Jump to content

jostein

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jostein's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for alle tips og råd!
  2. Noen som kan fortelle meg om dette er verdt bryet/pengene kontra orginal standard gummikappe(Browning A-bolt)? Grunnen til at jeg lurer, er at jeg har kjøpt meg altfor grovt kaliber og driver i tillegg og slanker vekta på børsa, så litt mindre følt rekyl hadde ikke vært feil...
  3. jostein

    NYE P 210 LEGEND

    Hvordan er presisjonen på Supertarget. Har du fått testet den ordentlig? Lurer også på hvilken rifling den blir levert med, polygon eller tradisjonell?
  4. Har du fått denne i hus, og evt. noen erfaringer med den?
  5. Jeg er også i markedet for slikt utstyr. Hadde egentlig bestemt meg for Star-pressa med alt extra, men ble litt nysjerrig på det du skriver om holdbarheten/styrken. Er det et "rykte" du har fanget opp på nett, og derfor valgte du Ballisticastn eller...? Og, har du bestilt den direkte fra produsenten eller via noen butikk på nett?
  6. Jeg bruker Nosler part nr. 39510 Dette er 40 grains ,224" med oransje "Tip" og boattail. På eska står det "Ballistisk tip" og på linjen under står det "Varmint" På andre siden av esken står det "Game recommendations Varmint" Kanskje dette kan hjelpe?
  7. Da klarte jeg ikke vente lenger, Pfiffikus25 ! Har testet mitt eget "stalltips" nevnt tidligere. (100 grains) Testen er med en orginal S&W model 14-1 montert i RansomRest og avstand 25 meter. Det ble skutt 18 skudd med samme kule før selve testen startet, dels for å få våpenet til å "sette seg" i RR og for å kunne flytte testblinken til ønsket plass. Samt få et løp som er mer likt(skittent) slik det vil være midt i f.eks en konkurranse. Selve ladingen av disse patronene er gjort slik jeg evt. vil lade dem i fremtiden. Dvs. jeg gjør ingen ekstra/spesielle grep for å forbedre noe mtp. settedybde, kruttdosering oa. Derfor er dette ladet på en Lee Pro 1000 med "kjettingkruttmål" og vanlig Lee hylsemater. De ferdige patronene er deretter puttet rett i MTM-boks(100stk.), og vilkårlig plukket ut av samme boks ifm. testskytingen. Dvs. ingen form for sortering pga utseendet el.l. Det var 6 grader celcius og middels regn under testingen, derfor uteble kronografering... Jeg skjøt "fem fulle tønner" i moderat tempo dvs. 30 skudd. Samlingens UTVENDIGE verste mål ble 59 mm (dvs. de holder akkurat 10`en på presisjonsskiven C.C) Jeg synes jo dette er interessant å finne ut av, da jeg også bruker denne kulen i 9mm. Det betyr jo at jeg i "nøden" kan bruke denne løsningen dersom det skulle være lite egenproduserte blykuler tilgjengelig. Det jeg også setter pris på med H&N kulene er at hylsene blir mye mindre tilgriset under avfyring, enn blykuler med fett. Dessuten betraktelig mindre kruttrøyk og lukt. Jeg tror også at designet på disse hullspissene gir gode, kanskje bedre, flyve-egenskaper enn de mye utbredte 105 SWC. Men, selve hullet i papiret blir jo finere/større med WC-kant... Håper dette innlegget kan inspirere noen... Mvh Jost1
  8. Ja, jeg har prøvd... Anbefaler deg først å teste ferdig med N-310 før du evt. prøver andre krutt. I min verden( ) gir disse kulene jevnest fart og best presisjon når settedybden beveger seg under hylsekanten dvs. mindre enn 29,15mm. Personlig tror jeg dette kommer av at .356" kula får bedre hold(blir en slags taper-crimp) dypere i .38 hylsa hvor veggtykkelsen blir større og at det da er mindre plass invendig i hylsa, slik at kruttet får jevnere tenning fra tennhetta. Om jevnere fart er med på å fremme selve presisjonen er jeg ikke sikker på, men slik er det iallfall i min orginale model 14 med akkurat disse kulene. Mitt stalltips er; * 2,7grains N-310 * 27mm COL(kan vel egentlig ikke bli mindre enn hylselengden, men du forstår hva jeg mener) * Federal sp100 * Ingen krymp, kun retting av hylsemunningen * Kun samme lot av .38 spesial hylser * Kronografering Håper du fortsetter denne tråden når du har testet mer rundt disse kulene. Alltid spennende med andre som også tenker og tester litt "utenfor boksen"
  9. Spesialrevolver NM 2007 i Åndalsnes ble vunnet med en 686 2,5" I klassen Spesialrevolver vant Bjørge Jansen fra Fredrikstad Sportsskyttere foran Reidar Øgreid (Sandnes PK) og Knut Aamodt (Larvik Sportsskyttere).
  10. Startlistene er lagt ut på hjemmesiden...
×
×
  • Create New...