Jump to content

Mido

Members
  • Posts

    122
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mido

  1. Og hvorfor ble mitt innlegg slettet? Barnehage!
  2. Dagens frokostnøtt er lagd av Modo.Finn feilen(e)! Svaret kan sendes u.t.og vinner honoreres med ei skål frokostblanding Hva er problemet ditt? Ikke spydig dette heller? Kødd.
  3. Jeg har aldri kommentert testen til trådstarter. Jeg har kommentert diskusjonen som kom i etterkant der det jo blir diskutert sikter til hans formål. Med all mulig respekt; det er bare tullete å påstå at et sikte til tusenlappen er bra til denne typen jakt. Subjektivt eller ikke. Mange er utrolig opptatt av optikk og på dette forumet kommer det mye tull på trykk. Greit nok at man ikke vil prioritere bra saker, men det går vel an å forholde seg høvelig saklig?
  4. Spar meg for spydighetene, mister.
  5. Siden Ranger etterlyser "normen" for kikkertsikter, så er det i dette tilfellet en lett oppgave. De aller fleste fagfolk og jegere peker på en tysker i 8x56 som referansekikkerten til åtejakt under dårlige lysforhold. Har selv jaktet rev i mange år og har prøvd endel, men ingen når opp til min zeiss 8x56. Kjøpt brukt for 3500. Altså er ikke prisen et motargument heller. Happy Ranger?
  6. Hva er forresten "bra optikk",bra for hvem ? til hva da ? Finnes det en allmenn godkjent definisjon på "bra optikk"? Hvis du oppriktig mener at Hawke er bra optikk, så har vi ingenting å diskutere. At det kan duge for noen er jo åpenbart, men at man skal kverulere i det uendelige om at allskens middelmådigheter et like bra og ifølge enkelte bedre enn skikkelige saker, ja se det er for meg en gåte..
  7. Den diskusjonen får vi ta OT.
  8. Ganske merkelig diskusjon dette her.. Det er klart at man kan klare seg med mye rallemikk og billig optikk. Men om man skal ha noe som er topp optisk og mekanisk og som ikke svikter i tøffe jaktsituasjoner, så kjøper man rør som er produsert i Tyskland eller Østerrike. Har man ikke råd til å kjøpe nytt er det mye fint på bruktmarkedet. Hvis Pulver vil toppe børsa med Hawke er jo det supert for han. Men bra optikk er det ikke. En kollga av meg har just fått sin nye Skoda Superb i hus. Han mener at dette et akkurat den samme bilen som min A6 og er storfornøyd. Blir litt i samme gata som dette her.
  9. Reklame? Har 20 års erfaring med proffverktøy. Hvem er det som leverer verktøy til møller, f. Eks?
  10. Kjøp nøkkel fra Wurth. Da får du det beste. Wuerth.no
  11. For all del, det var ikke meningen å støte deg, men det er veldig mange som spør her inne som ikke har veldig mye praktisk erfaring, ser du. Beklager. For min del er det slik at hvis rådyret blir veldig lite i kikkerten på X6, da er holdet i lengste laget. Men det er smak og behag. Du bør ha i bakhodet at store kikkerter veier endel, samt at de kødder til balansen i rifla di.
  12. Har du skutt rådyr, eller tror du bare at det blir for lite forstørrelse? 1,5-6X42 er en utmerket allroundkikkert.
  13. Bare som en liten bemerkning, da det i denne tråden er sagt mye tull om skruer og uttrekksverdier. Hvis du trekker til en eksp.bolt til du ikke klarer mer da er den betydelig redusert mtp. utr. verdi i forhold til hvis du hadde trukket den til med riktig moment. Alle slike innfestninger skal skrus til med moment. Til de som påstår at såkalte "franske treskruer" ikke sitter noe særlig i treverk, kan dere dokumentere det? Jeg jobber med slikt til daglig, så det kunne vært interessant å høre om de som uttalte seg hadde noen faglig bakgrunn, eller bare synser i vei.
  14. Noen liker mora, noen liker dattera. Dette blir smak og behag. Zeiss går for å være mer lyssterk, men jeg har ikke vært i stand til å se forskjell. Synes forøvrig at du kjøper en litt uhensiktsmessig pakke til den jakta du beskriver.
  15. Pistolen i seg selv er vel helt på det jevne, men om hun ikke har skutt en del fra før kan nok denne bli litt kilen å skyte bra med. 9mm er ikke det enkleste å starte med. Om du vil gå for kalibret er det enklere å skyte bra med tyngre våpen. En revolver i .38 med litt pipe er jo også et alternativ. Om dama har skutt mye fra før kan du glatt se bort fra dette.
  16. Absolutt! Riflevalg er nok ikke bare smak og behag.. Om du gjør som Hassel foreslår, og leter i bruktmarkedet etter en Blaser evt. Sauer eller kanskje en Mauser M03 med noe bra tysk på toppen, er det mer våpen for pengene enn en ny "pakkeløsning" av et eller annet slag. For 25 store kan du velge på øverste hylle i bruktmarkedet. Og samtidig selge med marginalt tap om du skulle ønske det senere.
