Jump to content

3006swift

Members
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 3006swift

  1. Nei du sier noe.Ble vel muligens litt "skremt" av VV's oppgitte data for Oryx, når jeg prøvde å sammenligne. Ser nå at andre konvensjonelle kuler (med bly, uten delevegg) i samme vektsegment oppgis med max rundt 59-60 gns. Får vel studere litt til, og holde øynene åpne for alle varsler.
  2. Ikke meningen å kuppe tråden, men er det noen som er villige til å dele startladninger for denne kula med N160-krutt? Har studert div. Ladetabeller til øyet ble stort og vått i kveld, og tror jeg lander på en stige fra 53-56 gns. COL rundt 84. Gi gjerne et varsko om noen mener dette er helt på viddene. Har tidligere brukt 57 gns. Bak Swift A-frame, som vel er ei hardere kule enn bondstrike slik jeg tolker det. Har dessverre ikke tilgang på kronograf eller QuickLoad…
  3. Låskassenøkkel og bakker er tilhører av en lokal børsemaker for å passe over basene til Leopold std, samt at bakken funker på begge løpene, som har ulik diameter over kammeret. Er nok en del filing med i prosessen, ja.?
  4. Stokken satt på børsa da jeg kjøpte den. Den ble såvidt jeg kan huske laget av en bekjent av han jeg kjøpte den av, etter hans ønsker og mål. Den er relativt tung, noe som ikke er negativt med tanke på kalibrert.? En ganske rett planke av Wenge, som tar opp rekylen på en forbilledlig måte. Jeg mistenker srokkmakeren for å ha tilhold langs aksen Stange- Trysil, men er ikke helt sikker på det. Den er ikke nettskjært, som du kanskje ser. Delvis på grunn av at treet er noe vanskelig å skjære i. Det er variasjon i hardhet i treets struktur. I det store og hele er jeg storfornøyd med den, bortsett fra at den er litt kort, noe som skal fikses før jakta starter igjen.?
  5. Mener å huske frå gamle dager her og på robsoft.nu at i hvertfall Kiberg anbefalte å bruke epoxylakk til laminat. Gjør et søk så får du vel svar.?
  6. Jeg har hattt en Kaps Classic(?) på gammelmauseren i snart 20 år, nå. opplever den som en kikkert på det jevne, i sin kategori (litt under Zeissrovski) fra samme periode. Den har vært med i elgskogen i mange år som bandhundfører og med løshund, og har aldrig svikta meg. Min har fått noen skraper og merker, men viser ikke tegn til nykker når det gjeder det mekaniske. Optikken holder i massevis til mitt bruk, men den er ikke noen lettvekter...
  7. Ser at tanken om 7mm springer ut fra en gitt kuletype/-vekt. Antar at tiltenkt aktivitet er langholdskyting. Drister meg i så fall til å slå et slag for 6,5x55 AI. Kanskje den Ackleyfiseringen som gir mest prosentvis økning i hastighet av de som er normalt tilgjengelige her på bjerget (drøyt 13%). Ellers støtter jeg sjølsagt alle tanker og planer om å gjøre noe ikke alle andre gjør
  8. Siden bildene jeg la inn i januar foreløpig har forsvunnet i verdensveven, prøver jeg å legge dem ut på nytt. Viser starten på prosjektet, med demontering, litt utprøving av jaktdiopter, fjerning av kolbekappe, og endelig sikling. Nå er alt siklet ned, og klar for videre puss, rens, småjustering og oljing. ? Prøvemontering av jaktdioter. litt spent på om det vil funke med den relativt høye kammen... Grombørsa før demontering. Kasse og løp ute Klar til å skru av pipa Klembakker og pipenøkkel Demontert Fikk omsider av bakkappa og. Siklet av gammel olje. gikk forbausende lett
  9. Heisann. Her ha det skjedd endel siden mitt siste besøk, gitt. Lurer bare på en ting: Jeg la inn noen bilder galleriet i starten av januar i området rifle. Disse finner jeg ikke igjen. Ser ut som siste overførte bilde er fra januar 2016, eller noe slikt. Er dette et kjent problem, og må jeg legge inn mine bilder på nytt, eller vil det fikses på sikt. spesifikt er det sak om bilder til tråden om "en liten makover på gamle svarten.
  10. Noen som kan si noe om farge/pigment i CCl's Red Root Oil??
  11. Er det et alternativ å brotsje opp kameret til 6,5x55 AI? 6,5x55 er trolig den patronen som tjener mest på ackleyfisering, da den svært koniske hylsekroppen får et betydelig større volum når hylsa blir rettet ut Bare et forslag inn i diskusjonen.
  12. 8x57IS, ja. Egentlig helt optimalt for elg på moderate hold, som det oftest blir her på berget. Hvis pipa er helt på trynet når det gjelder presisjon, vurderer jeg å få den trekt opp i 9,3x57 eller lignende hvis det er mulig. Vet at noen har kamret den i 9,3x62, men mistenker at rekylen kan bli interressant i et så lett våpen.
  13. Stokk må nok holdes på den slanke siden, ja. Skal mye til å matche 2,9 kg tørrvekt med 60 cm løp og trestokk. Har vurdert en rimelig syntstokk for å få sjekket hvor godt den gamle pipa egentlig skyter. Den ser ikke veldig bra ut innvendig, men har ikke lyst til å skrote den hvis jeg ikke må. Liker profilen, og påloddet tilbehør svært godt.
  14. Ok. takk for bilde. det var ganske informativt. Etter det jeg kan se er det altså i underbeslaget (inne i avrekkerbøyen) de har tatt ut gods.
