Jump to content

Einar

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Einar

  1. Einar

    Dovrefjell

    Jeg har Dovrefjell jegern dressen, og er veldig fornøyd med tanke på pris. Har brukt dressen året rundt i ca. 2år. Og jakka er fremdeles fin, hel og vanntett. Men har sluttet å bruke buksa pga at den fort blir litt klam når man er i aktivitet. Jeg bruker nå Fangstmann buksa, den er veldig solid og god, men ikke vanntett slik som en bukse med membran.
  2. Einar

    Whisky in Scotland

    Hei Se på www.onlymalts.no der har de mye info om whiskyreiser i Scotland.
  3. Einar

    Kydex knivslire

    Jeg ser bare masse utrolig flotte kniver og slirer jeg.....
  4. Einar

    Tele til Pentax

    Jeg har desverre ikke prøvd noen av dem, men både tamron 70-200 og sigma 50-500(Bigma) får strålende kritikk flere steder på nettet. Men vær obs på at Bigmaen er relativt treg.
  5. Einar

    Tele til Pentax

    Pentaxen er vel bedre både optisk og konstruksjons messig, men ikke med flere mil. Men det er jo en vesentlig prisforskjell mellom de to. Det som er greit med Tamronen er at hvis du finner ut at telefotografi ikke er din ting, så har du ikke kastet bort mye penger. Og hvis det viser seg anderledes så kommer du nok til å kjøpe noe bedre enn Pentax 55-300mm alikevel. Her har du noen meninger om Pentax 55-300mm.
  6. Einar

    Tele til Pentax

    Hei Jeg har Pentax K10D (røffly samme kamera som K200D), fantastiske kameraer forresten. Jeg har et Tamron 70-300mm, dette objektivet koster 999kr på japanfoto om dagen. Det er vanskelig å matche dette objektivet på pris/kvalitet. Det holder f.eks. fint følge med Sigma sitt tilsvarende objektiv, som koster ca. det dobbelte. Du kan lese test av objektivet her.
  7. Einar

    Nikon vs. Canon

    Jeg ville ikke valgt kamera utifra terningkast, pga mange usaklige og direkte dårlige tester. Noen ser bare på pris og antall megapixler. Det er bare gode speilreflekser på markedet, så det er så godt som umuligt å kjøpe katta i sekken (det er en uvanlig luksus ). Men det går alikevel ann å bli lurt på pris
  8. Einar

