Jump to content

tjæderskytten

Members
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tjæderskytten

  1. Har endelig plukket av denn forferdelige montasjen, og gjett hva som skjulte seg under. Der var det en ned-fellbar jakt-diopter. Dette ser så fint ut, at her må jeg prøve å klare meg uten kikkert. Det burde gå ut til 80-100m. Har prøvd den i benk, og det ser ut som den går 15cm høyt og 7-8cm til venstre. Tips for innskyting/justering? Som dere ser så er det ett perlekorn av messing, så bruk av fil er utelukket. Finnes det løse slike korn i forskjellige høyder? Diopteren må vel gå og flytte i side med verktøy fra Brownels.
  2. Hei, er det kommet noen kamrea som bare fungerer over tid uten at det blir noe tull? Har 3-4 Scotguard og ett Uovision, opplever alle som ustabile over tid. Uovision fungerte bra i to år, nå er det begynt å «sovne». Må da reise ut å slå det av og på, så fungerer det igjen noen dager. Scoutguard kameraene var håpløse, vriene å sette opp og veldig ustabile. Er nå på utkikk etter noe nytt, enklest mulig med mms. Noen som har prøvd nye Brecom?
  3. Noen som vet om det blir live-visning i Tracker-appen fra Nm-løshund til uka? Evt. brukernavn og passord.
  4. Ny stokk er ingen umulighet, men den Donald Duck montasjen som er på nå, kan jeg jo ikke være bekjent med.
  5. I dag kom det en lang pakke i posten i posten, en Merkel 210E i cal.16/22hornet. Har tenkt denne til jakt med spets og kanskje noen fjellryper. Den var slitt i treverk, men meget tight og fin. Eneste minus var montasjen. Totalt uten kinnkontakt og ubrukelig øyeavtand. Noen som har tips om hvem som har bra utvalg er dyktig på Eaw? Tenkte og montere den laveste som går. Se bilder for beskrivelse om sånn ca. plassering jeg har tenkt med ny kikkert (Swarovski Z3 3-9x36). Noen som har bilde av en Merkel 210 med Eaw montasje?
  6. Hvordan gikk dette? Hva endte du opp med som rype-ammo?
  7. Da var den bestilt. Snakker om service, om jeg ikke blir fornøyd var det bare å sende den i retur. Skal prøve meg fram med så hurtig-brennende krutt som mulig, har en teori om at raskt krutt og mindre kruttmengde skal dempes bedre.
  8. Nå frister det enda mer med en TE Titan Hunter short. Har du fått prøveskutt? Hvordan var effekten? Kaliber? Har du veid den? Ser bare at enkelte skriver at oppgitt vekt ikke alltid riktig.
  9. Noen som har erfaring med TE-Titan Hunter short? Klarer liksom ikke helt og bestemme meg. Vekta frister, men blir det for dårlig demping?. Skal brukes på en 9,3x62.
  10. Sitter og vurderer en TE-Titan Hunter short. men kan ikke se at det er noe gjengeparti på den. Er det bare at bildene ikke viser det, eller er det en form for hurtigkobling?
  11. Er det noen som har fått litt erfaring med Accurize skytesystem så? Ser jo greit ut, men fungerer det bra eller er det bare ett kostbart tv-spill?
  12. Jeg ser ikke noen grunn til og komme opp i slike ubehagelige situasjener med en lånt hund. Hva har en bandhund bortpå en død elg og gjøre? Ofte fører det bare til at den blir heitere når en nærmer seg elg. Nei, parker hunden ett stykke i fra elgen mens du vommer ut, så er problemet løst. Dresur/lederskap synes jeg eier bør ta hjemme i hverdagen.
  13. Du skriver at dette er en hund du låner av dine foreldre. Jeg hadde ikke tatt meg bryderiet og lære en 10 års gammel "lånehund" hvordan han skal oppføre seg på elgfall. Hvis hunden fungerer greit i hverdagen ellers, så ser jeg ikke dette som noe stort problem. Prøv heller og unngå at hunden kommer fram på fallet, han er jo 10 år og har vel ikke så mange elgfall til i vente.
