Jump to content

Vassbekken

Members
  • Posts

    245
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vassbekken

  1. Vi sitter her og diskuterer hva som gjelder ved utlån av håndvåpen, i følge nytt regelverk kan våpen lånes ut så sant låner har våpenkort på tilsvarende våpen, og utlånserklæring kan skrives på nedlastet skjema. Så langt alt vel. Gjelder dette også håndvåpen? Det var ikke slik tidligere? På mitt våpenkort på en 9 mm står det skrevet nederst at utlån ikke tillatt, er ikke dette lengre å bry seg om?
  2. Jeg hadde noen hylser, husker ikke hvilket kaliber, som hadde tykkere rim enn det hylseholder platene var beregnet for, jeg klippet til en shims av en brusboks, denne ble lagt under hylseholderen, og hadde et hull i midten for hylsa. Hvis dette er problemet ditt, kan det løses slik.
  3. Det rustes vel i ganske mange land på mange forskjellige måter om dagen. Har pratet med våpenhandlere i både Tjekkia og Polen i løpet av det siste året, og de selger halvautomatiske rifler i bøtter og spann, ammunisjon hamstres, alt med myndighetenes velsignelse, i Sverige får du nå kjøpe ar type våpen til jakt, det spekuleres i at dette er et tiltak for å få mere slike våpen ut i befolkningen. Det diskuteres offentlig om jegerstandens verdi for det svenske forsvaret. Det paradoksale er at disse landene er medlemmer i eu, og har samme eu krav som oss, bare at de velger å tolke lovkravene på en annen måte enn oss. Ingen mener vel at en eventuell invasjon skal stoppes av sivilister, men mange okkupasjonsmakter har i historiens løp blitt overrasket over hva en motivert og noenlunde organisert prostatagerilja kan stelle til av kjepper i hjulene, sabotasje og annen faenskap. Dette samtidig med at den norske stat konfiskerer salongriflene våre…. Men med en framtid med Trump som ny president i USA, stopp for støtten til Ukraina og USA ut av nato, så spiller det kanskje ingen rolle likevel.
  4. Så om jeg skal selge ei gammel, komplett rifle, så må jeg først få merket løp og sluttstykke ? Ettersom nummer står på låskassa? Da tror jeg det blir stor pågang hos børsemakerene våre. Skal det da utstedes våpenkort på hver enkelt del? Da kommer vel behandlingstiden opp i noen år hos våpenkontoret.
  5. Som mere eller mindre lykkelig eier av en halvautomatisk salongrifle er det noe jeg lurer på. Nevnte rifle er av en modell som i praksis er umulig å selge, da det er veldig få som får lov å kjøpe den. Den faller heller ikke inn under politiets regler for erstatning for konfiskerte våpen etter ny våpenlov. Jeg har lenge hatt planer om å bytte ut denne mot en annen rifle, garderoben er full, men så kom ny lov, og min plan falt i fisk. Det er lite fristende å levere den til destruksjon uten noen form for godtgjør, da den er påkostet ganske mye oppigjennom. Om jeg skulle selge den i deler, og levere inn det jeg ikke får solgt, så er det jo greit med avtrekk, stokk, optikkmontasjer og annet som ikke er registreringspliktig, men hva med eks. løp? Det sitter et ganske kostbart løp i den, men dette har ikke noe våpennummer. Hva gjøre? Regner ikke med at det er godt nok om jeg slår inn et tilfeldig nummer på det og selger det? Samme gjelder sluttstykket. Låskassa hadde vært grei å levere inn om jeg hadde fått noen kroner for resten.
  6. For lenge siden, når nosler partition var det eneste som egentlig fantes av premium jaktkuler, hadde 308 et rykte som et betydelig dårligere elgkaliber enn 30-06. Det vi den gang kom fram til som forklaring var at flesteparten av rifler i 308 hadde et par tommer slakkere riflestigning, og at tunge kuler, som veide det samme i begge kaliber, rett og slett var mindre stabile ved ekspansjon. I dag finnes det komponenter som jeg kan tenke meg gjør disse kalibrene veldig like i praktisk bruk med tilpassede ladninger.
  7. Fikk tilsendt innvilget søknad i går, behandlet i datasystemet blink, ( burde det hete bom? ) søknaden ble sendt inn elektronisk i begynnelsen av oktober i frustrasjon over behandlingstid. Sendte også inn et par søknader i mai, på papir, disse har jeg ikke hørt noe mere om. Ser at behandlingstiden er oppgitt til 27 uker i innland nå. Skal bli spennende å se hvordan det blir med disse, når de kommer i feil rekkefølge. Vet faktisk ikke om jeg oppfatter dette som komisk eller tragisk. En kommune i nærheten har nettopp fått nyopprettet politistasjon etter at lensmannskontoret ble fjernet for noen år siden, de har åpent 4 timer, to dager i uka, og har fått tildelt 4 stilinger. Innbyggertallet i kommunen bikker såvidt 1000 pers. Resursbruk ????
