Jump to content

DocHolliday

Members
 • Content count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About DocHolliday

 • Birthday 10/27/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. DocHolliday

  Fiskedød i lite tjern

  Det er eit lukket tjern. ingen innløp eller utløp. Finner gjerne eit par fisk døde der hver vår men har ikke vert ute for dette før, ikke så mange. I fjor så tok eg med ein eg er onkel til opp der å han fikk en på 1150gr Han var lite fornøyd med fangsten. Totalt fikk vi 4 fisk på den turen. 1150-1100 og 2x350. All fisk her blir satt ut så det er veldig kjedelig å finne så mange (ikkje minst så store) Men for høre med ein marinbiolog å se om de har noe svar.
 2. DocHolliday

  Fiskedød i lite tjern

  Nå gikk isen denne uka så eg var rundt favoritt tjernet mitt og møtte eit dystert syn. Bare med å gå rundt tjernet fant eg godt 10 døde fisk. 2stk 1.5kg+ 2stk 1kg + og 6-7 på rundt 300gram Ren tipping ettersom de ikke luktet godt og begynte å gå i oppløsing når eg prøvde å ta de opp.de to første bildene er av to eg plukket ut av vannet nå. det siste bildet er av 2 eg tok opp i fjor. minstefisken er på 350gram og største på 1100 rimlig nøyaktig veid. Noen som har noe formening om hvorfor? Tru ikke fiskedøden har med Bunnfrysing i å gjøre da eg mener det ikke har vert så ille her i vinter.
 3. DocHolliday

  Bushnell fusion 8x

  Er det noen som har sett på bushnell fusion 8x32 feks samt testet den noe? Eg har 8x56 Leica med avstandsmåler som eg deler med min bror. Fantastisk flott kikkert. Men den er stor å ha med feks på reinsdyr jakt. Eller når man går rundt i skogen på tur eller jakt. Men på bøjakt i skumringen er den fantastisk. Har i dag ein 8x32 kikkert i bæresele som er med på all jakt/tur som ikkje er i skumringen eller på natta. Skjønner jo at bushnell sin 8x32 med avstandsmåler i blir mye større enn vanlig 8x32 samt tyngre. Men den er rimelig priset og må være mindre enn 8x56. Noen som har prøvd?
 4. DocHolliday

  Ny "lett" hagle over under.

  Da kan eg se tilbake på to mnd som eier av Benelli 828u hagle med kort løp. Liker den veldig godt. Ikkje noe å trekke for enda. Har prøvd den noen få skudd på banen. det gikk som vanlig ikke så veldig bra er vel mere skytteren sin feil enn hagla. Trengs mere trening. Ellers så har den vert på rypejakt og det gikk greit. Veldig behaglig å bære på den passer meg også veldig bra når eg hiver den opp. Har også vert med på noen turer etter skogsfuggelen men pga jobb og slikt så har det desverre bare vert i drittvær og kan si at eg ikkje har løsnet skudd etter de enda. Selv om eg hadde mulighet eit par ganger. Jaja viktigste er å få turen ut.
 5. DocHolliday

  Go light!

  http://www.landro.no/Vaapen/Jaktrifle/Barrett-FieldCraft-Jakt-243-Win-21-Loep-Carbon-stokk 308 på rett over 2.1kg er test i spesialnummer til bladet jakt. Med kikkert så veide testeksemplar 2.5-2.6kg Kommer nok ikke til å bytte ut min tikka enda men morro å se litt rundt.
 6. DocHolliday

  VILLREINJAKT 2017

  OH Nå er det 1 uke igjenn før eg skal ta turen. Har vert ute å tatt ein rådyrbukk men etter eg fikk den så har eg nesten ikkje tenkt på annet enn reinsjakta. Kunne vert ute å sett etter flere rådyr bukker men de kan vere. Tok en 5 tagger. Men går en meget pen 6 tagger å lurker rundt her. Den får gå å gi geitene selskap eit år til. Tilbake til reinsjakten. Jaktlag på 6 som skal på tur. Reiser opp til hytten neste søndag. Jakten starter for vår del Mandag morgen. Vi går inn søndag kveld å legger sekkene på hytta før vi tar dagstur oppakning på mandagen. GLEDER MEG SOM EN UNGE Har vert ute å laget egen skytebane. har skutt noen skudd på 150-200 og 250 meter. Nå er det godt å ha eget rom til alt jaktutstyret på garasjeloftet (50m2 garasjeloft innredet) der alt kan ligge på gulvet å gjøres klar til å stappes i sekken. Da ligger det ute av synet for fruen og man har bedre husfred Herregud som eg gleder meg. Sittet noen kvelder å skrevet ned hva som skal i sekken opp til mange ganger. Kan bli en del. Skal legge ved en liste her enten når eg er ferdig eller når eg er tilbake
 7. DocHolliday