  14. Kjøpte ett slik kamera hos Jaktdpotet, de kunne fortelle att dette kameraet fungerte på 3g. Nå har det seg slik at i enkelte områder her hvor jeg bor har vi kun telia(netcom)3g, altså nylig (2år kanskje) utbygde områder hvor de ikke har bygd med 2g. Jeg får ikke dekning på kameraet i disse områdene. I områder med 2g fungerer det perfekt. Det er brukt ett kort med vanilg telia-abonnement (ikke tvilling etc). Telenor eller andre er utelukket pga dekning. Er det noen andre som har vært ute for det samme? Kan det være mulig og stille kameraet om fra 2g til 3g? Måtte gjøre det på min Samsung telefon med knapper, så kanksje det kan være en mulighet.
  15. Står mye om dette i denne linken viewtopic.php?f=24&t=79965 Ser ikke bort fra at du får den ordnet gratis om den er brukt normalt.
  16. Edit: ett alternativ som kunne reddet begge deler hadde vært jakt bare i september og mars. da får man både "folkejakten" og "tradisjonsrik særing jakten". ??? kanskje ett alternativ?
  17. Se her http://www.vg.no/nyheter/miljoevern/mil ... /23673371/ Hva med og utsette jaktstart til 1 oktober i stedet? Jeg er sikker på at det vil begrense det totale uttaket mere en dette forslaget. Men da blir det vel for hustrig for fuglehund-adelen,da er det vel enklere og ramme bygdejegerne som jakter vinterstid.
  18. Ser at det er flere i Sverige som bestiller fra denne butikken i Finland http://www.ahtihuvila.fi/cgi-bin/webio2 ... ahtihuvila
  19. Været er selvfølgelig den viktigste faktoren/hjelpemiddelet for og komme nært nok. Se på reven, den er vel en av de værste predatorene. Hadde den trengt camo vil jeg tro hadde utviklet det. Jada, den er mest aktiv om natta, men den lykkes om dagen også. Nei, camo det er unødvendig, men har du trua eller synes det er tøft så er det sikkert greit og legge insatsen der. Selv synes jeg det kan bli vel mye Rambo.
  20. Har samme erfaring, opplever det som helt unødvendig med camo. Har aldri brukt camo på rypejakta. De siste 6-7 årene har jeg kun på pur f.. brukt en rød Lowalpine lue på toppjakta etter tiur i Sverige i januar. Mener å se at jeg har bedre resultat enn gjennomsnittet.
  21. Dette minnet meg på da ett par kompisser av meg var på toppjakt i Sverige. Der traff de noen svenske jegere som forundret så på dem og spurte: Har dere ikke vintercamo? Hvorpå den ene svarte: Nei vi har 22-250.
  22. Kan bli så forbainna. Var så optimistisk at jeg bestilte lyd-demper til 9,3en med en gang jeg så va tullen skrev. Nå må jeg vist finne noe annet og bruke den til. Jeg begynner ikke og kappe på børsa så den ser ut som en contender hvis jeg ikke får bruke den med demper i Sverige.
  23. Ja, den er ny. Fikk den i dag. Når jeg sendte forespørselen til svenske polisen viste jeg til siden til tullverket. Hadde ei heks fra samme etat på telefonen i går og hun brydde seg ikke om hva tullen skriver, her bestemmer polisen var beskjeden.
  24. Her er det nok forskjellige oppfatninger ute og går i de enkelte distrikt. Enten er det noen som ikke vil forstå, eller så er dette vrangskap. Se kopi av epost fra polisen i Västerbotten. Man måste vara folkbokförd i Sverige för att kunna söka permanent licens och i Sverige krävs det licens på ljuddämpare. Du kan alltså inte ta med din ljuddämpare till Sverige. Du kan som gäst jaga med ditt vapen men du kan inte ta med din ljuddämpare eftersom du inte har en licens på den. Med vänliga hälsningar! Vapen Umeå Polismyndigheten i Västerbottens län Adress: Ridvägen 10 Öppettider: Vardagar 12.00-15.00 Tfntid: Vardagar 9.30-11.00. Tfn 010-5682079/82081 Mail: vapen.vasterbotten@polisen.se
×
×
  • Create New...