Jump to content

nico

Members
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nico's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hvis han hang fast, er sjansen stor for at det blir noe. Beklageligvis. Værste er at han øker sjansen til å bli en skikkelig grapeis, når han får seg i ung alder. Dvs høy stressfaktor m løpetidlukt i nærheten.
  2. nico

    3006 til 9,3

    Har selv kun brukt norma sine 3006. Presser de som en vanlig 9,3 hylse gjennom 9,3'dia. Sjekker lengden, og drar av en mm. I begynnelsen skjøt jeg med reduserte ladninger for å skyteforme. Det har vist seg å være unødvendig. Drar nå på med vanlig ladning og skyter disse som enhver vanlig 9,3 hylse. Passer selvfølgelig på å ikke blande hylsene, slik at jeg har kontroll på antall runder de har vært gjennom. Altså som vanlig med alle andre hylser man lader opp. Hvorfor er dette så fiklete og vanskelig??
  3. nico

    3006 til 9,3

    Hvorfor er det en så langtekkelig jobb?
  4. Vi er vel etterhvert mange som ikke klarer å få tilfredstillende presisjon med norma sin helmantel. Undertegnende satte resolutt drillingen lengst inn i skapet, da selvsamme presisjonsproblem sørget for bom på tiur siste januarhelga i sverige for 2(!) år siden. Tenker å bestille en spesialkule ifra vår norske cnc-spesialist. Mener utvalget de har er for tungt for fuggeljakt. Ser for meg ei kule på ca 125-135 grs, både helmantel og hulspiss. Da har man det man trenger for både fuggel og hårvilt.
  5. Hva er forskjellig ifra en neptun og en trumpf, sånn rent bunadsmessig?
  6. Ikke samme støtbunn i -64 og -62. Har en mauser i -62 som jeg en periode vurderte å bygge om. Ble lagt bort, grunnet uforholdsmessikt dyrt. Og lite forskjell ble det og.
  7. Har klaget til fylkesmann. Skulle vel egentlig ha svar derifra på fredag. Venter litt før jeg sender til sivilombudsmannen. Forøvrig skal hele hundeholdet mitt være opphørt innen 1. oktober. Med andre ord, jeg skal ikke ha lov å ha hund i det hele tatt. Dette nekter kommunen å kommentere.
  8. Forøvrig vil jeg anbefale å ha hunden på fanget, ikke gjemt bort i ett bur under reisen. Har hentet en ihjelskremt valp etter flytur, kommer aldri til å gjøre det slik igjen. Vari-kennel er gode, godkjente bur. Hadde ett lite, kun for valpeperioden. V
  9. Har en fem år gammel sv som ikke bryr seg om annet enn hårvilt. Rype driter han i. Funker bra på rådyr. Har hatt lyst å prøve han på gaupe, men anledningen har ikke vært der.
  10. Ved bruk av armeringsnetting, graver hundene ca 20 cm under nivået du legger denne på. Jeg bruker gammelt hundgjerde som stopp. Annet er steinheller, takheller eller rett og slett platt av trykkimpringnert. Denne må da legges slik at kantene ikke er tilgjengelig for gnaging, f.eks med stein eller heller. Knust masse, med singel på topp er å anbefale. Drenerer bort piss, og gir solide poter. Ellers vil jeg anbefale metoden med jernbanesviller som beskrevet ovenfor. Fungerer utmerket!
  11. Bruker strihåret vorsther på rådyr, med godt resultat.
  12. Gikk og ventet på svar på det brevet der vi argumenterte imot bruk av paragraf 78, da en journalist ringte og ville ha min kommentar på at rådmannen hadde bestemt at hundeholdet mitt skulle opphøre. Dette med en frist på ca 4 uker. Jeg ble mildt sagt forbannet. Er det slik man skal bli informert? Saken skulle da opp på formanskapsmøte for endelig avgjørelse, to dager senere. Etter hektisk aktivitet med mail og telefonrunde til representantene, greide jeg å få utsatt fristen til 1 oktober. Det jeg synes er mest skremmende med dette, er hvis denne saken skaper presedens for hundehold i distriktet vårt. Kan kjapt ramse opp 8-10 andre hundholdere som vil få samme problemene, med rette naboene. Var forøvrig tre dager på rappen i avisa. Journalisten var forøvrig imponert over at hundene mine ikke lagde lyd...
×
×
  • Create New...