  8. Nå er det noe jeg ikke har fått med meg, så da må jeg spørre, er det ikke lengre behovsprøving for å få skaffe munnladere? Kan man søke og få innvilget på lik linje med grovkalibrede luftvåpen? Ikke noe krav til klubbmedlemskap? Gjelder dette alle munnladere, hagler, rifler, pistol eller revolver?
  9. Får vel gå med denne i lomma tenker jeg, til jeg kommer over en R8 jeg får prøvd den på.
  10. Joda, sporene som montasjen festes i er nok like, men det jeg mistenker er at denne montasjen også skal støtte seg på løpet for å rettes inn i og med at den bare festes i det ene festet. Er jo litt underlig at Apel har to forskjellige, ser jo på mine vanlige montasjer at de støtter på løpet, selv om de festes på begge fester.
  11. R93 har diameter på 29 mm. Når montasjen sitter på er det mellom 0,3-0,4 mm klaring mot løpet. Skulle ikke forundre meg om R8 løpet er litt grøvre. Det er ikke likt EAW å lage montasjer som ikke fungerer som tenkt. Har bare gode erfaringer med dem gjennom over 30 år. I verste fall får jeg vel bedde et punkt foran og et bak på montasjen.
  12. Noen som kan måle diameter på et R8 kammerstykke?
  13. Den festes med en hendel på siden, og jeg har prøvd å stramme forspennet til hendelen ikke kan lukkes. Det er merkelig om ikke montasjen skal støtte mot pipa, med tanke på at den sitter i bare et feste.
  14. Jeg har hatt liggende en EAW montasje for doctersight til blaser. Når jeg nå tenkte å bruke dette på en K95, så viser det seg at treffpunkt kan forandres veldig mye når jeg tar den av og på. Ved konsultasjon med Apels katalog ser jeg at denne montasjen har forskjellige artikkelnummer for R93 og R8. Når den settes i festet på løpet, både på K95 og R93, så er det bare de to festepunktene som er i kontakt med løpet. Selve montasjen får ingen støtte fra selve løpet ut over dette. Er kammerenden på løper grøvre på R8 ? Så det er feil montasje jeg har?
  15. Er det noen som vet hva max lengde på en 30-30 patron kan være for å komme seg uhindret fra magasinet via heisen og opp til kammeret på en winchester 1894?
  16. Innlandet politidistrikt holder fortsatt førsteplassen når det gjelder behandlingstid på våpensøknader. For jakt er det nå 19 uker !! Og på sport og øvrige er det 26 uker !!! Altså et halvt år !!! Etterlyste et par søknader jeg sendte inn i slutten av mai, fikk dette til svar, med tillegg at behandlingstiden kommer til å bli lengre.. jeg får altså troligvis ikke svar på mine søknader før jul. Jeg regner med at minst 70% av søknadene gjelder jaktvåpen, innen garderoben, eller utbytting av våpen, disse skulle for jegere som har våpen fra før være rimelig enkle å få ut av bunken, om søker ikke har gjort noe dumt siden siste søknad, hvilket et søk i registrene kan klargjøre i løpet av sekunder, burde slike søknader kunne behandles på mindre enn 5 minutter fra åpning av konvolutt til stempling. Om en dag i uka ble brukt til dette, og de fire andre til øvrige søknader, er jeg overbevist om at det raskt kunne bli endringer i behandlingstid. Det virker som det er bevisst trenering som foregår, muligens på initsiativ fra høyere hold. Jeg er faktisk sterkt i tvil om politiet er rette instans for å behandle slike søknader lengre.
  17. Jeg er medlem i pistolklubb, og har vært i samme klubb i snart 40 år, sikkerhetskurs var det ingen som hadde sett behov for den gangen, så det har jeg ikke. Klubben er vel heller ikke tilknyttet noe forbund som driver svartkrutt skyting. Så da er vel løpet kjørt? Hadde håpet på at det fortsatt var mulig å ha noe bare for å kose seg og ha det moro med.
  18. Hva gjelder egentlig for erverv av perkusjons revolver etter nye våpenloven? Hva menes med uten behovsprøving?
  19. For å bidra til eventuelle konspirasjonsteorier, var det ikke slik plottet i Terminator filmene begynte? Er vi virkelig kommet dit?
  20. Finn kode 304134669 ,Og her er linken jeg glemte å sende med i forrige innlegg.
  21. Jeg har ingenting med annonsen å gjøre, men her finnes gull for den som har en .356 Jeg angrer innimellom at jeg solgte min….
  22. For alt i verden, ikke kall det 6,5 cm. Når det kommer POD for øre, vil de konkludere med at dette er et unødvendig grovt kaliber, og forby alle våpen i hvilke dette voldsomme kaliber kan kamres.
×
×
  • Create New...