    Nikon vs. Canon

    Hei Siden dette er et jakt og skyteforum, så regner jeg med at de fleste her er mer enn normalt ute i skog og mark. Derfor vil jeg be folk vurdere Pentax slr'er. Dette fordi disse er veldig godt værtettet. De har pakninger rundt alle brytere, knapper, deksler og i alle skjøter. Jeg har aldri vært redd for å ta frem kameraet mitt(Pentax K10D) i ruskevær. Det er delig å vite at man kan fortsette å knipse bilder når andre må pakke ned kameraene sine. Det er bare proffmodellene til Olympus og Canikon som er bedre tettet (du får kjøpt mange Pentaxer for prisen av et D3). Som andre har vært inne på finnes det i dag nesten ikke dårlige digitale speilreflekskameraer. Og de tekniske forskjellene er veldig små. Ikke hør på kameraten din som mener at alt annet en Canikon er søppel. Men prøv flere kamerasystemer og finn det sytemet som passer best til deg og dine behov. Du gjør ikke noe galt ved å velge Canikon, men sjekk ut de andre systemene før du velger. Sjekk om kameraet ligger bra i hånden? (du blir aldri fornøyd hvis kameraet er ukomfortabelt) Har du spesielle krav innen optikk? (F.eks. noen er flinke på zoomer, mens andre er flinke på fastoptikk) Trenger du værtetting?(er du mye ute i skog og mark?) Vil du ha stabilisering i hus eller optikk? Skal du bruke gammel optikk? Trenger du et kamera som tar 10bilder i sekundet, eller holder det med 3? ++++ F.eks. jeg valgte Pentax systemet fordi min far hadde Pentax kamera(MX) og objektiver fra før(som jeg har overtatt). Og ville i tillegg ha værtetting og stabilisering i huset. P.S. Jeg har ingenting i mot Canikon, men jeg vil at man skal vurdere andre systemer i tillegg
  9. Hei Hvis du kan gå opp litt i pris, og ofre komplett vanntetthet så ville jeg sett på Pentax sine speilrefleks kameraer. Pentax K10D (billig brukt), K200D (billigste modell i dag (Bruker vanlige AA batterier)) og K20D (dagens toppmodell) er alle veldig godt værtettet. Disse kameraene har pakninger i alle sammenføyninger, rundt knapper og i alle luker. Og kameraet burde tåle det aller meste av ruskevær som du kan kaste etter det. Fordelen med å kjøpe speilrefleks er: bedre bildekvalitet(mindre støy, bedre egenskaper ved lite lys osv), du kan bytte opptikk og opptikken er bedre og man får ofte mere fotoglede. Det negative med speilrefleks er at de ofte kan bli litt store og tunge, men Pentax har flere objektiver som er veldig små.
  10. Utvalg av farger, typer m.m. finner du på hjemmesiden deres: http://www.lauerweaponry.com/ Fargene kan vel også blandes.
  11. De demper vel ikke dårligere, men de lager mere lyd pga lademekanismen.
  12. Det var jo en kjempeide. Er de hørselverna dyre? Eller kanskje det er mulig å få tak i avstandsringene separat?
  13. Joda de er tunge og slepbare, men det går ann å bære dem, særlig hvis man er flere og deler på opppakningen (noe man gjerne gjør, ivertfall på speidertur). Men de er ikke noe for lange turer i fjellet osv. Men såklart skal jeg bære lett og ikke bo på samme sted over lengre perioder tar jeg heller med en Helsport lavvu eller bare en enkel lett duk. Hmm, hvis bålbøtta er en god patent lurer jeg på om jeg skal få speidergruppa til å investere i en. Men speidere er fæle til å fyre så vi får se hvordan den duger.
  14. Jeg har ingen lavvuer selv, men har brukt noen eid av en speidergruppe jeg er leder i. Div Helsport: Gode og lette lavvuer, veldig fine om man skal bære lett. Men litt lite solide, tåler lite gnister. Er ikke stor fan av åpne bål i disse lavvuene. Har også brukt disse med helsport ovn, og de blir da et svært levelig sted å bo. Div Venor enstangslavvuer: Store og solide lavvuer. De kan bæres, men de er i den tyngste enden av skalaen. Veldig deilige å bo i over lengre perioder. Etter min erfaring tåler de store mengder juling. Disse er brukt i all slags vær, med ovn eller bål, i alle årstider med stort hell. Dette er mine absolutte favoritt lavvuer. Har også brukt en STOR tipi av ukjent fabrikat. Er god til sitt bruk (huse mye mennesker), men må kjøres frem til leirstedet.
  15. Hei Jeg fikk montert en helt standard picatinny mauser montasje på min M67 for litt over en uke siden. Det var den typen skinne som midway solgte før, tror den heter Crane. Jeg kjøpte min skinne av børsemakeren. Mener å huske at det var en på Sluttstykket som viste bilder av en M67 med Leupold skinne på. Så det er vel også en mulighet.
  16. Joda, kan sikkert klare å ta noen bilder, men ikke før mot slutten av uka.
  17. Fikk tilbake børsa i dag. Nå er alt montert sammen. Hevarmen har klaring til kikkerten, nå sitter riktignok kikkerten litt høyt.
  18. Det kommer vel litt an på størelse på kikkerten, og høyde på montasjen. Det burde gå, men det kan bli lovligt trangt. Får tilbake min M67 fra børsemakeren i morgen (montert kikkertskinne). Det virket som det gikk når jeg prøvemonterte kikkert, skinne og ringer før jeg leverte børsa. Jeg kan gi et 100% svar i morgen, når alt er montert sammen.
  19. Dette er vel den billigste du får tak i, tror jeg. Jeg har denne og synes den er helt grei. Den har samme kvalitet som storebrødrene, men med mindre stash. Kjøpte på impuls, pga halv pris (ca.150kr). Så hadde jeg mistet min Kick, tror jeg at jeg hadde lagt noen ekstra kronasjer på bordet og kjøpt en modell med flere gadgets
  20. betegnelsen 7/56" er det vel få som bruker, da det er det samme som 1/8". Og det er ikke mellom 2,5 og 3mm Det er nok heller som leon skriver, 7/64", som er ca 2.8mm Sorry her gikk det litt fort i svingene. var så klart 7/64" jeg mente. kjøpte unbrako i denne størrelsen her forrige dagen.
  21. Da var børsa levert til børsemaker.
  22. Det er nok 7/64" unbrako som passer. Det er midt mellom 2.5 og 3.0mm.
  23. Da skal jeg prøve å ringe han litt senere i dag.
  24. Hei Vil bare si ifra om at Picatinny skinnen som EGW produserer til Mauser M98, er laget for sivile kasser uten sporet for ladeklips. For å få skinnen til å passe på militære kasser må den bakre basen på skinnen freses kortere, pga forhøyingen på bakre låskassebro. Håper denne infoen er nyttig for andre som leter etter sinne til M98.
×
×
  • Create New...