Jump to content

havardma

Members
  • Posts

    43
  • Joined

Everything posted by havardma

  1. Denne bruker vel co2 som er mer kronglete å fylle/finne for de fleste i dag enn enn vanlig luft?
  2. https://rhtech.no/selvtrener Denne er laget av en skytter for akkurat formålet du er ute etter (så finnes det rimeligere løsninger som de før meg her har foreslått).
  3. Fjellsport har en 20% kode nå fram til 1.1.24 som gjelder på nesten alt, også det som allerede er på salg og har "spesialpriser". Må kjøpe to ting som tilsammen koster over kr 1000,-. Sikkert en del gode kjøp her nå, for egen del ble det en Work Sharp Ken Onion edition til kr 1335,- Det tror jeg må være et røverkjøp. https://www.fjellsport.no/merker/work-sharp/work-sharp-ken-onion-edition-kniv-og-verktoysliper
  4. Hvor i landet er dette? Hvis ikke klubben(e) selv synes dette er viktig så kan du kanskje ta det opp med kretsen? De som ikke legger ut resultater bør vel strengt tatt ikke få approbert flere stevner. Her i Trøndelag er stevnene på skytteradmin innen man har kommet seg hjem hos veldig mange klubber, mens det hos noen kan ta en dag eller tre. Enda ikke opplevd at resultater ikke blir lagt inn.
  5. 3,99 for 223 fmj må jo også være bra? https://www.xxl.no/fiocchi-fiocchi-223-rem-fmj-rifleammunisjon/p/1057501_1_style
  6. Det ser ut som en moderne eske med raufoss-patroner. Husker ikke når de byttet, men jeg har en forrige-generasjons eske (med 20 skudd i hver) her som har lotnummer fra 2011 (og hylser merket RA11).
  7. Du vet kanskje om 5-skudds matchpistoler. Den eneste i produksjon om dagen er vel Steyr sin LP50 i forskjellige varianter: https://www.steyr-sport.com/en/steyr-lp-50 Problemet med disse er at de etter hva jeg har forstått bare har 5-skudds magasin og de heller ikke lar seg modifisere til flere skudd på noen enkel måte. Feinwerkbau har annonsert at de kommer med en tilsvarende modell i løpet av året (P85 kalte de den på Facebook). Kan jo håpe på at de har en mulighet for 6-skudd.
  8. Et par spørsmål og tips her. Har du satt skiva på finkaliber? Ser ut som det lille av trykkverdier som vises tilsier enten den står på grovkaliber eller at skivene er dårlig vedlikeholdt. Hvis de er godt vedlikeholdt blir sikkert de som gjør den jobben også glade for at du skyter samlingene i svarten hele tida. Hvis skivene ikke er godt vedlikeholdt er det meningsløst å testskyte med .22LR.
  9. Her er video fra en slik konkurranse. Litt dårlig kvalitet, men artig å se uansett:
  10. Det brukes boltrifle med 10-skudds magasin og forbundet heter CISM. Så vidt jeg vet er det bare militærlandslaget som skyter dette her i landet. Eksempel på rifler: Bleiker og Grünig & Elmiger
  11. Her er 2 bilder av det man kan kalle flyvere. Skutt av meg liggende med Sauer 200 STR, diopter og reim, men jeg kan garantere at disse ikke er pga. meg Verifisert i skiva etterpå at disse satt der de er anvist og at kula har laget rene hull. Før første skive vist her er det skutt 10 skudd i passe raskt tempo uten problemer. Så kom første flyver. Ble en liten pause der jeg sjekket elektronikk fra standplass før jeg skjøt de 3 neste skudda. Det er så skutt 1 flyver til som ikke er vist her med samme ammo (ammo 1) og 6 skudd med en annen ammo (ammo 2, ingen flyvere) før bildet 2 der de 2 første er med ammo 1 og 3 neste med ammo 2. Ammo 1: 8 grams NCC lada til ca 840 m/s (skutt ca 2000 med denne tidligere i dette løpet uten trøbbel) Ammo 2: 8,4 grams GT lada til ca 840 m/s (skutt ca 1500 med denne tidligere i løpet uten trøbbel).
  12. Var priset til 49 øre i hylla hos XXL Tiller for 2 timer siden, så det gjelder ikke over alt i alle fall.
  13. Litt billegare her då, men er framleis ein del kr: http://bjerkli.no/vapenskap/seifuva-fg-godkjent-vapenskap-sg-160.html 6850,- + frakt hos safebutikken.no for SG160. Håvard
  14. Må nok dessverre det ja.
  15. Sikker på at det ikke var løpslengde det ble spurt etter? Dette er de vel veldig interessert i på halvauto rifler. Jeg gjetter i alle fall at enten hørte du feil eller så sa hun feil og at det er løpet det dreier seg om. Ellers er det som andre nevner er et lite bestemt utvalg rifler som kan erverves til DFS-skyting og de finner du i skytterboka som er å finne på www.dfs.no et sted. Anbefaler også å møte opp hos DFS-laget du er medlem i og bli en del av miljøet der hvis det faktisk er DFS-skyting du ønsker å drive med. De har sikkert tilogmed et utlånsvåpen du kan få låne de første gangene.
  16. Ble en bestilling på Midway. Hjemmelading har de ikke inne nå, men skulle få inn i løpet av juli. Har denne body dia fra redding og den fungerer fint til sitt bruk, men det var altså en halspressedie som også setter skulderen litt tilbake (forhåpentligvis uten behov for smøring) jeg var ute etter
  17. Noen som vet om noen som har disse på lager i 6.5x55. Ringte jaktdepotet, men de fant ikke og finner ikke i nettbutikken til hjemmelading.no så antar han ikke fører disse. Ser ut som jeg kanskje må gå for midway, men siden jeg ville hatt den til "i går", så håpet jeg kanskje noen her på berget har? Noen tips?
  18. Problemet er at enkelte butikker (f.eks. MidwayUSA) ikke sender til såkallte freight forwarders som jetcarrier. Da må man ha noen i usa som gjør hele handelen for deg, antagelig som denne "kameraten" til tikka69.
  19. Spørsmålet er vel hva naboene i blokka sier 40 pund er vel etter det jeg har forstått kapasitet på hylser + media + vann, så den tar vel kanskje rundt 4-5 kg hylser.
  20. Hvordan er støynivået når den går? Kan du ha den på stua eller er det ikke å anbefale? Ser de har fått inn en større modell nå også så det frister virkelig, men dette koster jo så det er ikke bare løp og kjøp føler jeg...
  21. DFS og Holstad Våpen.
  22. Kom gjerne med erfaringer på denne når du får den, spesielt på tidsbruk og kapasitet i praksis. Etter det jeg skjønner tar den "bare" ca 100 6.5x55 hylser og det har gjort at jeg ikke har slått til. Skulle gjerne sett en større modell.
  23. havardma

