg rakk å ta dem i bruk til 1. periode! Pål
  5. Det var vel 5 liryper + 5 fjellryper... +2 skogsfugl. I praksis for en lirypejeger vil det si max. 5 pr. dag. Men en fangst på 1,125 ryper pr dag i gjennomsnitt var ikke mye nei! Hvor i namsskogan var dere? Vi var i Tromsdalshytta, vi jakter bare støkk, så omtrent ikke noe til fjellrypa i det hele tatt. Sammenlignet med lierne i år så var baglimiten der 8 ( max 5 Li ). Der var vi to jegere som jaktet 4 dager og vi fikk 46 fugl. Mest fjellrype, den hadde dessuten flokket seg i noen monsterflokker her og der. Utrolig spennende å jakte på
  6. Hadde førsteperiode i Namsskogan, der var det mye mindre fugl en hva baglimiten antydet.. Med 10 ryper og 2 skogsfugl som baglimit skulle man tro det var flusst med fugl. 4 mann på 4 dager resulterte i 18 ryper.
  7. Hva kjøper dere i kaliber 12 til rypejakta da? Med mindre det er snakk om stål ( ikke aktuellt på fjellet for min del ) så ligger jo prisen på bismuth/tungsten/HD patroner minst like høyt.. Klart har man noe "ymse" liggende fra en sverigetur eller noe blir jo saken en annen..
  8. Hos en god våpen og jaktforhandler. Her i trondheim kjøper jeg hos Rogne våpen..
  9. Dette er jo et utmerket forslag! Her kan jegerorganisasjonene selv bidra til mer trening og økt interesse for leirdueskyting, og lokke til trening heller en ved å prøve å tvinge folk.. Du burde jo foreslå dette for NJFF jegerparanoid..
  10. Schmoo

    Jaktfilmer

    Hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe begge to, men er visst vanskeligere enn jeg trodde..
  11. Schmoo

    Jaktfilmer

    Hei, Etterlyser to filmer; - "Rypejakt - med ingvar rødsjø" - "jaktgal - med Arild Dahl" Kanskje noen har en kopi liggende eller vet om noen som selger dem?? Pål
  12. Long compression shortsen er veldig trang, tenk på det når du bestiller isåfall, ikke uten grunn at den har compression i navnet for å si det sånn..
  13. Under armour boxer jocks, fås med både 6" og 9" lengde på lårene..helt genial, beste boxer jeg har hatt..tror desverre ikke de selges i norge. Men ebay er din venn..
  14. Men hvor selger de det? litt skeptisk til prøve det sånn helt uten videre..
  15. Hei, Jeg har en sideligger i kal 16 som jeg arvet..Det var den jeg begynte å gå på jakt med og den blir fortsatt med på rypejakt. Bakdelen er selvfølgelig at den ikke tåler stål(laget sent på 60-tallet), så det ga meg anledning til å kjøpe en billig kal 12 til gås/skytebane osv.. Jeg har ikke hatt problemer med å få tak i jaktammo, bismut fungerer bra..dessuten er den fin å ga i fjellet med, samtidig som affeksjonsverdien absolutt er tilstede. Skulle jeg handlet idag tror jeg nok at jeg hadde unngått kaliberet. Litt kjedelig å aldri få trent på duer med dette våpenet.. En annen ting er at det er like gøy hvert år på fjellet å høre jaktkamerater latterliggjøre de 'små' partene..men den fungerer bra på viltet!
  16. Det var den, men den er ganske mye tyngre enn kkc, tror den veier omtrent dobbelt så mye som originalstokken på t3 lite..
  17. takk, så da er altså kkcen ganske mye tyngre...hmm..
  18. Fikk vi noen gang svar på dette? Har en t3 lite som jeg ønsker meg kkc stokk til, men ikke om vekten går betydelig opp... Pål
  19. Hei, Trenger skytebane/åker e.l til å skyte inn en .223 (m lyddemper hvis det skulle ha noe å si). Hvilke skytebaner har åpent? Pål
  20. Hva er vekten på disse skjeftene?
  21. Jeg skal sjekke ut denne stokken, militært utseende er bare relevant for halvautomatiske våpen. Lett var den også! Leveringstiden er for øyeblikket på 7-8 uker.
  22. Hvilken radio har du og hvilken mic? Har selv icom f3022, den har vel strengt tatt bare to jackinnganger, teleslynge tar en og de micene jeg har sett er mic/høytaler og tar to..
  23. Hei! Er det noen her som har prøvd de aktive proppene fra Namsos audiosenter? Har et spørsmål til, med teleslynge, hvor har dere mic? Pål
  24. Har prøvd biltema sin airbrush sammen med drivgassboksene deres. Gikk greit til å male kaffekoppen, men skal ordne oss en løsning med skikkelig sprøyte og kompressor til børsene. Drivgassboksen blir fort kald og mister trykket, sprøyta var dårlig konstruert, omtrent hva man forventer tatt i betraktning hva det koster. Lokket som man skrur på drivgassboksen var av særlig dårlig kvalitet, og med konstant lekkasje ble trykkfallet enda verre. Skal du male litt, ok. Skal du male mye, styr unna.
  25. Sikkert like greit å la den gå ja. Er bare litt underlig at vi har sett så lite.. De selger jo opp mot 30 kort i.l.a en sesong mener jeg å huske.. Satser på noe neste sesong heller Det har vært en hard vinter ja, så vi får se hvordan rådyra klarer seg. De fleste har nok trukket seg ned på jordene på byneset og omegn.
×
×
  • Create New...