Jump to content

Ruger #1

Members
  • Posts

    3,412
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    41

Posts posted by Ruger #1

  1. Skaubjønn skrev (3 timer siden):

    deilig med avstandsmåler i den. Men for tung og klumpete til bevegelig jakt

    Har kommet til samme konklusjon, og har derfor nettopp kvittet meg med en 10x42 kikkert m/avstandsmåler. Ble til at den for ofte ble liggende i sekken, eller jaktkoia fordi jed ikke gadd å dra på den tunge kladden. Nå blir det heller en liten Leica Rangemaster 2400 i lommen, og en liten lett kikkert rundt nakken. Må bare finne ut hva jeg vil ha først. Blir antakelig en x30, eller x32.

    • Like 1
  2. Olsenm skrev (På 6.2.2024 den 19.06):

    Da ser det ut som det blir en anschutz 1827, med hevarm sluttstykke ikke rettrekker. Noen som har erfaringer med de? Våpenet er fra 1991, og ikke blitt brukt mer enn 5 sesonger på skiskyting. Er det relativt rett frem å få montert på kikkert på disse? Er avtrekket justerbart opp til dfs krav?

     

    Ikke noe problem å få montert kikkert på disse. Avtrekket er trykkpunkt på rundt 550g.

     

    006.JPG

  3. Imponerende arbeid, og finish @Roe 👍😊, men du må jo ha brukt en formue på alle produktene ? De fleste kommer ikke i brukerdoser beregnet for en riflestokk, eller to. 
    Ikke for å disse ditt arbeid på noe vis, for det ser outstandig ut, men jeg har nok ikke brukt mer enn en 50 lapp på min gammeldagse (som er langt fra ferdig ennå) rødoljebehandling av min egen K95 :winke1: 

     

     

    IMG_3592.jpeg

    • Like 1
  4. Gode minner med disse bladene @einherje

    Husker jeg var særlig fasinert av "våpenprofilen" lik den du har avbildet. Bilder, og beskrivelser av mange fantastiske kreasjoner opp gjennom tidene. Husker spesielt en LeMat, med Revolvertønne, og haglpatron i midten (kombivåpen 8)). Var vel nevnt i en av Kjell Hallbing's romaner, om jeg ikke husker feil. 

  5. Det er derfor jeg jakter uten linsedeksel. Om det regner, så renner det av, eller samler seg som større dråper. Oppleves ikke som dugg. Linsedeksel beveger seg, og kan avgi lyd som kan røpe deg i avgjørende øyeblikk på korte hold. 

    • Like 2
  6. amatør skrev (47 minutter siden):

    Når den blir så bra som det, lurer jeg på hva den var smurt inn med, da du fikk den? 

    "fabrikkfinnish" er ofte så, som så. Bare et schellakkllignende lag som skal illustrere oljefinnish (oljeavslutning høres ut som et valg på bordell, så jeg fortsetter med seminorsk :winke1:). Når denne finnishen blir slitt ned, typisk på forskjefte, så er det ingen lukkede porer under som kan ta i mot denne skiten, og alt blir seende grått, og trist ut. Hva @Skaubjønn nå gjør, er at han kommer under "fabrikklaget", og metter, og bygger opp en mer holdbar finnish. 

    • Haha 1
  7. Har sikkert ei fille jeg kan donere jeg også. Saltet, og tørket, ment til sportrening av ettersøkshund. Må evt. bløtes før bruk. 

    Er nok flere her inne som går ettersøk etter fallvilt året rundt, som kan bidra med ferskvare. Skal ha det i minne dersom jeg må ut etter en hjort. 

    • Like 1
  8. amatør skrev (På 8.4.2024 den 9.58):

    Vi antar også at disse stemplene ikke er løgn, så vi trenger ikke foreta PMI-testing

     

    Jeg måtte bare, siden jeg har tilgang til apparat :winke1:

    Heym haglepiper med Krupp-special laufstahl. Burde vel ideelt pusset meg ned til bart stål, men ofrer ikke blåneringen i vitenskapens tjeneste :-)

     

     

     

     

    PMI_Krupp_3.jpg

    PMI_Krupp_2.jpg

    PMI_Krupp.jpg

    • Like 5
  9. Melder meg på med min K95 @Skaubjønn

     

    Uavhengig av ditt innlegg ( så det ikke før nå), så fikk jeg for meg tidligere i dag, å fjerne tullefinnishen (ja, det er billig drit, på overpriset osv) på bakstokken jeg kjøpte i fjor. Utsatte det i fjor, fordi jeg ville jakte med børsa.Biltema lakk/maling fjerner ett, eller annet, pluss fin stålull fjernet Blaser supercoating på null komma nix.

    Litt puss med 000 stålull, og så var vi gang med rødolja 😉

    Rart med det. To tynne strøk, så hadde vi plutselig fiddleback som ikke hadde vært der før :-)


    De to siste bildene ligger den ved siden av pågående prosjekt Birmingham hagle.

     

    IMG_3542.jpeg

    IMG_3543.jpeg

    IMG_3545.jpeg

    IMG_3546.jpeg

    • Like 8
×
×
  • Create New...