Jump to content

filson

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

filson's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har som nevnt "Frontier" modellen til Henry,forskjellen på den og standard mod er :bedre sikter,løpsbånd i stål og oktagonalt løp. "golden boy" mod er jo den peneste men har mye brattere kolbevinkel noe som kan føre til at kikkert kommer vel høyt.Har skutt noen tusen skudd med rifla og den går bra med alt av ammo unntatt cci stinger. Den greier fint "minute of colaboks"på 75m,på 50 m samler den 3-4cm og på 25m blir 5 skudd bare ett raggete hull.Dette med et kikkertsikte til kr 180.-(20mm obj).Mekanismen er glattere og mer tight enn på 9422 og mod 39(har Winchesteren og har prøvd Marlinen). Eneste negative med den er mangel på remfester.
  2. Har en Henry mod "frontier" godt fornøyd med den,går godt og mekanismen er tight og glatt.Tror jeg ga 4000.- for den ny for 2 år siden.Ellers er vel Marlin mod 39 et godt valg,men den er en del dyrere. Winchester 9422 av standardmodell fåes vel bare på bruktmarkedet nå for tiden?.Har en slik i 22mag,god rifle det også så en pent brukt 9422 er kanskje noe å tenke på. Lykke til.
  3. Har samme rifle sjøl,overraskende god presisjon tross det elendige avtrekket på min,vurdererer å montere en D.I.P. trigger for og se hva den virkelig er god for.En anstendig kikkert vil nok også krympe samlingene adskillig.Som den er pr idag greier jeg samlinger på 1" på 50m. Brukte den en del til trening for storviltprøven i høst og er egentlig fornøyd da jeg fra sittende dro ned 10 av 10 colabokser på 75m hold.Må si at balansen i våpenet er bortimot perfekt og den mater alt jeg har prøvd av ammo helt uten feil.Som sagt med litt mod av trigger og en god kikkert tror jeg den kan gå bedre enn jeg er i stand til å skyte på frihånd. Hvordan er avtrekket på din?Hva slags ammo liker den best?
  4. Har skutt noen elger med hornady interlock,virker som kula holder bra sammen da jeg aldri har funnet igjen noen av dem i dyra. Bruker 265grn kule i min 1895 cal 444,hastighet 745m.sek.
  5. Har brukt cal 444 marlin på elg siste 15 åra.Dyra går usedvanlig fort i bakken etter et møte med ei kule i cal 44 som kommer i 2450 fps.Kommer aldri til å bruke noe annet på elg i den type terreng jeg jakter i.
  6. Mener det bare er standardmodellen dvs h001 som har løpsbånd i plast,de andre modellene har løpsbånd i stål og bedre sikter. Les mer på www.henryrepeating.com,eller gå på rimfirecentral og sjekk ut henryforumet der for mer info.
  7. Jakt&friluft skaffer Henry leveraction i 22lr.De skaffet meg en mod "frontier" med tungt åttekanta løp og 15 skudds magasin.Godt våpen med overraskende god presisjon og god balanse.Regn med lang leveringstid.
  8. Amerikanske Henry Big Boy cal 357mag/44mag/45colt kunne kanskje være rifla å se nærmere på?
  9. Jøssda Mauser,respekterer selvfølgelig at folk kan ferdes uti terrenget når og hvor de vil,men om det er så "nødvendig" for suksessfullt utfall for jakta er jeg ikke sikker på....
  10. Turgåere,bærpukkere og folk som skravler for mye...
  11. Vel..Sako du får sjekke ut www filson.com,kanskje du finner noe brukelig der.Har brukt klær fra denne produsenten noen år nå og er godt fornøyd.
  12. Til trådstarter:noe av det bedre jeg kan huske å ha lest her inne.Meget informativt og opplysende,nyttig for folk som går med tanker om og skaffe seg ei "skogsrifle". Det er med bøylerifler som med kvinnfolk,de kan være lunete,sære og fenomenale og må behandles med omtanke og en smule utforskertrang skal en få full uttelling i å ha omgang med dem. Når en først har brukt ei slik ei på storvilt og erfarer hvor fort store dyr går ned for telling skjønner en etterhvert at grove kuler 44-45 cal i ikke alt for høy hastighet er et meget pålitelig alternativ.Har sjøl 4 leveraction rifler i 22mag-44mag-30-30 og "Slegga" i 444marlin,alle brukes på jakt,hver til sitt bruk men de to Marlin "big bore" er favorittene.Til de som har trøbbel med presisjonen på bøylerifla si :lad sjøl,finn ut hva den liker,da kan det fort vekk hende at børsa går bedre enn du kan skyte.
  13. Er ikke så sikker på om 454 casull holder storviltkravet.På hjemmesida til f.eks Hornady oppgis anslagsenergi på 100 yards til:1210 ft-lbs. 45/70 oppgis til 2158 ft-lbs -100yards.Sikkert noen her inne som kan regne om dette til "Norske" verdier.
  14. Hmm.. nå var vel ikke Billy Dixon&co akkurat overrepresentert i medlemsregisteret til "Lyddemparlauget"
  15. Har ladet noen hundre skudd i 444 med lee presse og dier,enkelt utstyr som er lett å bruke sjøl for en nybegynner som meg.lee har en grei patent som gjør at du kan skifte mellom dier uten å justere inn på nytt hver gang.Fins sikkert andre fabrikat også som er like bra eller bedre.
×
×
  • Create New...