Jump to content

Revejegern

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Revejegern

  1. Han bruker akkurat samme argumentet for å IKKE kupere sine terriere, som andre, nålevende terriereiere bruker for å KUPERE sine terriere. Litt morsomt egentlig, jeg har personlig aldri funnet så mye hold i utsagnet om at terrierne må kuperes for funksjonen som hiterrier... Har heller tolket det slik at dersom hunden kuperes så må den iallefall få beholde så mye at halen kan brukes som "håndtak. Min mening om den saken er enkel, de kuperer fordi de synes det er penere, ikke fordi det har noen praktisk sammenheng med jakta. Hvor mange av de som kuperer sine hunder bruker de på jakt? I USA er det nok ikke så veldig mange er jeg redd... Jeg har praktisk erfaring med å dra terriers ut av hi, og jeg trenger virkelig en hel hale og enda mer for å få de ut der i fra.. Så kupert hale på hiterriers er rett og slett upraktisk i mine øyne.
  2. Jeg må dele opp litt her, for så fort jeg kommer over enn viss lengde hopper alt bare opp og ned på dette forumet, og jeg ser ikke hva jeg skriver.. Jeg leste det i blant annet Hunt and working terriers av Jocelyn M. Lucas, og min bror, som har flere bøker enn meg, og har lest masse om emnet har sitert flere. Men han har tydeligvis stått opp med feil fot først, noe som faktisk kan skje han også... Beagle ja, går å venter på valp fra ett kull som er under planlegging. Håper på å få en hund som kan jage rev over bakken og aller helst i hi, som kan hjelpe oss med å faktisk få skutt rev for våre Parsons.. Ser masse rev her, men de er jo aldri i hiene, finner bare grevling.. Så en beagle som preges på rev er forhåpentligvis det som skal til.
  3. Stått opp med feil fot først? Ser ingen krangling her jeg..
  4. Ikke rart han så uforstående ut, det er jo forbudt å jakte grevling i England. Og det står jo skrevet i minst et par bøker om terriers og jakt at Reverend John Russell elsket grevlingjakta. I tillegg var Parson en kuperingsrase, slik som det står beskrevet i bruken av kuperingsraser var dette noe som ble gjort på hunder som man gravde for. Hvis Parson var/er en ren revesprenger skjønner jeg ikke hvorfor de ble kupert fra starten av, man graver jo ikke for en sprenger?
  5. Leste bare Trondheim jeg.. Men det er ikke lengre unna enn at det går ann å ta turen nei.
  6. Ja det er lov kjøpt hos Backdalens. Først og fremst tenkt brukt som familie hund, men går det som jeg håper blir det Rådyr- og revejakt(har null erfaring med revejakt fra før av, men en gang må man vel begynne). Men valpen heter vel Mybestmate ett eller annet.... i stamtavlen? Er allerede en hannhund fra den kennelen i Trondheim som jeg kjenner til. Ellers bor vi bare 3 kvarter fra byen, så det er mulig å komme hit å se hvordan vi trener hundene hvis det er interessant.
  7. Gratulerer så masse med godkjent forligger jaktprøve på Ronja!
  8. Jaktlaget hadde ledd da en av karene kjøpte lille Birk, og kalte valpen sofahund. Ingen av karene hadde engang hørt om Parson Russell terrier, og det var flere som mente at ingenting er bedre enn spisshund som ettersøkshund. I dag kaller de ikke Birk sofahund lenger. Lille Birk satt på post sammen med matfar da hjorten dukket opp rett foran de. Far fikk skutt, men hjorten la på sprang. Men det var ingen grunn til å fortvile, for lille Birk på 12 uker satte nesa i sporet og fant den døde bukken etter 120 meter med "imponerende ettersøksarbeide" (Den lille hvite prikken på bildet er Birk).
  9. Mart: må gå inn på filmene å huke av for public.
  10. Denne tråden er jo ikke laget for å debattere om hvilken terrierrase som er best på hva, men å vise frem PRT som eies av medlemmene her på kammeret.no og skryte av de små. Igjen, store gratulasjoner med første norskfødte Svenske Hi Jakt Champion Revesprenger! Da disse diskusjonene som har vært her ser ut som å kanskje være ferdige, kanskje det hadde gått ann å ryddet litt opp i denne tråden? Evt kunne det kanskje vært laget en egne tråd der det som har vært diskutert kunne vært lagt inn? Slik at denne tråden kunne vært brukt til å presentere hunder og bruk av dem på jakt osv. Og ikke en avls diskusjons som dere aldri hadde blitt enig i allikevel Synest det er mye kjekkere her inne når det er en positiv tone blandt folk..Går jo an å være uenig på en positiv måte... Har allerede sendt PM til jaktlykke og spurt henne pent om hun kunne dele tråden i 2.
  11. Loke er en liten hannhund, bare 34 cm høy. Her er et bilde av han (til venstre) fra forrige helg, der ser du også litt bedre størrelse på gutten i forhold til oss tobente, Loke ble forresten Norsk Utstillingschampion den dagen. Så da fikk du størrelsen på Mart greit for deg også da.
