Jump to content

evenkris

Members
  • Posts

    218
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by evenkris

  1. Er noen år siden jeg handla i Danmark, men mener det ikke var ytterligere utgifter ved innførsel. Kun norsk moms. https://www.toll.no/no/varer/vapen/handle-i-utlandet/
  2. Du må vel gange summen med ca 1,35 for å få kjøpesummen i norske kroner. Moms er vel fortsatt lik i prosent i begge land, så den utgjør ingen forskjell i kjøpesum. Da står man igjen med kostnaden for søknad og reise tur/retur.
  3. Tja - vil vel si at tommelfinger-regelen vil være at du kronograferer. Selv ville jeg ikke vært skråsikker på at den ikke kan klare faktorkravet bare med løpslengde som premiss for antakelse.......Kan hende får du en hyggelig overraskelse.
  4. Synes du antall deltakere på NM er for stort?
  5. Blir nok for stor diameter på tønna for å gå i kassa...
  6. De fleste trenger det heller ikke......
  7. Bare for Buskerud er det 5-6 stevner som har magnumfelt. Disse er approbert som 1FGMRS. Da kan man skyte alle fire feltgrener og alle fire spesialfeltgrenene.
  8. 586 - blånert 686 - stainless
  9. Nja..... Som andre har nevnt tidligere; Hva er galt med dagens ordning? Er vel ingenting med måten det allerde gjøres på som tilsier at man må gjøre ting annerledes? Hva skulle en evt ny ordning tilføre et NM? Et NM slik det gjennomføres nå er vel for mange en happening - skyting, konkurranse, sosialt, ferietur, deling av hobbyinteresser osv. Med andre ord: et arrangement for massene - ikke bare toppen. Synes det i seg selv er en ting å sette pris på...... Å miste dette aspektet vil jeg mene er feil vei å gå.
  10. På hvilken måte skal man kunne kvalifisere seg til Nm felt, da? Sånn jeg ser det er feltstevner gjennom sesongen svært ulike, både med tanke på hvordan løypa er satt opp og vanskelighetsgrad. For felt sin del ville jeg sagt et klart nei.
  11. Heisann Mange kan sikkert skrive mer utfyllende om dette, og komme med gode råd. Her er mine umiddelbare mening: Jeg lader med flere square deal - presser. Lader .38, .357 og .44 på to forskjellige presser. Har to forskjellige topper til .38/.357 - så slipper jeg å justere kruttmengde og dier. (diene er jo de samme). Har ladet på square deal 5-6 år nå, og har bare bra å si om dem. Uproblematiske og effektive til de kalibre jeg lader. Jeg lader bare til revolver, og har ikke bruk for presse til riflekaliber. Skulle du selv øyne sjanser for at du i fremtiden skal lade riflekalibre bør du kanskje vurdere en annen presse fra starten av. Square deal har vel ikke muligheter for hylsemater/kulemater heller. Du kan heller ikke benytte vanlige dier på denne pressa. Jeg har Lee presse også, men bruker denne til manuell lading og sizing av kuler - ikke progressivt. Til dette bruket er Lee supert. Men skal være ærlig og si at jeg ikke har erfaring med progressiv lading med Lee. Av de alternativene du lister vil jeg kanskje råde deg til å se mest på Dillon 550 eller 650. Både med tanke på utbyggingsmulighetene og at det er gode presser med solid og god mekanikk. Skulle jeg selv ha valgt en presse, og klare meg med det - til diverse kalibre og mengdelading, tror jeg at jeg ville gått for en Dillon 550. Lykke til - hva du enn velger
  12. En liten korreksjon til siste taler: En gas check er skålformet, og presses på kula under sizing.
  13. Prøv:http://www.midway.no/
  14. Det er vel heller ikke riktig samme baksikte på disse to........
  15. På nettsidene til Lee finner du instruksjonsvideoer for å justere diene. Om ikke akkurat til Challenger-pressa, så ihvertfall for de diene du lurer på. Se her: http://leeprecision.com/help-videos.html Lykke til.
  16. Enig med siste taler. Bruker selv 2,5 grain med 310 og samme kule. Du kan jo prøve deg fram litt, og sette kula noe dypere. Jeg lar tuppen på kula være i fred et par millimeter over hylsekanten. Da tenker jeg "oste-pop'en" forsvinner.
  17. Hjemmelading.no selger vel Lyman presser, da har han vel kanskje dier inne også.
  18. Har ikke noe kjennskap til Taurus, så den skal jeg holde meg for god til å kommentere - Men: Ved de fleste våpenkjøp vil det være forholdsvis avgjørende hva du skal bruke den til. Da vil de ulike våpnenes forskjeller være av mer betydning, og valg kan tas på bedre premisser. Lite vits i å kjøpe et glimrende våpen om det ikke er brukandes til akkurat det du skal benytte det til. Når det er sagt; Har to security-six'er, og de er nok de kjæreste revolverene jeg har. Brukes henholdsvis til revolverfelt og spesialfelt. Solide, uproblematiske våpen som kan bearbeides til gode konkuransevåpen avtrekksmessig. Presisjonen i disse er bra til mitt bruk. (og til de fleste andres vil jeg tro). Nå har vel ikke Ruger produsert disse på 20+ år, men det er ikke allverden som skiller de fra deres nyere våpen, som gp100. For mitt vedkommende vil jeg si at jeg foretrekker Security six'ene framfor gp100.
  19. Blir fine høl da vettu.....
  20. evenkris

    Nordby gunshop

    Nettsidene deres er vel ganske nye, men det var tidligere informasjon der om at man kunne hente varer selv, da med kontant oppgjør. Har selv handlet hos de - bestilt pr telefon og fått tilsendt. Uproblematisk og med hva jeg oppfatter som hyggelige priser.
  21. Et lite spørsmål til arrangør: Jeg skal oppover på NM, og har tenkt å leve lavvo-livet med guttungen. Husker fra tidligere NM'er hos dere at det er muligheter for telting på baneanlegget. Mulig i år også? Even
  22. Vil en kule beregnet for gas check kunne benyttes uten denne, eller vil dette påvirke kulas egenskaper i stor grad? Skal benyttes til magnumfelt - altså lades til faktor rundt 200. Tenker da på denne kula: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/sec786cdbda98/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/263780
  23. Ca. 160-170 gram, mener jeg det var.
  24. JULA har:http://www.jula.no/tinnlodd-2-pakning-214017
×
×
  • Create New...