Jump to content

merkel150e

Members
  • Posts

    136
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by merkel150e

  1. nope! Du må sjekke med det aktuelle flyselskapet om dei flyr med våpen. (ikke alle gjør det) Når du funnet ett selskap som gjør dette er det bare å ha en dialog med dem, så får du greie på korleis dei vil ha ting og tang. Normalt er: våpenet uten vital del og ammo i separat flygodkjent våpenkoffert med lås. vital del+ammo i annen insjekket veske. Ammoen vil mangen ha i original eske. (eg pleier å ha ammoen i en skikkelig boks, der eg og har brettet sammen ett par originale esker og stappet i samme boksen) Dette blir sjelden kontrollert. MEN en vet aldri... bedre føre var.. resten ordner seg på flyplassen. men ta gjerne til litt ekstra tid for din insjekking. av og til kontrolleres ALT av og til ingenting.
  2. Da ser det ut som det er ei løsning på gang med 9,3eskene. Er det noen som har .375H&H esker?
  3. Det er helt sant. men jeg tar ingen som helst sjangser på vei TIL en safari. det har jeg lovet meg selv. å det er utruli kjipt å treffe feil tollar å ikke ha alt 100% i orden. på veien heim er det greiere, da kan ikke selve jakten bli ødelagd.
  4. Slenger ut ett spørsmål: Er det noen som har tre tomme ammoesker (20pk) som hører til 9,3X62 å unnvare. skal snart til Namibia og da må jeg ha ammoen i original esker. visst noen har/kjenner noen som har, så blir jeg tacksam for hjelp. .375 H&H esker er og av intresse.
  5. tujan er nå felt. blir rett i ovnen ja..
  6. @trombone. da må den vel vare svært porøs i veden? og dermed dårligt egnet.
  7. har aldrig håndtert ved av tuja. vet ikke kossen den lukter. men vil ikke dette gi seg når den er tørket og oljebehandlet?
  8. Halloen! Er det muligt å lage seg en riflestokk av tuja (med godt resultat) er det noen som vet om dei er harde i veden, sprekker lett, eller har andre egenskaper. Skal nemli snar felle ett monster av ein tuja. og da lurte eg litt på anvending utover ved.. Kom med inspill!
  9. okay! var det drop in passning på den? hvor handlet du?
  10. .300WM må nok vare heilt supert. uten tvil!! godt du slepper å legge penger på ny børse i det minste
  11. Heisann! har en hva 1640 9,3x62 som trenger ny stokk.. hva for stokker kan jeg se på som passer uten alt for stor modifikasjoner? small ring mauser??? stokken får gjerne ha litt sporter stil. men ikke ett krav.
  12. er det noen som vet om det går å legge inn meget krumme kulebaner.. som på .458socom i sub??
  13. trykkene på min er helt ok. snellert på fremre. selvsagt er ikke trykkene i klasse med dem jeg har på mine våpen avsett for presisjonskyting. men på ei dobbeltrifle som har ett litt annet bruksområde så er det mer enn godt nok. det viktigste for meg er att dei er helt like. Noe dei er på mitt eksemplar. Det skal og sies att jeg er kresen på avtrekkskvalitet. Når det gjelder skyting på omkring 200m. så er det slik att ofte så skyter hvert løp meget godt hver for seg. då gjør du bare slik att du betrakter din rifle som en enkelskudds rifle å skyter inn og tester på lengre hold med bare første pipa di. dette har funket bra for meg, og 200m. på større dyr er en grei sak. husk bara att denne type testskyting tar tid. siden det beste er å la rifla bli helt kald mellom hvert skudd. selvsagt kan du og skyte andre løpet og på lengre hold. for å vite hvor det tar. du kan bli overrasket!! min samler løpene på ca. 15-20 cm på 200m. det holder for meg på storvilt.
  14. så å si identisk med 9,3x62. har sjøl en merkel i dette kaliberet. Personlig så synst jeg att det skall vare dobbelt avtrekk på dobbeltrifler.(grunnet sikkerhet) det lydløse andre skuddet gir noen ekstra dubleer i løpet av ett jegerliv.. har noen allerede jeg morro er det iallefall!! kjempekaliber!!
  15. @villreinjegeren. 375 270 tsx har jeg bare lada till pappa og en kamrat. dei har skutt en god del elger og svin med disse kulene med flotte resultater. gjenomskudd er regel. Trur du får en kjempepatron til eland med denne kula. det jeg liker best med tsx, er att den er så rettningsstabil etter treff. her er det bara å tenke seg linja gjenom maskinrommet å sleppe kula. det er min erfaring med disse kulene i 9,3. .375 har jeg ingen. men har jakta å skutt en del dyr med pappas, og jeg sliter med å se forskjellen på effekt under praktisk jakt. Men forskjellen er definitivt tilstede når en skal forholde seg til lovverket i enkelte afrikanske land. Skal sies att jeg lader moderate ladninger. Det har vist seg vare nok
  16. @stykkjunkeren. Såklart går det bra med oryxen på gris! har hatt suksess med den jeg og. Men si større galter har ett ganske kraftig brystpanser, så liker jeg den ekstra penetrasjonen. Griser tenderer å blø ganske lite på ingansiden syns jeg. så her synst jeg gjenomskudd er bra! men dette krever enda større forsiktighet med hunder og slikt.
  17. Sammentreff! Jeg stikker til Namibia i Juli. (Vil ha en eland) har nett fått heim en pakke 250gr accubond for testing i 62èn. nysjerrig på den kula
  18. På så lettskutte og harmløse dyr som våre elger og hjorter så funker 232gr oryx utmerket! har vel skutt mellom 50-80storvilt i skandinavia med den. Og svært få av dem har bett om en til... Har ikke en eneste gang opplevd separasjon mellom mantel og kjerne. (på kulene jeg funnet) På dyr som eg synst trenger mere penetrasjon (bøffel, bjørn, villsvin, større antiloper) så bruker jeg 250 el. 270gr barnes tsx. Både i dobbelrifla å boltrifla. fordi att her kan det bli tøfft å nå maskinrommet ved dårlige vinkler på oppfølgings skudd. dessuten er konsekvensenfor meg som jeger potensiellt verre... men me snakker ikke om elg. Dette er min mening om saken. Og jeg mener selv å ha ett greit grunnlag for dette utsagnet. Meeen... Har tilgode å møte slike MONSTER av noen okser da..
  19. mener att der er to hudyr og ett bukkekje.. men klare ikke å se alle..
  20. prøver alltid å smyge heilt stille... men hvis eg driter meg ut.. å knekker en kvist eller noe, så prøver eg å "kamuflere" tabbing med litt lokking. funker av og til. men viktigste er vinden...
×
×
  • Create New...