Jump to content

Spitfire

Members
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har kjøpt to Husqvarna hanehagler i Sverige, det har gått greit begge gangene. En modell 17 og en modell 51. De har vært i topp stand - som nye - og prisen har vært lav (ca SEK 1 500). Det er litt papirarbeid i forbindelse med import/eksport men ikke noe vanskelig. Selgeren må ta seg av noe av dette og det er viktig å spørre om dette er greit for vedkommende. På Blocket.se ligger det nå 4-5 slike Husqvarna hanehagler, de er i "bruksstand" og er priset til ca SEK 500. Lykke til!
 2. Takk for det. Har ikke mottatt fakturaen men Bring antydet ca kr 1 500.
 3. Da er Naganten vel hjemme. Bring hentet den til en helt ok pris, uten noe snikksnakk fordi det dreide seg om et (antikt) våpen. Takk igjen for gode råd.
 4. Det har ikke noen hast. Sender deg en PM.
 5. Hjertelig takk Tue. Setter stor pris på dette & hilsener fra Lillehammer! Jepp Hassel, det er Lauritz jeg har handlet hos. Har tidligere kjøpt flere våpen på auksjon i Sverige, forsendelse derfra har gått problemfritt hver gang. Men nå skal det sies at Lauritz også forsøker å hjelpe til. De kjenner de norske reglene om registreringsfrie våpen (svartkruttvåpen produsert før 1890) og vil sende våpenet uten krav om ytterligere politi/importtillatelse. Bare en transportør er på plass... Takk også til dere som har sendt PM!
 6. Heisann, Jeg har fått tilslaget på en rimelig Nagant m/1887 revolver på en auksjon i København. Den er antikk/registreringsfri (produsert i 1888, for svartkruttpatron) så jeg trodde forsendelse til Norge skulle gå greit. Men den gang ei. Post Danmark sender ikke lenger våpen, og to transportører som auksjonshuset oppgir er enten urimelig dyre (DKK 4 500!) eller sender ikke til Norge. Så - hjelp! - er det noen som har erfaring med forsendelse av våpen fra Danmark og kan gi råd om hvordan revolveren kan hentes hjem? Kom gjerne med anbefaling av transportør (og kontaktinfo) eller annen løsning. På forhånd takk!
 7. Jeg har også brukt en Simson Suhl 85 i mange år. Kjøpte det nytt i 1985 for kr 2 995, husker jeg. Meget bra våpen. Solgte det til en venn i fjor. Han hadde en maken fra før og ville ha en til sønnen sin. Prisvurderingen til Gunwerks er etter min mening riktig.
 8. Jeg krymper 375H&H patronene mine. Kulene nede i magasinet hadde en tendens til å bevege seg litt ut av hylsen. Benytter Lee Factory Crimp dien som er anbefalt her. Så jeg anbefaler å krympe. Egentlig ikke så mye å lure på, for det er enkelt og greit med Lee-dien og skal dessuten gi litt bedre presisjon. Og patronene ser jo proffe ut med krymp... Lykke til!
 9. Snurrebocken heter den http://www.forndalens.se/sv/produkter/r ... ocken.html I Norge føres den av Swedteam. Jeg har brukt den på elgjakt i flere år, fungerer bra.
 10. Det sto en test av stolsekker i Jakt & Fiske (hvis jeg husker rett) for noen år siden. Sekkene hadde to gjennomgående svakheter: Begrenset bærekomfort og for stor sittehøyde (til at man får anlegg for albuene på knærne). Jeg ville sett nærmere på stolsekken til Fjällreven. Her sitter man direkte på lokket. Disse skal ha bra bærekomfort.
 11. For denne kula står det oppgitt i Ladeboken nr 4: Fra 75,0 til 77,0 grs N150, som gir hastigheter på hhv 847 og 871 m/s. Fra 78,0 til 80,0 grs N550, som gir hastigheter på hhv 844 og 863 m/s Patronlengde 90,0 mm. Selv benytter jeg 72,0 grs N150 for denne kula, da sparker det nok for meg.
 12. Jeg er ikke enig i at det ikke kan skytes stålpatroner i denne haglen. Stålpatroner produseres etter to trykk-klasser. Jakt-stålpatroner er i den høye trykk-klassen og kan ikke skytes i denne haglen. Men lerdue-stålpatroner, som er i den moderate trykk-klassen, kan benyttes i alle våpen som er beregnet på røyksvakt krutt. Med noen forutsetninger. Den ene forutsetningen er at løpet har halv choke eller åpnere. Den andre forutsetningen gjelder patronens haglstørrelse (kan ikke ha store hagl). Jeg husker ikke maks haglstørrelse i farten men lerduepatroner har små hagl og kan uansett benyttes. Så sjekk hvilke choke løpene har. Hvis de er for trange kan du jo brotsje opp ett eller begge. Og hygg deg på lerduebanen. Lykke til!
 13. Swift A-Frame 270 grains. Førsteklasses kule for elg mm.
 14. Vi hører stadig om lang saksbehandlingstid på våpensøknader. Så ei på Lillehammer: Jeg leverte inn en våpensøknad onsdag forrige uke. Lørdag kom tillatelsen i postkassen! Jeg synes dette fortjener positiv omtale. Hyggelig saksbehandler ved våpenkontoret takkes herved. Og så håper jeg andre politidistrikter er innom forumet og ser dette, og inspireres til like ekspeditt behandling av våpensøknader
 15. Heisann, Det er ikke lett å gi innspill på pris uten å se bilder. Men dine antagelser om verdi kan være noenlunde riktige. Remington'en er nok vanskelig å få solgt, selv til en så pass lav pris. Jeg hadde ikke tatt bryet med å annonsere den men levert den inn til politiet for destruksjon. Eventuelt gitt den bort (gjerne til en "kammer'at" her på forumet). Brescia'en ser jeg er i kaliber 20, noe som gjør den litt mer spesiell og interessant. Du kan jo annonsere den for "kr 3 000 eller bud". Håper dette ikke oppfattes negativt, men mange gamle bruksvåpen er uten særlig verdi i dag. Dette fordi den nye jaktvåpengarderoben på maks 6 våpen, samt krav om våpenskap, gjør at det er mange til salgs. Som et eksempel fikk jeg fem våpen av en gammel kollega for et par år siden, han ville heller gi dem bort enn å kjøpe våpenskap. Av disse leverte jeg fire direkte til politiet. Husk at kjøper må ha våpentillatelse, selv om disse våpnene har vært lovelig uregistrerte til nå. Lykke til!
×
×
 • Create New...