  15. Her et spørsmål i forbindelse med mitt lille prosjekt med "Gamle Svarten" Stokken til denne børsa er i Wengetre, altså svært mørkt, nesten svart fra før. Har siklet den ned, og skal i gang med pussing og litt smjusteringer. Så til spørsmålet: Tente å kjøpe et CCL- sett med red root oil til finishen på denne stokken, men er usikker på hvor mye pigment/ farge det er i denne. Ønsker å tilføre stokken minst mulig farge for å unngå at den blir helt svart. vet noen her inne om Red root-olja mørkner treet av noen betydning, eller om det finnes alternativer som er tilnærmet fargeløse? Olje med tilsatt silikkon er helt uaktuelt. hva med kokt linjolje og terpentin? Tror den har vært satt inn med tung-olje eller danish oil tidligere, og den ble så mørk at strukturen i treet nesten ikke kom fram.
  16. Skal teste litt med en ny stokk etterhvert (den gamle er sprukket og spikket på så den er alt annet enn fin...), så får vi se. Litt moro med snellert på banen. Måtte du ta ut stål fra sjølve kassa/ avtrekkerinnfestinga, eller "bare" i underbeslaget?)
  17. Avtrekket skal og vurderes skiftet, ja. Funker brukbart, men er livredd snellerten i en hektisk situasjon... Hovedavtrekkeren sitter og litt langt fram etter min smak. hvilken avtrekker bruker du? Mye tilpassing?
  18. Takk for tips, frontier! Nå er dette et go slow-prosjekt som etter hvert skal få seg ny stokk m.m. Ønsker likevel å holde børsa så nær original som mulig, men skal ha m70-varianten i bakhodet. (Har det på Oberndorferen i 10,75x68. Riktignok bygd av Ole Borgen på original M98 boltmuffe.)
  19. Heisann! er det noen der ute som kan ha en ide om hvor det kan være mulig å finne en boltmuffe/sikring/Tennstempel til Brno ZG 47? Har litt lyst på dette på mn lille nette M21 Moderator får bare slette eller flytte denne tråden dersom den ikke passer inn i dette forumet.
  20. Har en Oberndorfmauser fra ca. 1928 i 10,75x68. den får for tida litt TLC med fornying av stokk og litt småfiks. Brukes hver høst som hundeførerbørse i elgjakta. Har startet en egen tråd om oppussinga. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=125647&p=1238700#p1238700 feel free to comment.
  21. Du kan slappe av, herr Hals. Øksa ble stående i hoggestabben den, men kolbekappa kom av. Jeg fulgte tips her om oppvarming, og etter litt nennsom bruk av varmluftpistol slapp den såpass at jeg fikk den av. Ellers ha jeg testet litt for montering av diopter til bakre kikkertbase, før hele sulamitten ble deontert for litt TLC på stokken. Den er nå ferdig siklet, og klar for videre pussing etter litt småjustering og tilpassing. Her er noen bilder av det jeg har gjort så langt.
  22. Heisann folkens, og godt nytt år! Jeg skal i gang med et lite prosjekt på "Gamle Svarten", en Oberndorfer i 10.75x68 fra 1929 -ish. Den er trygt plassert i en køstomstokk (rett klassisk) av Wengetre, derav (arbeids)navnet. Først og fremst skal stokken fikses litt etter flere års jaktbruk uten overdrevent stell (takk alle gode makter for tørre høster....). Ser for meg sikling og nyoljing i løpet av vinteren. Jeg skal og forlenge den en cm eller to da jeg får innerste leddet på tommelen rett opp nesa hvis jeg ikke passer på. derfor trådtittel. Har tatt ut skruene til rekylkappa, men den sitter like støtt. mistenker at den er limt med et eller annet. Er det noen som har forslag til å få løsnet den uten å ty til unødvendig vold? Varme, tynn kniv, øks...? Hadde vært fint å fått av bakkappa uten å ødelegge den for mye. EDIT: Har endret tittelen på tråden, og skal prøve å legge ut litt fra dette prosjektet. beklager litt dårlige mobilbilder, men glemmer rett og slett å ta med kamera ut i furtebua...
  23. Finnes masse å velge i, men jeg har i 7 år nå brukt en selemodell som jeg fikk tips om av Tron i denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=7&t=6854 Altså et lærbelte fra Kappahl, eller deromkring og en halv time med kniv, hulltang og hullpipe (tomhylse) Synes denne funker optimalt, og bikkja klager ikke han heller. finnes flere gode tips inoen gamle tråder her på forumet. lykke til
  24. Er foreløpig i tenkeboksen, både jeg og selger av potensielt emne. veden ligger i Bergen, mens jeg sitter i Østerdalen.. Emnet er alt kløvd, sa vi snakker her en plankebit med 7cm tjukkelse og ca 1m lengde. Lurer egentlig på om dette er noe å satse på. Er klar over at det blir et prosjekt noen år fram i tid, på grunn av tørking, men interessert i framgangsmåte (forsegling, press, innpakking osv.) Har en gammel låve, hvor ting kan få ligge i fred i laaang tid.
  25. Hei! jeg har muligens fått tilgang til et ferskt stykke tre av arten sorbus intermedia, eller Svensk Asal, som den heter på norsk. er det noen der som vet hvordan dette treslaget egner seg til stokkmaking, og hvordan jeg evt. bør gå fram for å tørke det på best mulig måte, for et godt sluttresultat. tror at det har en tetthet omkring valnøtt (høyere enn bøk og eik), men der stopper også kunnskapen min.
×
×
  • Create New...