Jump to content

Nova

Members
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nova

  1. Interessant. Kan gi hundeføreren noen ekstra sekunder til å komme hunden til unnsetning. Synd at det ikke er lov å utføre nødverge på løsøre (hunder) i Norge. Om vesten skulle vise seg å være totalt udugelig mot ulver, så kan den i det minste brukes på tispa mi når hun har løpetid.
  2. Trist. Stakkars eier. Det eneste stedet på bilen som jeg binder bikkja fast til er rattet.
  3. Ser stadig at enkelte på forumet tror at alle osloborgere er en homogen gruppe av metroseksuelle ulvetilhengere som aldri har tråkket på annet enn asfalt. Jeg kan herved avkrefte myten da jeg bor i Oslo, har jakthund og hater ulv. Kjenner at jeg blir en smule irritert når forumbrukere fryder seg over at det er ulv rundt Oslo og håper at noens bestekompis skal bli tatt.
  4. Den ble kjørt i hjel ved godsterminalen på Alna om jeg ikke husker feil.
  5. Banen der er 50m og man kan ikke bruke heltmantel. Har bare vært der en gang og da var det ganske rått og kaldt der, så ta på deg godt med klær om du skal dit. Den er ikke 100m, det skytes på reduserte skiver og det skal visst være gitt en disp for dette. Jeg har vært der et par ganger og mitt sistevalg når det gjelder baner. Hadde alle skutt med demper, så..........
  6. Nova

    Turøks og tursag

    Landrø i Lillestrøm har Granfors. Se side 208 her. Selv bruker jeg plastøksa til Fiskars. Ikke fordi den er så god, men fordi det er den eneste øksa som jeg eier.
  7. Rørende. For eieren så er det aldri bare en hund. Jeg kondolerer.
  8. Kan du ikke forklare på en høflig måte for spillerne at det er dumt å leke krig iført kamoklær i et jaktterreng med jegere som har våpen? Det er rart at grunneieren ikke tar mer hensyn til dine behov som betalende kunde. For han må jo skjønne at du ikke kommer til å leie terrenget neste høst dersom sønnen hans driver å ødelegger jakten. Trodde at folk var mer glad i penger enn som så.
  9. Han var imponerende god til å spikke fruser og. Når det gjelder opptenningsmetoder som innebærer å gni to stykker tre mot hverandre, så er min erfaring (det bittelille som jeg har) at det er partytriks som kun fungerer på tørre, varme sommerdager. På den andre siden så overlevde jo folk i gamle dager og uten fyrstikker............
  10. Dette likner på rettsovergrep utført av politijurister. Hvilken kommune skjedde dette i?
  11. Et par momenter i tillegg til det som strqm nevnte i forhold til syntet (i hvertfall de billige) er: * syntet bråker mer når den kommer borti kvister og slikt. * syntet føles kaldere mot hendene enn det tre gjør. Det viktigste er hva du selv foretrekker rent estetisk. Har ikke hørt om noen som har fått jakta ødelagt fordi de hadde feil materiale på skjeftet.
  12. Jeg bruker også vanlig caps til det blir for kaldt, så bytter jeg over til en foret caps med nedfellbare øreklaffer.
  13. Selvforsvar mot en aggressiv rev? Jeg finner ikke ord.
  14. Jeg oppfatter det som at de er i mot avl basert på eksteriør fremfor helse og gemytt. Er ikke ofte at jeg er enig med dyrevernere da de ofte har litt fjerne kampsaker, men denne gangen er jeg det. En vraltende hund som må føde ved hjelp av keisersnitt kan ikke ha det så veldig godt uansett hva rasestandarden sier.
  15. Nova

    NordiCom Jaktradio

    Trenger du de 99 kanalene? Hvis ikke, kan det være lurt å takke nei. Neste gang den låser seg på scanning vil den scanne 99 istedenfor seks kanaler.
  16. Nova

    NordiCom Jaktradio

    Jeg kjøpte min fordi den fikk god kritikk av brukerne på gamle Sluttstykket. Billig og bra sa folk. Nå vet jeg bedre.
  17. Nova

    NordiCom Jaktradio

    Ja. Nordicom til ca. halvannen tusen. Kvelden før den låste seg, kalte jeg de andre på jaktlaget for utstyrshorer siden de hadde så dyre radioer. Gjett om jeg fikk høre etter at min hang seg.
  18. Nova

    NordiCom Jaktradio

    Det samme skjedde med min og under andre jaktdag forrige uke. Kjedelig å måtte bruke mobiltelefonen i et terreng som bare har dekning på høydene Lot radionen stå på i noen timer og da forsvant låsingen av seg selv etter noen timer. Men tilliten til den er borte nå. Jeg er furten på radioen, butikken og ikke minst på meg selv som var for gjerrig til å kjøpe meg en radio av et anerkjent merke.
  19. Skal prøve noen turer med signalcaps til høsten. En firerladning i min retning frister lite. Blir interessant å se om det blir færre skuddsjangser.
  20. På storviltjakt er det en selvfølge med signalfarger, men på småviltjakt har jeg alltid prøvd å kle meg i naturfarger. Det gjelder enten jeg er alene eller sammen med kompiser. Har aldri møtt noen med signalfarger på skogsfugljakt før heller. Men etter at en ikke-jaktende kollega stilte noen ledende spørsmåler angående sikkerhet på skogsfugljakt har det begynt å knirke i huet mitt. Det som taler mot å bruke signalfarger er at skogsfuglene vil se meg lettere. Dessuten er det sjeldent at jeg møter andre jegere under jakt. Jeg vet at det er et dårlig argument på linje med å ikke bruke bilbelte da man sjelden kræsjer, men allikevel.... Det som taler for er at jeg slipper å bli tatt for å være sikker bakgrunn. Så hva er deres holdning til å være synlige under småviltjakt?
  21. Er det ikke slikt at mens Aimpoint er helt vanntett, så slukke Docter om batterirommet blir vått? Om det stemmer så er det jo et viktig argument i Aimpoints favør.
  22. Hvis du med Agira mener Agria så burde hun du snakket med få sparken omgående pga. inkompetanse. Denne siden http://www.agria.no/Norge/text.nsf/id/140 viser at de differensierer for raser.
  23. Jeger'n: Jeg ringte dem. De hadde aldri hørt om den modellen før. Antar at Jaktdepotet importerer den selv. ak: Kompisen min har en Legend og den har også frittliggende piper. Den har også justerbar kolbekam. Kanskje det er den som gjør en Forest til en Legend?
  24. Jeg stilte spørsmålet i tråden om Finnclassic og Sabatti, men fikk ikke svar, så jeg prøver med egen tråd. Er det noen som vet hva som er forskjellen på Sabatti Forest og Legend? Takknemlig for svar.
  25. Det er en dings som gjør at blypotta på en salongpatron blir til hullspiss. Mener å huske at navnet kom fra en bruker på SL som kalte seg Whisper.
×
×
  • Create New...