Jump to content

Mido

Members
  • Posts

    122
  • Joined

  • Last visited

About Mido

  • Birthday 01/01/2009

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mido's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Og hvorfor ble mitt innlegg slettet? Barnehage!
  2. Dagens frokostnøtt er lagd av Modo.Finn feilen(e)! Svaret kan sendes u.t.og vinner honoreres med ei skål frokostblanding Hva er problemet ditt? Ikke spydig dette heller? Kødd.
  3. Jeg har aldri kommentert testen til trådstarter. Jeg har kommentert diskusjonen som kom i etterkant der det jo blir diskutert sikter til hans formål. Med all mulig respekt; det er bare tullete å påstå at et sikte til tusenlappen er bra til denne typen jakt. Subjektivt eller ikke. Mange er utrolig opptatt av optikk og på dette forumet kommer det mye tull på trykk. Greit nok at man ikke vil prioritere bra saker, men det går vel an å forholde seg høvelig saklig?
  4. Spar meg for spydighetene, mister.
  5. Siden Ranger etterlyser "normen" for kikkertsikter, så er det i dette tilfellet en lett oppgave. De aller fleste fagfolk og jegere peker på en tysker i 8x56 som referansekikkerten til åtejakt under dårlige lysforhold. Har selv jaktet rev i mange år og har prøvd endel, men ingen når opp til min zeiss 8x56. Kjøpt brukt for 3500. Altså er ikke prisen et motargument heller. Happy Ranger?
  6. Hva er forresten "bra optikk",bra for hvem ? til hva da ? Finnes det en allmenn godkjent definisjon på "bra optikk"? Hvis du oppriktig mener at Hawke er bra optikk, så har vi ingenting å diskutere. At det kan duge for noen er jo åpenbart, men at man skal kverulere i det uendelige om at allskens middelmådigheter et like bra og ifølge enkelte bedre enn skikkelige saker, ja se det er for meg en gåte..
  7. Den diskusjonen får vi ta OT.
  8. Ganske merkelig diskusjon dette her.. Det er klart at man kan klare seg med mye rallemikk og billig optikk. Men om man skal ha noe som er topp optisk og mekanisk og som ikke svikter i tøffe jaktsituasjoner, så kjøper man rør som er produsert i Tyskland eller Østerrike. Har man ikke råd til å kjøpe nytt er det mye fint på bruktmarkedet. Hvis Pulver vil toppe børsa med Hawke er jo det supert for han. Men bra optikk er det ikke. En kollga av meg har just fått sin nye Skoda Superb i hus. Han mener at dette et akkurat den samme bilen som min A6 og er storfornøyd. Blir litt i samme gata som dette her.
  9. Reklame? Har 20 års erfaring med proffverktøy. Hvem er det som leverer verktøy til møller, f. Eks?
  10. Kjøp nøkkel fra Wurth. Da får du det beste. Wuerth.no
  11. For all del, det var ikke meningen å støte deg, men det er veldig mange som spør her inne som ikke har veldig mye praktisk erfaring, ser du. Beklager. For min del er det slik at hvis rådyret blir veldig lite i kikkerten på X6, da er holdet i lengste laget. Men det er smak og behag. Du bør ha i bakhodet at store kikkerter veier endel, samt at de kødder til balansen i rifla di.
  12. Har du skutt rådyr, eller tror du bare at det blir for lite forstørrelse? 1,5-6X42 er en utmerket allroundkikkert.
  13. Bare som en liten bemerkning, da det i denne tråden er sagt mye tull om skruer og uttrekksverdier. Hvis du trekker til en eksp.bolt til du ikke klarer mer da er den betydelig redusert mtp. utr. verdi i forhold til hvis du hadde trukket den til med riktig moment. Alle slike innfestninger skal skrus til med moment. Til de som påstår at såkalte "franske treskruer" ikke sitter noe særlig i treverk, kan dere dokumentere det? Jeg jobber med slikt til daglig, så det kunne vært interessant å høre om de som uttalte seg hadde noen faglig bakgrunn, eller bare synser i vei.
  14. Noen liker mora, noen liker dattera. Dette blir smak og behag. Zeiss går for å være mer lyssterk, men jeg har ikke vært i stand til å se forskjell. Synes forøvrig at du kjøper en litt uhensiktsmessig pakke til den jakta du beskriver.
  15. Pistolen i seg selv er vel helt på det jevne, men om hun ikke har skutt en del fra før kan nok denne bli litt kilen å skyte bra med. 9mm er ikke det enkleste å starte med. Om du vil gå for kalibret er det enklere å skyte bra med tyngre våpen. En revolver i .38 med litt pipe er jo også et alternativ. Om dama har skutt mye fra før kan du glatt se bort fra dette.
×
×
  • Create New...