Jump to content

Madmonkey

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Madmonkey's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har skutt et par tusen av disse i min CZ sp01. Funker brillefint. Helt grei presisjon, moderat rekyl, brenner rimelig rent(bedre enn Wolf), men en noe underlig odør av kruttrøken...
  2. Vel, det kan da åpenbart misforståes da det står ikke over 7000,- uten MVA! Pistolen det er linket til er godt innenfor, og forøvrig etter min mening et godt valg.
  3. Produksjonsåret for din BRNO mod 2 er veldig enkelt å finne. Det er slått inn et 2-sifret tall på låskassen et sted. Dette er produksjonsåret. På min er dette fremme på venstre side, men det er mulig du må ta den ut av stokken for å se dette. Forsiktet ditt er standard for en mod 2. Det er en knapp som kan trykkes ned for å fjerne selve kornet, men forsiktefoten er nok loddet fast her også.
  4. Sjekk om du har merker etter tennnåla ved inngangen til kammeret. Hvis tennstiften er litt for lang og man tørrklikker endel, kan man fort få et lite krater ved inngangen til kammeret. Dette skviser ut litt metall slik at inngangen til kammeret blir trangt. Sjekk med en patron om den kamrer lett. Jeg tror problemet ditt ligger her. Magasiner. Har du flere? Sjekk om feilen oppstår med alle magasinene. Magasinene bør uansett være rene og patronføreren bør gli lett. Ikke bruk noe særlig olje. Disse pistolene funker best nærmest tørre. Olje bare samler dritt, og gjør mekanismen treg etter relativt få skudd. Ammo. CCI standard har funket glitrende i mine rugere, og har spist kassevis av dem uten noe problemer, så jeg tviler på at det er problemet.
  5. Skruen er en settskrue gjenget i baksiktefoten, så hvordan skruen kan ha forskjøvet seg i forhold til noe er litt vanskelig å forestille seg. Det ser nok heller ut som om skuen er litt ute av senter i hullet sitt pga. gjengene. Unbrakonøkkelen du trenger er 1,5mm.
  6. Pistolen har et "timing" problem. Altså går pistolen over i double action modus modus etter at singel action slipper hammeren. Dette kan greit fikses, ved litt filing/bryning, men helst av en som har litt greie på dette. Litt betenkelig dog at pistolen har blitt slik av seg selv. Normalt oppstår slike ting ved bytte av deler. Jeg ville tittet nøye på mekanismen og sett om det er noe unormal slitasje noe sted. Hvis pistolen var ny for 1000 skudd siden hadde jeg sendt den rett tilbake til forhandler.
  7. Ta ut sluttstykket og kikk gjennom løpet med demperen montert. Det er som regel synlig med det blotte øye om demperen er såpass skjevt montert at kula står i fare for å ta borti demperen. Ellers ville jeg, som Longrange var inne på, sørget for at løpet ligger helt fritt.
  8. Jeg lagde nylig nytt gjengeparti på min gamle brno mod 1. Jeg hadde gjenger fra før men gjengepartiet var langt, skjevt og gjengene ute av spec. Vet ikke helt hva børsemakeren som gjorde dette tenkte på. Forsiktet på min rifle var iallefall loddet på. Bare varmet opp og trakk det av. Jeg ønsket litt kortere løp, så jeg kappet, kronet og lagde nye gjenger. Man må så dreie ned et parti bak gjengene for forsiktet, og lodde dette på igjen (Jeg brukte bare locktite og presspassning.). Dette bør ikke være noen stor sak for en børsemaker.
  9. Ja, altså min beregning er utifra et løp med diameter på 19mm som kappes 12 cm. Hvis forsikte og slikt skal fjernes så må man jo legge til vekten av dette. Ved hjelp av matte fra grunnskolen bør man jo kunne estimere dette ganske enkelt.
  10. Sånn ca 230g i kaliber 6,5x55, og ca 220g i kaliber .308
  11. Det er ingen datostempling på salongrifler. Jeg har selv en brno mod 1 fra 1949, som er like fin idag som den var ny. (finere faktisk!) Går som en stråle. Det eneste som ødelegger ei salongrifle er manglende eller feil vedlikehold. Problemet med utkast ligger garantert ved ekstraktorene. Enten er de fulle av gammel drit, eller så er de rett og slett slitte. En slapp ekstraktorfjær kan bidra til problemet. Alt dette skal være kurant å få tak i. Avtrekket ditt er helt normalt.
  12. Du gav jo nå argumentasjon mot din egen påstand. Du tok deg åpenbart ikke tid til å ta en titt på batteriet etter at det var skutt opp, gjorde du vel? For i bunnen av disse papprørene er det limt inn en plugg. Det er dette som er låsingen i et slikt system. Så hvis du har rett, hvorfor i alle dager gidder produsenter av slikt å plugge papprørene i bunnen? Vel, resultetet hvis man ikke hadde gjort det hadde vært katastrofalt. Igjen: Utfør eksperimentet du selv har skissert!
  13. @Tolvsju Jepp det er akkurat det samme. Utfør eksperimentet du har skissert! P.S. bruk hjelm! Alt som går opp kommer ned igjen... og jeg tenker ikke på haglladningen! Have fun, stay eh... safe!
  14. @Tolvsju Jeg må virkelig be deg gjennomføre dette eksperimentet! Du kan, for å gjøre dette enda tideligere, bytte ut hengselbolten med en liten trepinne. Ta gjerne å dokumenter dette med video også. Tror du vil få deg en liten overraskelse! Have fun, stay safe!
×
×
  • Create New...