Jump to content

Håkon

Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Håkon's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

20

Reputation

  1. Håkon

    Sakoklubben

    Takk @Torf ! Dette var litt oppklarande for mitt problem. Eg har eit lite problem ism montering av ein V8 1,1-8x24 på ein 75 Finnlight i 308win. Med Sako sin ringmount vert augeavstanden for kort. Bakre ring begrensar siktet framover. (Med HT 1,1-4x24 går det fint). Med Sako sin to-delte montasje er problemet likt, men ulikt. Her er siktet begrensa framover av fremre ring. Men her er basane for LA kasse. Kor mange mm er det å hente på å bruke SA basar? Er det evt med extended baser meir å hente? (Er extended fremre og/eller bakre base?) Alternativet er sjølvsagt picatinnyskinne og QRW. Men dette synes ikkje eg kler finnlighten.
  2. Håkon

    Sakoklubben

    Hehe voffen er drivende hund som elskar både hjort og villsvin. Er ikkje berre montering av kikkertsikte som gjev grå hår. korleis har du løyst i-landsproblemet (sikte/montasje)?. eg veit jo at zeiss HT fungerer til mitt bruk, men har lyst på (, men trenger ikkje,) 6x eller 8x zoom. leupold er nok gode sikter, men ikkje så aktuelt.
  3. Håkon

    Sakoklubben

    Kanskje eit konstruert problem… Løysinga kan jo være å kjøpe ein til HT 1,1-4x24. men så er jo lysta på noko nytt/anna der og…
  4. Håkon

    Sakoklubben

    Bly. Gje gjerne eit anna navn på det eg spør etter. Zeiss HT og Classic veit eg går fint. Eg hadde håpa å få ein 6x eller 8x zoom, men treng det egentlig ikkje. Er det nokon som kan måle på V8en?
  5. Håkon

    Sakoklubben

    Absolutt eit aktuelt sikte! Kor lang er okulardelen på denne?
  6. Håkon

    Sakoklubben

    Eg er klar over problematikken med sideforskyvning av montasjen. Løysinga Sako har til kikkertmontasje kunne gjerne vore smidigare, men med «rett» kombinasjon av sikte og ringer, er det heilt ok. Feks på den eine av 75ane mine, er ein Zeiss HT med ringmontasjen heilt super. picatinnyskinne tykkjer eg er lite pent på ein Sako, så det vil eg unngå. Det spørs nok om Z6en ryk ut… Er det nokon som kan måle kor lang okulardelen på ein zeiss V8 1,1-8x30 er? Og kva er augeavstanden? Dette er eit altfor stort sikte for mitt bruk, men samtidig er eg sugen på å prøve ein 6 eller 8x zoom.
  7. Håkon

    Sakoklubben

    Takk for innspel! Fjerning av stoppar har eg allerede prøvd, uten at siktet kom langt nok fram. Sako 75-stokken er, etter min meining, ein av dei bedre jaktstokkane i utforming, så å bygge på den er ikkje så aktuelt. Eit anna alternativ er å byte ut Z6ien med ein Zeiss 1,1-4x24. Eg er ikkje avhengig av 6x forstørrelse på topp. Meeen, om nokon har andre tips, er det berre å fyre laus! er det noko picatinny-greier som kan brukast, utan at det vert for høgt?
  8. Håkon

    Sakoklubben

    Eg har ein Sako 75 Finnlight i 308win. Denne vert brukt på hjortejakt med band- eller laushund, med ein Aimpoint Micro H2 og Hausken JD182. Super rifle til det bruket. No har eg kjøpt ein Swarovski z6i 1-6x24 gen2, men har fått ein utfordring ift montasje. Okulardelen på Swarovskisiktet er lang, slik at augeavstanden vert ein utfordring. Med Sako ringmontasje (den i ein del), kjem siktet anslagsvis, 1,5-2 cm for langt bak ift slik eg naturleg vil holde rifla. Med den to-delte Sakomontasjen med passeleg låge ringar, kan siktet monterast ein liten centimeter lenger fram, men det er fortsatt for lite. Så til saken; Korleis har andre løyst dette? På ei anna 75 har eg Zeiss HT, og denne har ein okulardel som er kortare. Her er ikkje augeavstand eit tema.
  9. Eg ser Woodleigh sine kuler er brukt av nokre. Til no har eg kun brukt Hornady Interlock SP 250grs. Gode (nok) kuler, men spissane vert deformerte i magasinet på Sakoen min. Då RN-kulene ikkje er å få tak i frå butikk, ser eg no på Woodleigh sine RN SN kuler. Eg har ikkje behov for høg hastighet, så kva bør eg gå for? 225 eller 250grs? 90% hjortejakt som hundeførar med bandhund og drivande hund. Resten er jakt på villsvin og elg. Pipa på rifla er 50cm. PS! Det vert nytt sikte i år. Aimpoint Micro eller Zeiss HT 1,1-4x24.
  10. Det er dette som du kaller nedre del på Optilock? https://www.schouvapen.no/base-sako-short-75-i-iii-85-xs-s-sm-2-2
  11. Eg monterte ein Zeiss HT 1,1-4x24 på finnlighten min med Optilock baser og Osuma skinnemontasje. Denne løysinga vart ca 8mm høgare enn lågaste optilock ringmontasje. For min del var det for mykje, så eg kjøpte eit tilsvarande sikte for ringmontasje. Mitt inntrykk er at for Sako/Zeiss vil skinnemontasje alltid bli høgare enn dei lågaste optilockane. For større objektivdiameterar kan det sikkert passe bra med skinnemontasje.
  12. Håkon

    Sakoklubben

    Pleier ikkje å være problem å avtale kjøp før søknaden er på plass. Kontakt seljar no om det er denne du vil ha!
  13. Håkon

    Sakoklubben

    Det ligg ein 75SS i samme kaliber på Finn og. Ser bra ut!
  14. Var dette på ein original Sako?
×
×
  • Create New...