Jump to content

Mag44

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har nok tenkt å gå for et råløpsemne i 32, men de selges vel kun i hele meter så jeg hadde vel egentlig håpet at noen her inne hadde en bit liggende Trodde først at jeg hadde sprengt (bule) løpet på den gamle, men det kan være en fabrikkfeil. Har et felt som gir mindre motstand inne i løpet når jeg slår en blykule gjennom løpet. Kan ikke se noen bul på løpet og jeg vet ikke om noen ladninger som jeg har hatt halv-/dobbelladninger på under skyting.
 2. Sjekk flere magasiner først og fremst. Hvis du har kjøpt denne pistolen nylig kan du jo sjekke at det du har fått med våpenet faktisk er et GSP magasin. .22lr magasinene til Sauer er nesten identiske og har ofte blitt forvekslet. Forskjellen er at på GSP har du et låsehakk i bakkant av magasinet som låser det til rammen. Dette kan ha blitt forbyttet engang hvis dette er et våpen du har kjøpt brukt eller har hatt inne hos en børsemaker på service .
 3. Trenger litt hjelp. Jeg har en Walther GSP Expert i .32 S&W jeg trenger nytt løp til. Da ikke produsenten kan levere dette nytt, må jeg få gjort en jobb på det løpet jeg har. Tanken er å borre opp det løpet jeg har og sette inn et innleggsløp. Har børsemaker som gjør jobben, men trenger løpsemne og tips til løpsemne. Noen som har forslag til løpsprodusent, Norsk levrandør og riflestigning? Noen som har noen tommer løp tilovers? Evt. noen med andre gode forslag?
 4. Minner om påmelding til NM Bane som er Påmeldingsfrist 01.06.2011 Mvh Finnsnes PK
 5. Har en gammel Krag jeg kunne tenkt meg å høyglanspolert magasindelene og låsekassen på. Noen som vet hva slags remedier man bør ta fatt med ?
 6. Du finner oss på Facebook også: http://www.facebook.com/pages/Finnsnes- ... 4854762395
 7. Svartkruttgruppa i Finnsnes Pistolklubb inviterer til NM Bane 25-50-100 meter den 25-26. juni.2011 Påmeldingsfrist 01.06.2011 Generalforsamling: Blir som i fjor avholdt på fredags kveld. Skyting: Skyting vil foregå lørdag og søndag på 2 separate baner samtidig. Alle standplassene har tak og er i umiddelbar nærhet av hverandre og kafeen. De som skal skyte mange klasser må påregne tett program. Her er vi: Vi befinner oss like ved Finnsnes i Midt-Troms. Ved å søke på Finnsnes Pistolklubb på www.maps.google.no finner du oss. Med fly er det Bardufoss flyplass (50 km til skytebanen/Finnsnes) med flyvninger både med SAS og Norwegian. Leiebil: Helgesen Maskin AS - tlf. 77841046 Avstand: Trondheim : ca 100 mil /Oslo: ca 160 mil Overnatting: * Finnsnes Motell og Camping - tlf. 77845465 * Finnsnes Hotell - tlf. 77870777 * Royal Hotell - tlf. 77851160 Camping på banen er mulig. Der finnes noen strømuttak til vogner. Dusj og toaletter er tilgjengelig på banen døgnet rundt. Bespisning: Vi vil kjøre vanlig kafé gjennom hele stevnedagen. Midtveis i skytingen lørdag og søndag tar vi en pause og serverer felles varmlunsj (gryterett el.). Lørdag kveld vil vi forsøke å få til litt sosialt på banen med grilling el. Er det pent vær kan vi kjøre til et nærliggende friluftsarealet og se på midnattssolen mens vi griller. Påmelding til felleslunsj og grilling huker du av på påmeldingsskjemaet som du finner i Muskedunderen eller på NSU sine internettsider. Vi ønsker alle hjertelig velkommen!!! MVH Finnsnes Pistolklubb
 8. Har ikke målt dette med noen form for instrument, men det er en merkbart høyere smell. Mulig det er noe i det du sier om at dette merkes bedre av skytteren en av dyret. Da jeg ikke har vært forran løpet under skyting kan jeg si lite om hvordan dette oppleves av den påskutte part.
