Jump to content

Flanker

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

About Flanker

  • Birthday 07/29/1977

Flanker's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jepp: http://www.magasinet.no/bekledning/jakk ... lent-jakke
  2. Jeg har forrige utgave av Leupold VX-1 2-7X28 på min Brno mod. 2. Kjempesikte til salong i mine øyne! Koster litt mer enn div. jallasikter, men skal man bruke det til jakt er det en trygghet med skikkelig optikk synes jeg. Fine duplex retikkelet er ypperlig til små mål på 0-100 meter, og det er en kompakt kikkert som du får skikkelig lavt på børsa hvis du vil og som ikke ser kunstig stor ut på ei lita salongrifle. Skal jeg si noe negativt må det være at siktet har 1/4 MOA justering, men det er jo amerikanskprodusert. Mitt gamle har i tillegg ikke klikk på justeringene, noe som er endret på siste utgave.
  3. 6,5 hadde vært fint. Men jeg klarer med med mine Nosler BST. Til neste år kunne jeg tenke meg å prøve en "ekte" varmintkule, men valget faller da sannsynligvis på Sierra 100gr. Litt avhengig av pris, selvfølgelig.
  4. Vet ikke om noe ferdigrulla varmintammo i 6,5x55... Vanskelig nok å få tak i varmintkuler, virker det som. V-Max finner jeg ikke noe sted nå, mens Sierra er å oppdrive greit. Men det hjelper ikke deg stort, som ikke lader selv. Denne med blyspiss gjør nok også susen, og er forholdsvis rimelig: http://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/ri ... power-shok Med et såpass kraftig kaliber (for rev) tror jeg ikke du skal bekymre deg alt for mye om kulas effekt, så lenge du velger noe annet enn FMJ/matchammo og treffer der du skal. Jeg kommer til å skyte rev med 100gr. Nosler Ballistic Tip. Ikke noen varmintkule, men "close enough". Mener du skal få noe kjøpeammo med denne kula (eller 120gr. utgaven), men vet ikke fra hvem/hvor... Hornady A-Max funker nok også helt fint. Den bør vel også finnes i fiks ferdig utgave, vil jeg tro.
  5. Grunneierlaget er "teit", men jeg har fått ordnet meg med en bonde som eier 3 gårder. Så revejakt det blir det fra neste uke. En siste tur på skytebanen i går for litt trening og innskyting. 100gr. Nosler Ballistic Tip innskutt på 100m. og så skrudd tre knepp opp. Går da lavt i 10'eren på 200m. Har ikke kronografert, men iflg. Shooter appen er utgangshastighet ca. 870 m/s. Og jeg kan holde omtrent rett på fra 10-200 meter på rappo reven. Det funker for meg! Den heldempa salongrifla er også innskutt. Testet litt forskjellig ammo på 100m. (vindstille i går). CCI Sub Segmented og RWS Sub hulspiss går helt elendig sammenliknet med urgammel Eley Target Rifle og SK Standard Plus (whisperized). Blir en runde på kjøkkenbordet for å produsere mer hulspiss av disse nå. Ikke til rev da, men kråka skal også få smake bly til uka.
  6. Kan anbefale Sonic 45 hos Jaktdepotet. 2000,- for kapp, gjenging og demper, og jobben brukte de 10 dager på! Hentet min for drøyt 14 dager siden og jobben er meget godt utført. Børsa går som fy, og demperen gjør jobben. Et pluss er at den ser veldig bra ut også, og bygger lite foran.
  7. iOS? De tok ned appen pga. en feil som gjorde at omtrent ingenting funket. I går dukket det opp en ny versjon på AppStore, og nå funker det som fy igjen
  8. Testet denne ladningen i dag. Riktignok ikke kronografert, men den går godt. Samlet i innertieren på 100m. Ingen soting og ingen trykktegn. Så er det bare å lade opp resten av disse kulene, så skal reven passe seg.
  9. Da har man vært på skytebanen. Og hei hvor det går... 100gr. Nosler Ballistic Tip samler i innertieren på 100m. Norma 100gr. HPBT går helt likt. Og da har jeg ammo klar til både rev og fugl! Moro med lyddemper da... En ting er at den demper lyden godt, men rekyl er jo nesten fraværende! Skru 3 knepp opp før jakta, og børsa skal gå med ca. +/- 3cm. fra 15-180 meter. Og så var morobørsa med også... Heldempet Brno mod. 2. Den er så kos. La trådkorset like over svarten på 100m. og dro av. Innertier! Må vel en tur til på banen til uka ja
  10. Begrunnelsen fra grunneierlaget er at det er gjort slik for å unngå konflikter med turgåere. Disse jakttidene gjelder kun utmark. På innmark kan rev jaktes fra 15/7 etter avtale med grunneier. Så da får jeg se om det kan finnes en velvillig bonde her da. Mye fruktbønder, og de har kanskje mer til overs for rev enn for rådyr. Men vi får se hva som kan ordnes... Og den noe kryptiske teksten fra grunneierlaget må være å tolke slik at det er jakt på alt småvilt, inkl. rev/kråke fra 10/9, men at jakttidene for smårovviltet ikke avsluttes likt med øvrige men løper ut jakttiden for arten i 2016.
  11. Ikke snøring, for å være helt ærlig. Jeg bare konstaterer at det er sånn, men har tenkt å spørre om hvorfor. Teksten fra grunneierlaget er slik:
  12. Jeg er veldig klar for lokkejakt på rev, for første gang. 98% er klart! Det eneste som er kjipt er at ingen jakt starter før 01.09 her i kommunen. Grunneierlaget sørger for det. Så jeg må se meg om etter andre jaktmarker for rev og kråke nå i starten.
  13. Børsa begynner å ta form nå ja... Hentet den på Jaktdepotet i går, der den har vært på en ukes ferie for å bli litt kortere og få seg lyddemper! På torsdag blir det innskyting, og så kan revejakta bare starte!
  14. Spennende tema. Dette er jeg også nysgjerrig på!
  15. Såvidt jeg kan skjønne ligger min lot N-19 mellom 203B og URP i brennhastighet, hvis jeg skal tolke data på boksen opp mot hva jeg får i Quickload med de to andre kruttene.
×
×
  • Create New...