Jump to content

jeger3

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De var utlevert/brukt av Statspolitiet og Grensepolitiet under krigen. Jeg har sett utleveringsedler hvor det er kvittert for Bergmann MP og Vollmer til ansatte i Statspolitiet (kilde riksarkivet). Det sto i tillegg angitt hvor mye ammunisjon og hvilket kaliber som var utlevert. Jeg har også sett kvitteringer for Sten-Gun men dette var sikkert våpen som var beslaglagt.Når det gjelder våpen ellers i Statspolitiet virker det som det gikk mye i Colt pistoler og Krag for de menige og ymse slag av 6,35 og 7,65 pistoler for andre.
 2. jeger3

  Drivstoff til primus

  Den fyringsparafinen som er å få kjøpt nå om dagen minner mer om diesel enn parafin, både i lukt og konsistens og noe uegnet som primusdrivstoff. Fritidsparafin er bedre men (for) dyrt. Tennvæske er best egnet på apparater som er beregnet på parafin. På bensinbrennere (Primus Omnifuel o.ll) synes jeg kun det er bensin som fungerer ordentlig. Miljøbensin fra Statoil eller FK (uten totaktsolje).
 3. jeger3

  Drivstoff til primus

  Tennvæske er det billigste og beste til primuser beregnet for parafin. Lukter og soter lite. Billig.
 4. Har opplevd det samme, med Raufoss 7.92 og tysk krigsammo 9mm og 7.92. Vil nok si den tyske var verst med ca. 50% klikk. Men på en annen side har jeg skutt en god del Raufoss 6.5 fra 1911 og 1920-tallet uten klikk, det samme virker å gjelde amerikansk og kanadisk krigsprodusert ammo.
 5. Er ikke Parker-Hale bygd på spanske M 98 låsekasser ? Uvisst om det var brukte eller nye. Mener Gresvig forhandlet Midland på 1980 tallet, de jeg har sett har vært bygd på Springfield 1903A3 låsekasser.
 6. jeger3

  Løp Ruger 10/22

  Har vurdert Midway, men det ser ikke ut som de har aktuelle (forholdsvis rimelige) løp på lager for øyeblikket. Et Norsk løp må jo desverre være 18.5 " eller lengre. Et mulig alternativ er 10/22T løpet det koster ca 1000,- i Norge for øyeblikket. Andre alternativ, sikkert noe dyrere er Lothar Walther eller Border, begge påstår at de lager ferdige løp til Ruger, har riktignok aldri sett noen av dem, men det kan jo være verdt å undersøke.
 7. jeger3

  Ruger 10/22-kloner

  Ser bra ut. Er den i stål eller en eller annen form for lettmetal ?
 8. Dette ser spennende ut og enkelt å gjennomføre. For å bedre rekrutteringen til vår hobby og interesse tror jeg skyteformer som dette er veien å gå, dvs lite formelle krav til utstyr og lett gjennomførbart.
 9. jeger3

  Løp Ruger 10/22

  Er det noen som selger løp til Ruger 10/22 i Norge ? Tenker da ikke på org. løp.
×
×
 • Create New...