    våpenkoffert

    Vet ikke hva du mener billig, men kjøpte selv en pelicase 1750 fra ebay i februar og den kom totalt med frakt, tollbehandlingsgebyr og norsk moms på ca 2400,-. Billigst av det jeg fant i Norge var vel i underkant av 4000,- og villedende var enda mer. Kom på under 2 uker med billigste fraktalternativ. Pelican 1700 og 1720 er litt mindre varianter som bør sjekkes ut om du ikke trenger plass til 2 våpen (2 "små" våpen skal muligens gå i 1720). Kjøpte hos denne selgeren: http://stores.ebay.com/COAST-TO-COAST-S ... ub=4192059 Ser ut som 1750 har blitt 10 dollar dyrere siden jeg handlet, men kursen er vel bedre nå så det skulle gå opp i opp og vel så det. Er forøvrig godt fornøyd med kofferten. Plass til 2 våpen og kan endelig føle meg bekvem når jeg flyr med våpen. Til de daglige turene til og fra banen anbefaler jeg imidlertid noe annet, da denne er forholdsvis stor å drasse på (og det er sjelden jeg har med 2 våpen på banen også).
  24. Hos amerikanske midway koster 90 grs berger ca USD33 for 100 kuler (altså under NOK 1,80). Jeg har vanskelig for å tro at prisen dobles++ på vei over dammen hvis dette viser seg å bli en populær kule. Til sammenligning koster 140 grs 6.5 Sierra Match King ca USD31 for 100 (altså ca 1,70) og denne selges er pr. i dag gjennom dfs for 1,97. Det er selvsagt en del som spiller inn på hva utsalgspris i norge vil bli, men at den bergerkula kommer til å koste over kr 4,- ved innførsel av litt kvanta har jeg vanskelig for å tro (hva utsalgsprisen på det lille volumet som evnt selges av denne i Norge i dag er, er selvsagt noe helt annet).
  25. KME (Kongsberg), Noptel og "SAM Trainer" er 3 andre modeller. Vet ikke noe om fordeler og ulemper med de forskjellige. Handlet selv Scatt og har vært fornøyd med den det lille jeg har brukt den (NSF og DFS rifle). Burde absolutt vært mer i bruk her, men tviler på at det er den spesifikke modellen sin feil...
×
×
  • Create New...