Jump to content

aresm

Members
  • Posts

    351
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by aresm

  1. Så, kva er "Dørarpsfällan" og "Le-Ho-fällan"? Ser den er godkjent, men google gav null treff på dette søkeordet, unntatt til forskriften.
  2. I saltvatn i blant anna Vestland fylke kan kun ungfugl med kvit buk (for så vidt ein regel eg er sterkt ueinig i) skytes. Kan man sjå om det er tilfelle når skarven er på sjøen? Eg klarer det ikkje.
  3. Ah, takk for den! Den såg snedig ut.
  4. Kom over denne fella i skogen i dag. Den var ikke spent opp, men var åte inni. Antar det er snakk om innmating her. Men eg har aldri sett denne typen før. Nokon som veit kva det er for fabrikat? Beklager litt uklart bilde.
  5. aresm

    Bioammo «blue»

    Eg ser Landro skriver «Laget av sink, tinn, alu og tungsten». Dette gjorde at eg stussa på prisen, men etter litt googling ser eg at alle andre selgere eg finn i verden skriv ikkje noko om wolfram, men Vismuth.
  6. Det går å fangste midt i Bergen og, gitt.
  7. Eg har brukt Speed Dye på alle fellene mine, men på nokon av dei blir avtrekkaren treg, og eg føler minken må ta løpefart for å utløyse avtrekkeren. Bør eg rense med noko, white sprit/aceton eller liknande i på feste til avtrekker og hunden? Eller andre tips for å ungå dette?
  8. Nå har eg prøvd diverse plasseringer av innebygd røyskattfelle. Eg bruker rottefeller bygd i kasse, og plassert på bakke i ulike varianter. Får fangst så godt som kvar gong eg sjekker, men kun mus. Eg ser dei fleste bruker rottefeller til røyskatt, men korleis unngår de at det går mus i fella heile tida?
  9. aresm

    Silica gel

    Du klipper av eit lår av en gammel bukse, dongeri eller anna. Syr igjen eine enden, fyller i kattesand, og syr igjen andre enden.
  10. aresm

    Silica gel

    Eg har ikkje prøvd i våpenfutteral, men eg lagrer ein del ting i ein fuktig garasjen i plastkasser. Og der fekk eg eit tips om å bruke kattesand i bunn for å ta fuktigheten, og det fungerer heilt glimrande. Og einig i at lagring i futteral er litt merkelig.
  11. Personlig bruker eg Gamepoint til matvilt, V-max/Accutip til kråke, og XTP til rev (på sommertid). XTP fordi den er 20 grains, og ikkje 17. Men eg har brukt den for lite på matvilt og rev til å sei det eine er bedre eller dårligare det andre. Men V-max eller accutip til kråke kan eg konkludere med er bra.
  12. Er det spesielle tretyper som er å føretrekke/unngå til taner?
  13. Det med pinne er ein god ide. Takk, skal prøve dette.
  14. Det var min backup plan og. Men eg er litt usikker på val av hurtigfeste for det ikkje skal bli løst og skramlete. Tenkte montering på planke med hakk/hull oppe og nede for surring med stålstreng.
  15. Finns det ein god måte å spenne disse fellene, uten dette merkelige verktøyet Opedal selger? Eg strever veldig når fella står litt høgt over bakken.
  16. Alltid når alkoholen er med i boksen.
  17. Må man til Sverige for å kjøpe det, eller er det noen kjeder som selger her i landet? Kan ikkje huske å ha sett det i butikken.
  18. Bruker isboksmetoden til M67, men med ein ertestørrelse Lee smørefett, og ein halv kork med blårens(isopropanolgreier). Går bra uten blårensen, men føler det smører jevnere med. I prinsippet skal eg vente til alkoholen er fordampa, men det gidder eg aldri.
  19. Eg prøver å finne grunnen til at gitterbur ikkje er lovlig som revebås, men finner lite om temaet anna enn at det ikkje er lovlig. Eg ser og at det kan nyttes dersom man har dispensasjon frå direktoratet. Kva vil i så fall årsaken til disp’en vera?
  20. Eg ser på nettsida til S&L at dei oppgir 1:10 twist på både 7x57, 7mm-08 og 7x64 løpa sine. Eg syns dette virker veldig rart. Stemmer dette? 7x57 og 7x64 er i alle fall ikkje vanlig med 1:10, og heller ikkje veldig vanlig i 7mm-08, som er løpet eg vurderer.
  21. Ligger noen få her, men kanskje nok til å få deg gjennom årets jaktsesong: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=189598674
  22. Mulig å få denne muligheten tilbake?
  23. Om eg har skjønt dette rett, så er ladedata i Normas Ladebok utvikla med Win LRM hetter. I mitt eksemplar står det i alle fall det. Mens dei dag bruker RWS5333 på ladedata på skytterlagskrutt. Høgst uoffisielt altså.
  24. aresm

    9,3x72r

    https://www.grauwolf.net/wiederladen/huelsen.html?grauwolf_patrone=560 Har handlet hylser her flere ganger, uten problemer.
×
×
  • Create New...