Jump to content

Spitfire

Members
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spitfire

 1. Jeg har kjøpt to Husqvarna hanehagler i Sverige, det har gått greit begge gangene. En modell 17 og en modell 51. De har vært i topp stand - som nye - og prisen har vært lav (ca SEK 1 500). Det er litt papirarbeid i forbindelse med import/eksport men ikke noe vanskelig. Selgeren må ta seg av noe av dette og det er viktig å spørre om dette er greit for vedkommende. På Blocket.se ligger det nå 4-5 slike Husqvarna hanehagler, de er i "bruksstand" og er priset til ca SEK 500. Lykke til!
 2. Takk for det. Har ikke mottatt fakturaen men Bring antydet ca kr 1 500.
 3. Da er Naganten vel hjemme. Bring hentet den til en helt ok pris, uten noe snikksnakk fordi det dreide seg om et (antikt) våpen. Takk igjen for gode råd.
 4. Det har ikke noen hast. Sender deg en PM.
 5. Hjertelig takk Tue. Setter stor pris på dette & hilsener fra Lillehammer! Jepp Hassel, det er Lauritz jeg har handlet hos. Har tidligere kjøpt flere våpen på auksjon i Sverige, forsendelse derfra har gått problemfritt hver gang. Men nå skal det sies at Lauritz også forsøker å hjelpe til. De kjenner de norske reglene om registreringsfrie våpen (svartkruttvåpen produsert før 1890) og vil sende våpenet uten krav om ytterligere politi/importtillatelse. Bare en transportør er på plass... Takk også til dere som har sendt PM!
 6. Heisann, Jeg har fått tilslaget på en rimelig Nagant m/1887 revolver på en auksjon i København. Den er antikk/registreringsfri (produsert i 1888, for svartkruttpatron) så jeg trodde forsendelse til Norge skulle gå greit. Men den gang ei. Post Danmark sender ikke lenger våpen, og to transportører som auksjonshuset oppgir er enten urimelig dyre (DKK 4 500!) eller sender ikke til Norge. Så - hjelp! - er det noen som har erfaring med forsendelse av våpen fra Danmark og kan gi råd om hvordan revolveren kan hentes hjem? Kom gjerne med anbefaling av transportør (og kontaktinfo) eller annen løsning. På forhånd takk!
 7. Spitfire

  Sluttstykkeholder

  From the album: Annet

 8. Spitfire

  Sluttstykkeholder

  From the album: Annet

  Nærbilde
 9. Spitfire

  Sluttstykkeholder

  From the album: Annet

  Med bolt
 10. Spitfire

  Geværrem

  From the album: Annet

  Forpakning
 11. Spitfire

  Geværrem

  From the album: Annet

  Hele remmen
 12. Spitfire

  Geværrem

  From the album: Annet

  Remfeste
 13. Spitfire

  Geværrem

  From the album: Annet

  Etikett
 14. Spitfire

  Våpenstøtte

  From the album: Annet

  Hpooe's våpenstøtte med gevær
 15. Spitfire

  Våpenstøtte

  From the album: Annet

  Hoppe's
 16. Spitfire

  Reveskinn

  From the album: Ville dyr

 17. Spitfire

  Reveskinnhode

  From the album: Ville dyr

 18. Jeg har også brukt en Simson Suhl 85 i mange år. Kjøpte det nytt i 1985 for kr 2 995, husker jeg. Meget bra våpen. Solgte det til en venn i fjor. Han hadde en maken fra før og ville ha en til sønnen sin. Prisvurderingen til Gunwerks er etter min mening riktig.
 19. Spitfire

  375 kuler

  From the album: Annet

  Bilde av kuler
 20. Spitfire

  375 kuler

  From the album: Annet

  Bilde av esker
 21. Spitfire

  eTrex bilde 2

  From the album: Friluftsliv

  Nærbilde
 22. Spitfire

  eTrex bilde 1

  From the album: Friluftsliv

  Bilde av sett
 23. Jeg krymper 375H&H patronene mine. Kulene nede i magasinet hadde en tendens til å bevege seg litt ut av hylsen. Benytter Lee Factory Crimp dien som er anbefalt her. Så jeg anbefaler å krympe. Egentlig ikke så mye å lure på, for det er enkelt og greit med Lee-dien og skal dessuten gi litt bedre presisjon. Og patronene ser jo proffe ut med krymp... Lykke til!
 24. Snurrebocken heter den http://www.forndalens.se/sv/produkter/r ... ocken.html I Norge føres den av Swedteam. Jeg har brukt den på elgjakt i flere år, fungerer bra.
 25. Det sto en test av stolsekker i Jakt & Fiske (hvis jeg husker rett) for noen år siden. Sekkene hadde to gjennomgående svakheter: Begrenset bærekomfort og for stor sittehøyde (til at man får anlegg for albuene på knærne). Jeg ville sett nærmere på stolsekken til Fjällreven. Her sitter man direkte på lokket. Disse skal ha bra bærekomfort.
×
×
 • Create New...