Jump to content

Freeride

Members
  • Posts

    696
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Freeride

  1. Hvis det virkelig er tilfelle at 10-22 er/blir forbudt å inneha, får man håpe at politiet gir beskjed til eierene i form av et brev.

     

    Man vil jo helst slippe å få politiet på besøk for å beslaglegge den farlige salongrifla fordi man plutselig (og uvitende om det) er innehaver av ulovlige våpen. 

  2. Det spiller ingen rolle hvilken toleranse skrue (pipa) og mutter (demperen) er laget til. Den største skruen skal gå inn i den trangeste mutteren. Det er jo akkurat det som vises i den tabellen. 

     

    Toleransen delene er laget til avgjør bare hvor stor pasning/slark det er mellom delene.

    Selv vil jeg gjerne ha midtdiameter på pipegjengene opp mot maks tillatte størrelse for å få så lite slark som mulig. 

  3. Magnum 1 er den i alle fall ikke egnet til. Det er vel kul umulig å oppnå faktorkravet med det korte løpet. Hvis du klarer å finne en snill ladning som har nogenlunde riktig treffpunkt blir det nok mye morro i feltløypa. 

    • Like 1
  4. Underlige skruer som  lager disse reglene. Det er da ikke lenge siden man ble rådet til å kjøpe .32 til grov før man kjøpte 9mm til militærfelt siden 9mm lovlig kunne brukes til grovpistol, og derfor kunne gi avslag på søknad hvis det skjedde i motsatt rekkefølge. 

  5. På 3.10.2019 den 9.01, hewi skrev:

    Ja du har lov til å jakte fra fjære, holmer og skjær som er overflødd av naturlig høyvann.

    Du trenger bare å betale jegeravgift for å jakte på/ved sjø.

     

    Ville uansett klarert med grunneier om du tenker å stå i fjæra hans å skyte med hagle.

     

    Grunneiers jaktrett går helt til vannkanten. Skal du benytte deg av den frie jakten på sjøen (uten grunneiers tillatelse til å jakte fra fjæra) må du i alle fall ta et lite skritt ut i sjøen selv ved lavvann.

     

    Vær også obs på at du kun kan skyte viltet hvis det befinner seg på eller over sjøen. 

     

    • Like 1
  6. Nå har politiet også varslet at de skal på hjemmekontroll hos et tilfeldig utvalg av våpeneiere i Tromsø. Først og fremst for å se at våpen er forskriftsmesig oppbevart.

    I avisartikkelen hevdet de at det var et krav at skapet skulle være boltet i gulv eller vegg. Så vidt jeg vet er det kun om skapet er under 150 kg, eller er reglene forandret igjen?

×
×
  • Create New...