 9. Har ikke fått fulgt tråden på et par dager. Kan prøve å oppsumere mine påstander litt. Når kulen presses ut av løpet skyves luften i løpet forran kulen, dette tas opp og skilles ut i rekyldemperen, dette vil medføre at riflen dras fra skulderen hvis man ikke kompenserer det med å holde riflen tilbake. Når kulen passerer rekyldemperen vil kruttgassen presses ut demperen og man får tilbakeslags rekyl som på en udempet rifle. Hvor mye riflen dras fra skulderen er avhengig av hvor stort volum (kaliber/lengde) løpet har. På et vanlig elg kaliber vil man sikkert ikke merke det i det heletatt. Men skal man skyte på LANGE hold er det viktig å vite om dette da det har litt å si for treffpunktet ditt. Barret M82/107: Har et glidene løp som beveger seg under avfyring og blir trukket tilbare med et fjæroppheng. Husker ikke hvor mye men det er snakk om millimeter. Man nyter også en helt annen skytestilling en standar DFS stilling ved skyting med rekyl demper og kraftig kaliber for bedring av rekylopptak i kroppen. (En Barret har ikke mye rekyl, den føles som en .30.06 men trykkbølgen kan være litt voldsom hvis man ikke er vant). Lyddemper vs rekyldemper: Hva skal man bruke den til ? Snakker man om å skyte bedre er lyddemper å foretrekke. Den har to fordeler, den demper rekylen og lyden av smellen. Et høyt kraftig smell gjør sitt med din evne til å beholde konsentrasjonen og presisjon. En rekyldemper bør man egentlig ikke tenke på før man begynner å få så stort kaliber at det begynner å bli for høyt trykk for å bruke demper. Har det siste året vært endel stål og aludempere som smeller pga. trykk fra løpet. Her er det ingen oppskrift på hva som går og ikke går men skal du skyte Magnum (.300 og oppover) bør man rådføre seg med levrandør og evt produsent om dette er forsvarlig. Jeg vil i hvertfall ikke anbefale å dempe kraftige kaliber med en "svak" demper. Rekyldemper nyttes ofte der trykket er så stort at det ikke går å bruke demper. For Norsk jakt er det ingen fordel med rekyldemper fordi man ofte sitter trangt i et postskur eller annen innretning. Sjansen for å ta et oppfølgingsskudd minker også ved rekyldemper fordi et høyere smell skremmer faktisk ikke bare deg men dyret du skal skyte. Mange elgjegere overdriver valg av kaliber og rifle. Etter min mening er det beste kaliberet for Norsk jakt 6,5x55. Den har behagelig rekyl, billig ammo gjenom skytterlag (man får trent mye og blir bedre jæger av det), mer som nok anslagsenergi, den er veldig flatskytende kontra andre elgkaliber. Vil man sette prikken over i'en kan man dempe denne med en lyddemper.
 10. Det mener du vel ikke? Jeg vet at mange får (selv) "rare" skudd som ikke er "sett" når en skyter med brems, oftere og verre jo grøvre. Med ren pipe på børsa så ser en hvilken vei børsa drar ut i skuddet, og antar at skuddet gikk dit (engelsk: "call the shot") Med brems er dette vanskeligere, siden bremsen arresterer nesten all bevegelse som skjer etter at kula har forlatt løpe, og kruttgassen får arbeide i bremsen. Du ser ikke feilen din ila. skuddet. Den millimeteren rifla rekylerer bakover FØR kula slipper taket er svært vanskelig å se, det tar jo ca. 1ms, og når det i tillegg er lett å skurve med rekylopptak på bremsede rifler (ingen straff i skulder, intet munningsvipp) - da får en rare uforutsette treff. Ingen vits i å konstruere grunner for det K Rekylbremsen vil dra børsa forover, men som jeg sa; det merker du ikke på vanlige kaliber. Skyter du .50 BMG så må du holde kolben igjen ellers "stikker børsa av for deg" .
 11. En ting til. Hvis motivasjon din for å dempe riflen din for at du er litt "skuddredd" er lyddemper å foretrekke. Du får et markant høyere smell og du vil merke mer trykk i ansikte/kroppen. Hvis du er av den litt skuddredde typen vil dette være like lite presisjonsfremmende som rekylen du ønsker å fjerne.
 12. En rekylbrems tar ca 60 % av rekylen, litt avhengig av "make and model". Det som nevnes av trykk stemmer. Det sendes en trykkbølge i ca. 45 grader bakover til hver side. Det er vel verdt å merke seg hvis man skal sitte på gluggjakt (post i skytterskur). Det kan også være verd å merke seg at man får "omvendt rekyl". Det vil si at man vil merke at bremsen drar børsa forover mens kula er på tur ut løpet for så å komme bakover etter kula har forlatt løpet. Dette er ikke noe som man trenger å tenke på ved demping av vanlig riflepatroner. Men på større kaliber vil du måtte "holde" kolbe litt igjen for ikke å endre treffpunktpunkt.
 13. Hei Noen som har kjøpt seg et rifleløp i USA og tatt det med i kofferten til Norge. Regner med jeg må innom tollen og levere vanlig innførselstillatelse når jeg kommer til Gardermoen. Men er det noen lover og regler "over there" jeg må passe på? Vet at det er en Federal lov som sier noe om at du ikke kan sende våpendel med verdi over 100$ i posten men hvordan blir det når man frakter det selv ? Det er et "blanks" løp jeg planlegger å ta med hvis det har noe å si.
 14. Vet du noe om hvor mange m2/luft pr time man bør ligge på for å takle svartkrutt? Det blir nytt ventilasjonsanlegg så da kan vi ta kraftig i i forhold til det som er kravet for en vanlig innendørs skytebane
 15. Hei Er det noen klubb i Norge eller utlandet der det er gjort erfaringer med sortkruttskyting innendørs? Tenker på problematikken rundt røyk og avtrekk. Da spesielt på hvor mye som skal til for å klare å trekke ut kruttrøyken. Vi driver og planlegger innendørs skytebane og med 8 måneder med vinter hadde det vært veldig greit å kunne trene svartkrutt innomhus
×
×
 • Create New...