Jump to content

Arne And

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Arne And's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Får høre hva slags kort de aksepterer. De tar rimelig høye priser ja. Delen kosta 17,5$ og de skulle ha vel 40$ i frakt, for en del som er ca. 2-3 cm lang. Blir nok ikke handlet mer der hvis de fortsetter slik.
  2. Har prøvd å bestille en boltstop til en Remington 788 fra Numrich til en kamerat. Har fått mail fra Numrich hvor de ber om kopi av våpenkort på børsa før de vil sende noe. Det ser ut som de kjenner til at det er noe som heter våpenkort i Norge men ikke noe som heter ikke registreringspliktige deler. Er det noen som har kjøpt våpendeler fra dette firmaet i det siste og har noen erfaringer med å kjøpe fra disse. Delen koster ca. 17,5 dollar, og ordren blir under 100 dollar med frakt. I og med at det er en kamerat som skal ha denne delen så har ikke jeg våpenkort på en slik børse. Noen som har råd eller erfraringer?
  3. Har et løp i .280 Remington i min Sauer 200 STR. Fungerer veldig bra i låskassen og magasinet. Har lite rekyl og er nydelig å skyte med.
  4. Pipa er standard .280 Remington ja. Kan godt kjøpe MRP og MRP2 krutt. Hvis du kunne ha sendt meg noen ladadata på PM så hadde jeg satt pris på det. Kan sikkert være lurt å teste med ompressede Lapua .30-06 hylser for å sammenligne bløtheten i messingen. Har ingen erfaringer med Norma hylser i .280 fra før. Pipa blir med 1-9" twist. så jeg regner med at 180 grains kuler skal gå bra. Har noen erfaringer med Berger 180 kula på storvilt? Er den til å anbefale? Satser på at alt kommer i posten til helga så jeg får testet potensialet i patronen.
  5. Jeg har et .280 Remington løp i bestilling til min Sauer 200. Lurer derfor på om noen har gode ladedata eller erfaringer med dette kaliberet. Løpet er 700 mm langt og jeg har i utgangspunktet planlagt å teste ut følgende kuler: 160 gr Nosler AccuBond 162 gr Hornady A-Max 160-180 gr Sierra MK 180 gr Berger VLD Hunting Er hovedsaklig interessert i ladninger med Vihtavuori krutt, fortrinnsvis N150, N550, N160 og N560. Kommer til å bruke fabrikknye Norma hylser, Federal 210 og CCI200 tennhetter. Børsa skal i utgangspunktet brukes på hjortejakt på normale hold og papp og stål på lengre hold. Tips og innspill mottas med takk.
  6. Prøvde å kamre en 8x57 i en .30-06 en gang, en patron som hadde havnet i samme boks som noe gammel 06 ammo. Greide ikke å lukke bolten over den patronen.
  7. Jeg kjøpte min hos Capsicum. De har dem på lager av og til. "http://195.18.224.241/F0216/main.aspx?page=article&artno=10651-2"
  8. Jeg mottok en Vortex Viper PST 4-16x50 mrad fra Jaktfall forrige uke. Jeg har ikke fått montert den enda, så jeg vet ikke hvor nøyaktig klikkene er, men kikkerten virker god. Så vidt jeg kan se, så er det ikke noe negativt å sette fingeren på. Kan gi en liten rapport når jeg har fått den montert. Noen som vet av en god børsemaker som kan montere en picatinny base på en Sauer 200 på Nordmøre? Og som har tid.
  9. Dumt spørsmål kanskje, men selger DFS sauere på det åpne marked, eller kun til medlemmer?
  10. Hei. Jeg har testet noen 208 A-MAX ladninger i en Rem. 700 .30-06 med 61cm løp. I mangel på nøyaktige ladedata har jeg så langt testet meg opp til ca 800 m/s med N-560 krutt. Dette er relativt kraftige ladninger De gir kraftig rekyl og mye munningsflamme. Ladningene er kronograferte, men jeg har ikke målt trykkring under testing. Jeg har har bare testet en 5 skudds serie av hver ladning, så presisjonsmulighetene er jeg usikker på enda. Fikk en samling på ca 34 mm på 100m.
  11. Jeg lurer også på om noen har data eller erfaringer med denne kula i .30-06 med Vihtavuori krutt?
  12. Nå er ikke jeg en av de som river ned dørene vedrørende skriving her på kammeret, men jeg er en aktiv leser av kammeret og var i mange år en ivrig leser på sluttstykke.com. Mitt inntrykk er det at den hobbyen som vi setter så pris på til tider blir så demonisert i presse og ellers i enkelte deler av samfunnet at vi rett og slett ikke har muligheter til å forsvare våre synspunkter på en god og helhetlig måte på et åpent forum. Vi driver med lovlige aktiviteter, og jeg mener at vi på dette forumet utøver både en moralsk og etisk sans som ligger langt over det som ellers er vanlig i den offentlige debatt. Våre aktiviteter på dette forumet, hvor lovlige de enn er, genererer etter hvert så mye støy i det "politiske korrekte" samfunnet at vi må vurdere i hvilken grad vi er tjent med at vi skriver på et forum som er offentlig tilgjengelig. Vi må huske at de som leser på disse forumene ikke har den samme livsanskuelse og de samme erfaringer vedrørende naturen som oss. Vi er vant til å høste av naturens overflod og er ikke ukjente med å observere at naturen til tider kan være ubarmhjertig og brutal. Vi må tenke på at personer som leser på disse sidene ikke nødvendigvis ser ting på samme måte som oss, og som derfor kan være er ut etter å stille oss som skyttere og jegere i et mest mulig ugunstig lys for å fremme sin egen agenda. På grunn av slike seanser som vi nå allerede har opplevd vil jeg stille et spørsmål om kammeret for fremtiden bør være et medlemsforum med tilgang kun for innloggedde medlemmer etter invitasjon. Dette er en løsning som jeg ikke liker, men for at våre medlemmer skal kunne skrive gode artikler som Poacher og andre har gjort, uten at en skal være redd for at politiske motstandere kan bruke dette til illegitim ammunisjon for å spre negative holdninger til vår kjære hobby, kan det bli en nødvendighet. All kreditt til de som skriver disse gode artiklene her på kammeret og jeg håper det blir mange flere slike artikler, men slik samfunnet i de siste år har utviklet seg og hvor et hvert ord som skrives åpenbart blir tolket i den verste mening ser jeg det som vanskelig å legge disse ut på et forum som er allment tilgjengelig den tid vi åpenbart kommer ut for mennesker som fundamentalt er uenige i våre synspunkter og er villige til bruke alle midler til å diskreditere oss som jegere og skyttere. Kan det derfor være en mulighet å sørge for at kammeret kun blir tilgjengelig for medlemmer? Jeg er klar over at vi ikke har noe å skjule og at vi holder på med lovlige aktiviteter, men siden vi i dette ”Bambifiserte” samfunnet i stor grad vil bli feiltolket og demonisert ser jeg at dette kan være den eneste muligheten å holde slike uroelementer unna det største og beste forumet vi har for jakt og skyting her i Norge og samtidig ikke være redde for å skrive en god artikkel uten å være redde for at den kan bli tatt ut av kontekst og benyttes til å demonisere oss og vår hobby.
  13. Kan godt tenke meg å være med på en fellesbestilling ja.
×
×
  • Create New...