  12. Du ser faktisk renere ut på bildet enn hva dere var i virkeligheten.. Ser nesten "hitlerbarten" under nesa på Mart her..
  13. Du motsier deg selv hele tiden, og det er faktisk en smule underholdende å lese innleggene dine.. Det er vi som jakter fullstendig klar over. Så hvorfor du uthever det på denne måten har jeg problemer med å skjønne... Hvis du da ikke i tillegg er frekk nok til å påstå at vi ikke har erfaring med turer uten fangst, og MANGE av de. Det ble ikke 5 rev på Raja på 5 turer i skogen, og såpass skjønner vel du også (håper jeg!), men som jeg også skrev, samtlige rev hun har møtt i hi har hun sprengt. Hvor mange ganger vi har trasket langt og lenger og langt for å finne tomme hi har jeg helt mistet tellingen på. Men vi har turer 2-3 ganger i uka fra sesongstart. Hundene trenger hvile mellom hver tur de også. Spesielt hvis vi er så heldige å finne viltet hjemme. De sover en hel dag etter å jobbet aktivt i hi, de bruker virkelig alt de har og litt til på å gjøre en god jobb. Når hundene hviler jaktes det annet vilt. I går ble det skutt gjess på naboens åker. Catlikefox skjøt storfugl for sin 5 mnd gamle Finsk Spetz forrige helg. Vi drar på fiske, og skogs/fjellturer med hundene for trening og trivsel. Hundene trenger mental stimuli og kondisjonstrening for å gjøre en god jobb i hiet. Mye av tiden min går med på å trene både hundene og meg selv. Jeg har svart deg og prøvd å forklart deg uten å komme igjennom. Og har som Mart og Catlikefox her forstått at du er ikke ute etter å diskutere, men være uenig med alt og alle. Hadde jeg sagt 50 rev hadde du ment at 100 var et minimum. Hadde jeg sagt blå hadde du sagt rød.. Ser derfor ikke poenget med å fortsette diskusjonen med deg. Nå skal jeg ut å legge blodspor til mine håpefulle. God helg til kammerets medlemmer!
  14. Tydeligvis prøv igjen... Beklager, jeg har ikke tid til gjettelek. Jeg lukter "troll" her..
  15. har du vel, les de siste innleggene som er kommet i tråden så burde du skjønne tegningen Hvis jeg ikke har misforstått deg fullstendig Polar..? Hvis du kun går ut etter felte vilt kan du rett og slett gå i vei å parre Foxen din med den hiterrieren som har flest rev skutt for seg, uansett hvilken rase det er.. Reiser du over grensa tror jeg faktisk (merkelig nok) du må kontakte han de kaller Revejegern over der.. Han har skutt over 70 rev for sin Parson, det må jo bli en god kavaler for frøkna di..? Ps! Dette var tro det eller ei en spøk og overhodet ikke vondt ment!
  16. Jeg får visst ikke svar på spørsmålet mitt jeg Polar? Det har blitt skutt 5 rev for henne, 1 på hennes første sesong, og 4 sesongen 2008/2009, alle etter nyttår 2009. Det er lite rev å finne i hi her. - men for å ta med det som er viktig for meg: samtlige rev som har vært i hi der hun har blitt sluppet har hun sprengt. Hun var 31 mnd gammel da hun ble parret. Jeg har i alle fall svart på det du har lurt på, og anser denne delen av diskusjonen for avsluttet. Var ikke meningen at denne tråden skulle handle om mitt oppdrett men om Parson generelt. Det beklager jeg. Da det dessverre er veldig veldig enkelt å misforstå det skrevne ord på det åpne forum kommer jeg ikke til å skrive mer om mitt oppdrett eller min måte å velge avle på. Skulle derimot noen ønske å diskutere avl og oppdrett med meg tar jeg det gjerne over telefonen eller en kopp kaffe.
  17. Vil gjerne ha svar på spørsmålet mitt jeg, nå som jeg har vært så snill å svare deg i både det vide og det brede her.
  18. I dagens samfunn og i nåtid SKAL en hund uansett om den er jakthund eller ikke, inkluderes i familien, være med på aktiviter og få mental stimuli. Mine hunder selges ikke som rene jakthunder som skal stå utendørs i hundegård utenom jaktsesongen. De selges alle som kombinerte familie og jakthunder og skal inkluderes i familielivet.