  Kanotur setesdalsheia Øyuvsbu - Ljosland

  Hadde denne kanoturen i sommer. var ein flott tur så tenkte å legge inn eit raskt lite referat. Da var turen unnagjort. Fantastisk fin 2.5-3 dagers tur. Annbefales på det sterkeste. Dette er ikkje i overkant ambisiøst for noen vil eg si. Vi var 6 mann, ingen av oss er veldig trent men ok. Flere hadde ikkje vert på kanotur før annet enn en kort innføring i vannet for en uke siden. Kanotur med Ally gikk over all forventning. Blåste en del men med sekkene som lodd i bunnen av kanoene var de stødige som fjell og det gikk veldig fint selv om vi hadde motvind mye av turen. Selvfølgelig blir man matt i baken av slikt men det gikk veldig greit. Vi hadde 2 overnattinger. Reiste hjemmenfra fredag 06.00 og kom igang med gåing inn til første vann ca 09-09.30 PGA dårlige værutsikter på søndagen så var vi til veien og fikk skyss igjenn ca kl 14. Akkurat før regnet kom. Meldte at det skulle regne mye. Bæring / sleping av kanoer gikk veldig greit. Ved myr/grasslandskap/lyng så slepte vi gjerne ally kanoene mens de ble bært over steiner og slikt. Fiske var ok. Fant ei plasser der eg har tro på at det er meget pen fisk. der vi hadde litt napp og kun fikk opp en på 530gram. samt noen napp som var meget lovende. Skulle ønske vi hadde en dag til der. Veldig stort vann med enormt mange øyer og viker. Fantastisk flott plass. Ellers så var det mere enn nokk napp og fisk i mange av de vannene langs ruten med fisk på 2-400 gram Eg vil gjerne tilbake til noen av vannene. Neste gang gjerne med 3-4 dager og mere fisketid i spesielt eit av vannene på ruta. samt gjerne flere vann litt utenfor denne ruten vi padlet
 8. DocHolliday

  Ny "lett" hagle over under.

  Har tenkt litt på kal 20. Men har noen turer på Canadagås også i løpet av sesongen. Så har bikket over på cal12 Så har eg også eit lite lager av cal 12 ammunisjon. (ganske stort lager) Ikkje sikkert det er en dum reim. Svigerfar bestilte en slik en i fjor. Han har nok ikkje fått testet den enda. De siste årene har eg ikke hatt reim på hverken hagle eller rifle. (tenker da på skulderreim) går alltid med våpnet i handa. Eller i sekk. (Eberlestock gunslinger)
 9. DocHolliday

  Ny "lett" hagle over under.

  Er ute etter ei ny hagle som blir hovedsaklig brukt på jakt. Skogsfuggel og rype. DVS kan bli dager med mye gåing og lengre turer. Hovedsaklig kun jakt. Selvfølgelig noen få turer på lærduebanen blir det forhåpentligvis men ikkje noe som er annet enn for enkel trening å regne. Så ønsker en kvalitetshagle i over/under. Vekt er ønsklig med ei lett en. Kommer til å handle NY, da det er mulig å finne en som passer best til meg. Eg har vert å sett på en Browning B725 hunter i butikken er vel CA 2,9kg. Han hadde eit par stående men fant en med 71cm løp som eg følte passet meg veldig bra når eg heiv den opp. (prøvde også eit par med 66cm løp som eg ikkje fikk til å passe så godt) Ellers så har eg sittet på nett å tittet veldig på Beretta Ultralight ca2,8kg? ikkje vert i butikk å testet denne men ser for meg at den også er en fin børse. Så har eg også sett på Benelli U828 som eg må si fristet da den er mulig å justere for å få den til å passe 100% Veier ca 2,9kg Veldig usikker ettersom eg forstår dette er Benelli sin første OU hagle??? hadde ikkje nølt med å kjøpe halvauto eller pumpe men skeptisk siden dette er første de har kommet med. (i følge Tom Knapp så trenger man ikkje kunne skyte for å bli god With this Benelli shotgunn ) Noen som har testet Benelli sitt alternativ? eller hatt en eller flere av disse alternativnene som kan si noe? Eventuelt andre i samme prisklasse som bør vurderes?
 10. DocHolliday

  Go light!

