Jump to content

Jet

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jet's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi inviterer herved Norske skyttere velkommen til feltskyttekonkuranse på lengre hold i Stockholm 17 Juni 2017. Denne konkurransen er er først og fremst egnet for skyttere som skyter med kikkertsikte, men er også åpen for de som ønsker å skyte med diopter. Det skytes 8 stationer á 6 patroner per station. Samtlige mål er feltfigur/pappmål på pinne uten bakgrund. Avstandene er forlenget til ca 1.5x anbefalt avstand (se Svenska Regelboken side 16, 3.7 Fältskyttemål Gevär 6,5) Ukjente avstand. Laseravstandsmåler ikke tillatt. Max kaliber er 7.62mm (Magnum kaliber ikke tillatt) Invitasjon med informasjon og anmelding gjøres på denne siden: https://kikarfalt.wixsite.com/kikarfalt/sommartraffen2017 Merk at det ikke er et krav for nordiske skyttere (dvs ikke svenske) å inneha tävlingslicens, eller gevärskyttekort. Er man medlem i en av DFS tillknyttet forening så noterer det i feltet "Klass & Förening" (er du ikke medlem i en forening så behøver du ikke å oppgi noe her). Regelverk: https://media.wix.com/ugd/3fde7d_7c1029f95e7143318547008ed357a366.pdf Tillegg spesifikt for Kikarklassen: https://media.wix.com/ugd/968270_b6a3d736c14c4321b89f981664ed8f4a.pdf Les om på om våre skytteformer på: https://kikarfalt.wixsite.com/kikarfalt/information Velkommen!
  2. Jet

    BLOG 110-113

    Hadde akkurat samme problem med Sauern. Demperen fungerte bra på et annet våpen og pipa skjøt strålende uten dempern. Løsningen på mitt problem ble å kjøpe kompisens pipe OG hans lyddemper, en kombo som jeg visste skøut tett Lykke til Thomas. Håper du finner en løsning.
  3. Jet

    BLOG 110-113

    Vad er det du mener?? Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Jet

    BLOG 110-113

    På grund av det relativt korte avstandet mellom sensorene blir Superchronon veldig følsom for den minste feil i oppsett. Jeg har funnet en metode som som stort sett eliminerer dette problemet. For å måle korrekt må chronografens sensorer være helt parallell med kulebanen. Jeg finner ikke siktene på chronografen er ikke nøjaktige nok så jeg bruker en inclinometer for å Først setter jeg opp rifla så hårkorset ligger rett i målet. Derefter måler jeg vinkelen på pipa. Så setter jeg opp chronografen med samme vinkel og sikter in chronografen mot målet. Nå er pipa/kula og chronografen parallelle. En inclinometer smartphone "App" gjør en minst like god jobb. EDIT: Roe. Du kommer ikke til å få korrekte målinger på lengre hold uten å nøye måle vinkelen på kula ved anslag. Foreslår at du setter opp noe på den avstanden som du vil måle på som er gjenomskytbart. F.eks en plankebit eller to pappskiver med noen centimeters avstand mellom hverandre. Skyt et skudd eller to og bruk en pinne eller blyant i samme diameter som kulehullet og mål vinkelen. Juster så kronografen med samme vinkel som kula. Superchrono'n er minst like følsom for vinkelfeil i horisontalt plan så vær extra nøye med å sikte in den i linje mål/rifle også. JET
  5. Jet

    montasje 200 str

    På oppfordring poster jeg dette: Här är några bilder från när jag beddade fästet. Sauerfästet måste beddas och skruvas i lådan framtill då det annars endast sitter fast i bakre ringen. Det är ett snabbt jobb och det behövs inte alls mycket beddmassa. Jag testade och mätta ut mitt ögonavstånd med siktet innan jag beddade. Placeringen gjorde att jag endast kunde låsa med en skruv i lådan. Mera behövs inte, med beddad fäste så sitter det som limmat. Jag har använt släppmedel på båda ytorna så det är bara att försiktigt knacka lite på beddningen så den lossnar så kan jag sedan bedda om fästet i ny position i fall jag byter sikte nån gång i framtiden. Beddade med Devcon Steel och körde med Kiwi neutral som släpp. Lite orange modellera från Clas O. täppte till där man inte ville ha inn beddmassan. *Jeg har tidligere lagt opp samme tråden på bla Snipers Hide. Men den blev borte når de byttet server. Finner nå bare igjen denne som jeg skrev på Robsoft. Håper den kan være til hjelp Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. I Varipointen er den røde prikken i andre fokusplanet og retikelen i første fokusplanet. Flytter prikken seg i forhold til retiklen så har du ikke øyet sentrert bak siktet.
  7. Det er sikkert sant. Men det er alikevel sikkert at noen ikke kommer se forskjell, og er han på ditt jaktlag så spiller det jo ikke noen rolle om du har på deg oransje eller grøn kjeledress.
  8. Men det betyr jo fremdeles at over 10.000 jegere kansje ikke ser forskellen på oransje/rødt og grønt.
  9. Tror å tror! Om 5-8% av alle norske menn er fargeblinde - så er nok sjansen for at 5-8% av alle manlige jegere også er det (med 200.000 jegere i norge så vill da mellom 10.000 og 16.000 jegere være fargeblinde). Men det er uvesentlig om "flertallet" ikke er fargeblinde. "Flertallet" skyter heller ikke ihjel andre jegere, diskusjonen handler om den brøkdelen som gjør nettop dette og hvordan man best skal sikre at dette ikke skjer igjen.
  10. Med et påbud om signalfarger forutsetter man at alle jegere har perfekt fargesyn. Bør man i så fall nektes å jakte om man er fargeblind?
  11. Ante meg det ja! Takk for svar
  12. Vi er noen stykker som skal ut på småviltjakt i høst og en venn, som er en vant fjellkar, men ikke tidligere har jaktet vil gjerne være med for å lære. En av gutta tilbøy seg å låne ut ej hagle så han kunne få prøvd seg litt men spørsmålet er om han får gå med oss med og skyte/jakte med egen (lånt) våpen under tilsyn av erfarne jegere? Jeg vet jo at man kan ha med seg ungdom under myndig alder på tilsyn, men detta er en voksen. Er det en øvre aldersgrense for opplærings jakt? På forhånd takk. JET
  13. Jeg skrudde ut forstørrelsen til et sted mellom 8-10 på første station og rørte den ikke etter det. Rakk rett å slett ikke tenke på det.
  14. Jeg har ett par Bagder Ordnance USMC M40A3 ringer til salgs for 1200:- plus frakt. (De finns i Sverige)
×
×
  • Create New...