  19. Jeg har bare avlet siden 2005, har hatt rasen i 6 år og lært utrolig mye på den tiden. Har forandret meninger om hva en bør vektlegge i avl etter hvert som jeg har lært mer, og føler selv jeg er på riktig vei pr. dags dato. Mine første kull var mer en hundeiers ønske om å ha valper på tispen sin, slik som så mange andre før meg, enn et bevisst valg for å avle frem gode jakthunder. Jeg var da ikke "våken" på den samme måten som jeg er i dag. Men jeg tror mange oppdrettere starter på denne måten, med å ha ett kull på tispen sin, for så å finne ut at dette er noe en virkelig brenner for og at man ønsker å bidra med noe positivt for de som kommer etter og tar over avlen i fremtiden. Kort fortalt: Gemytt, helse og eksteriør - i den rekkefølgen. Gemyttet skal være rasetypisk, de skal ha stor interesse for vilt, de skal frivillig gå inn i hi og søke opp vilt, de skal selv bryte på hi i vilt, de skal vise at de er problemløsere ved å søke opp andre innganger i hiet, ved kontakt med vilt skal de lose. de skal vise typiske sprengertakter og være bevegelige i hi som det så fint heter. De skal være sosiale, og skal ikke vise aggresjon mot mennesker/barn og andre hunder. De skal ha den "berømte" av og på knappen, hjemme er de rolige ute i skogen er de energiske og ivrige - "på jobb". For meg er det ikke nødvendig å skyte reven for å vite at hunden har gjort en god jobb, for meg er det viktigste å se hvordan hunden jobber. På samme måte som mange harehundeiere aldri skyter hare for hunden sin, men kan sitte i timesvis å høre på haralos ute i skogen. Helse, de skal være friske, ikke ha helsemessige plager av noe slag. Helsetester hundene hos veterinær og sjekker patella. Har begynt med øyelysning, og vil fortsette med det. Eksteriør, hundene skal være innenfor idealmål i høyde, foretrekker de litt under ideal og holder meg unna de som er over, legger stor vekt på størrelse, form og bevegelighet i brystkassen (gummikasse, eller trekkspillkasse kaller jeg det). Veldig opptatt av av hundene er fleksible og ikke er for tunge. Opptatt av at de har friske og sunne bevegelser, en godt bygget hund kan trave i timesvis uten å bli stiv og støl og vil ikke slite med slitasje i ledd i alderdommen slik dårlige vinklede hunder har en tendens til å gjøre. Lengde på halsen er ikke bare pent å se på, men har en viktig oppgave når hunden jobber i hi, samme med en godt bygget front og bakpart. Sterke gode kjever, saksebitt, gode tenner av god størrelse (utrolig hvor store tenner så små hunder har egentlig.. ). Jeg deler egentlig en god del synspunkter med Bent på kennel Tyriberget (Beagle), man skal ta vare på både jaktgemytt og det eksteriøre i avlen. Enkelte mener det er å ødelegge rasene som jakthunder, men både Bent og jeg har allerede bevist at det skal mer til en et par generasjoner med showhunder for å fjerne/ødelegge jaktinstinktet på en jakthundrase. Mer vil jeg egentlig ikke dele med offentligheten, har jo mine egne meninger om hva en må bruke for å nå sine mål her i livet, og det tar tid å komme dit. Veldig fornøyd med det siste kullet mitt etter ei tispe som KUN brukes på rev i hi hvor hun er meget fleksibel og det er skutt flere rev for henne, og hun er godkjent for ettersøk og brukes på elg(Hennes mor var min første Parson, cirka 32 cm og for heit på kunsthiet og far er aldri brukt på jakt men er en høyt meritert utstillingshund på 36 cm), og en hannhund som er Svensk Champion revesprenger (med 2 jaktchampions til foreldre) som brukes i praktisk jakt på rev og grevling. Beholdt en hannvalp jeg mener fyller alle mine kriterier for å bli en bra jakthund. Og er spent på å se om han utvikler seg slik jeg håper på. Håper du fikk svar på spørsmålet ditt, Polar
  20. Snekre ganger å trene på å få hunden trygg på de, da har du en start i alle fall. Spør jegere om de kan ta med seg nyskutt rev/grevling til deg, eller si i fra når de har skutt slik at du kan legge reven/grevlingen i enden av kassa (gjerne i et bur eller med sprinkler på enden av gangen slik at hunden kan bare se og lukte med ikke røre. Egentlig nok og holde halen på reven uten på gårdsplassen og få reven til å bevege seg den første gangen for å se hvilken reaksjon hunden din får.
  21. Praktiserer det motsatte? I forhold til hva? Har en voksende mistanke om at du har misforstått noe veldig jeg, Polar. Tenker da på svarene fra Mart i grevlingjakt tråden, hvor hundene bryter så byttes hundene ut for at de skal ligge lengre. Det er fordi Mart mener grevlingjakt er mye mer moro enn revejakt det. Og fordi han trener hunden sin slik han vil. Bandit fikk bli med fordi han har vist seg å være meget bevegelig på rev i hi, vi har skutt rev for han, så jeg vet han har det i seg. Og det er det viktigste for meg i forhold til AVL. Hva vi ellers bruker hundene våre på i forhold til jakt og trener de på har overhodet ingenting å si for rasen som revesprenger.
  22. Praktiserer det motsatte? I forhold til hva? Har en voksende mistanke om at du har misforstått noe veldig jeg, Polar.
×
×
  • Create New...