  Da har eg motatt ein Stone Glacier sekk som skal med på reinsdyr jakt til høsten. Må bare testes og brukes litt først. Må også få justert den til å gått noen turer først. Skal på 3 dagers kanotur med bæring om en og en halv uke så må nok bruke den der. Hive i Lavvo og utstyr for å teste den med litt vekt. Må bære litt i mellom noen vann. Så er det den personlige formen som må forbedres. Godt sommerferien er bare eit par dager unna å starte for min del Får opp på veranda og begynne å pakke ned lavvo, sovepose, liggeunderlag. kokekar og slikt for å teste før man reiser på tur. Så kan det ligge i og satse på å ha eit par gåturer i løpet av uka.
 11. DocHolliday

  Røverkjøp og gode tilbud

  https://jaktfall.no/butikk/dvd Clausen filmer til 25kr er relativt rimlig. Kan selv anbefale Helt vilt filmen som tar for seg slakting og partering av viltet. Eg lærte i hvertfall noen gode tips der.
 12. DocHolliday

  Lyddemper hagle

  Har ikkje testet. Men fruen har en Beretta Ulrika stående i skapet. Om A-Tec kommer i cal 20 så er det godt mulig eg prøver den der. Hadde vert morro å testet. Ellers så driver de med lyddempet hagle i England. http://www.saddleryandgunroom.co.uk/Gunroom/SG_Hushpower.htm Kunne vert stilig å teste en av de også. Ellers så har egentlig ikkje tenkt å kjøpe lyddempet hagle i det hele tatt. Men vet ikkje hva fremtiden bringer.
 13. DocHolliday

  Fiskeboks

  Ja disse gamle fiskebolle boksene fikk vi ifra huset til bestefar. Nå er eg 35 Eg kan huske eg fisket med dette som ung. Og som 18-20åring brukte eg melkespann lokk. Egentlig samme greia bare de er mye tyngre. Tru de gamle fiskebolle boksene var av aluminium og dermed meget lette. Samt at de hadde riller langs siden som senen la seg fint i. Må nok inn i utstyrsboden å se om eg kan finne ei turkasserolle i lettvekt som eg kan lage til å bruke som fiskeboks. 1: som superlett utstyr på lange vandre/jakt turer der vekt har betydning 2: som nødutstyr under vanlig fisketur i tilfelle stangen knekker eller lignende. Så skal eg oppom til onkel som bur der besteforeldrene mine var. Eg kan huske eit avis utklipp som hang på veggen som forbød fiske med boks da det var for effektivt Skal prøve å finne tilbake denne gamle saken. bare for morro.
 14. DocHolliday

  Fiskeboks

  Noe slikt hadde vert fint. Mulig eg må ofre ei turgryte eller lignede?
 15. DocHolliday

  Fiskeboks

  Eg skal på reinsdyr jakt, Vi har hytte ved eit vann til jakten. DVS fiske er ikkje prioritet og eg tenker også at man skal holde nede vekten på sekken så mye som mulig. MEN eg er glad i fiske å det byr meg imot å ikkje ha muligheten til fiske når man er i setesdalsheiene med mange fine muligheter. Kan ta med shimano smugler 6 delt og bruke denne veier jo litt ettersom eg må ha på tuben og slikt men ok. Eg ønsker å gå tilbake til noe eg brukte for ei liten stund siden. BOKS, dessverre har min tutgamle boks som har større diameter enn dagens hermetikk gått i søplen for 20 år siden. For 15 år siden når eg reiste i millitæret så fant eg eit gammelt melkespann lokk som eg brukte med stort hell og tok opp kilos ørret med. Melkespannlokket har eg fortsatt og det er massivt og veier fort 2kg Det er uaktuelt. Så eg lure på om noen andre har noe tips til ein superlett boks som eg kan ha med i sekken å bruke som fiskeredskap. Må vere større enn ein vanlig hermetikkboks Gjerne med riller på da senen legger seg fint der. Må ha mulighet til å sette ein trepinne inni boksen til handtak. http://mm.dimu.no/image/022sA2rGuJnj?dimension=400x400 Fant eit gammelt dårlig bilde på nett av ein som bruker slik. Eg har brukt det selv, er ein flott fangstredskap. litt kilen på storfisk da bremsen kan vere vansklig å øve inn Ellers så må man ha ein tur eller tre med trening først ellers så holder man ikkje stram nok line under innsveiving og senen ramler av boksen eller slike ting, men med trening så kaster man MEGET langt med denne redskapen. Det gir også en veldig gange i sluken ettersom man fører snøret i sirkel rundt lokket/boksen som fisken reagerer på. Ønsker større diameter og grunnere boks enn dette
×