  17. Altså, ikke for å strø salt i såret, men om du skal jakte på forholdsvis små mål på 150m hold med .22lr, så vær klar over at det er ekstremsport. Jeg har jaktet masse med .22lr, og skyter svært sjelden på vilt på mer enn 70-80m. Jeg anbefaler deg å prøveskyte på 150m med ulike vindforhold i feltmessige posisjoner, og du vil nok bli ganske overrasket. Om du ikke samler skuddene rundt 50mm, da bør du heller ikke løsne skudd mot vilt. Kjøp deg en .22lr til trening, og bruk heller mer penger på en .223 evt. 6,5 til jakt. Det kommer du aldri til å angre på. Om du allikevel skal jakte "langhold" med salongen, er avstandsmåler og en klikktabell ikke til å komme utenom. Da blir det ikke så billig allikevel.
  18. Litt av en utblåsning, unge mann! At det må eksistere regler vedr. jakt og våpenbruk er for de fleste av oss innlysende. Jeg var på din alder på åttitallet. og vokste opp på landet på gård. Jeg tjuvlånte våpen av min far i tide og utide, men det vanket ikke ros hvis jeg ble oppdaget, uansett hvor mange ryper/harer jeg bragte til gårds. Jeg ønsker på ingen måte å møte en 12-åring, eller for den saks skyld en 14-åring i skogen på jakt. Jeg gjorde svært mye dumt i den alderen, og tror nok at det gjelder for de fleste av oss. Det er trist at færre og færre unge blir fenget av jakt og friluftsliv, men det har nok mer men samfunnsutviklingen å gjøre, enn at unger ikke har muligheter for å surre rundt med våpen på egenhånd.
  19. Alle riflene som blir nevnt i svaret over her er tildels betydelig dyrere, ofte mange ganger prisen, i forhold til en 452. Det er dette faktum som har sørget for at alle har eid eller vært bortpå en 452 eller mod. 2. Det spesielle med CZ`n er at den leverer presisjon som ikke står tilbake for noen av de andre nevnte børsene. Jeg har pr. nå en 452 varmint og en Kimber .22lr. CZ`n skyter ikke noe dårligere enn Kimber`n, men når det kommer til finish, gange og generell eyecandy er det stor forskjell. Kimber`n er et smykke, CZ`n er rå og uferdig.
  20. Noen kommer til å kommentere den reven ganske kjapt...
  21. Hmmm..kanske du kan utdype dette litt nærmere? Er ikke dette et offenlig forum? Da kan man vell stort sett skrive hva man vil såfremst man holder det sakelig å det ikke er særs æresrenkende og bryter med forumsreglene? Eller grunnloven for den saks skyld? Å jeg kan ikke se en eneste dør her.... Det kan jeg gjerne utdype. Du er ny her inne. Mange av brukerne her inne har vært her siden starten. Når man kommer inn i stua til noen for første gang er de aller fleste av oss litt forsiktige og lærer oss folket å kjenne før vi åpner kjeften på full styrke. Det virker litt brautende å bare storme inn i stua før du har tatt av deg lua, for å si det med Margrethe Muntes ord.
  22. Synes ikke prisstigningen er særlig skremmende sammenlignet med trådstarters entre her inne. Helt fersk og allerede flere kontroversielle innlegg. Vil anbefale å trå litt stillere i dørene...
  23. Jeg synes det er nesten fascinerende å se hvor "mye dritt" folk får mot seg bare de åpner kjeften og forteller litt om hvordan ting blir gjort rundt omkring i landet. Jeg nevnte på bunnen av mitt forrige innlegg (som startet denne dritt slengingen) at vi vet at dette ikke er pålagt men vi synes dette er greit. Jeg kan jo også slenge på at vi ikke nekter folk å søke om kjøp av våpen uten dette"sikkerhets kurset"[/quote Du må gjerne bli indignert for min del, men hvorfor enkelte føler behov for å opptre som politimyndighet i en klubb er uforståelig for meg. Reglene er greie å forholde seg til. Som det fremkommer i denne tråden er det flere som ikke er klar over hvordan regelverket er. Det er jo fordi flere lokale pistolhelter hever seg over loven og dikterer hva som skal til for å finnes verdig til å innlemmes i denne flotte hobbyen. Jeg har opplevd dette selv. Nå er jeg i styret i en klubb der vi lar politiet gjøre sin jobb, så gjør vi vår.
  24. Vet at dette er påpekt hundre ganger tidligere, blandt annet av meg og Herrene som utøver selvsensur, men jeg kommer til å nevne det også denne gangen. "Godkjenning av klubben" er det dummeste jeg hører. MÅ starte med .22 er nesten like dumt...
×
×
  • Create New...