Jump to content

asterix

Members
  • Posts

    1,807
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Everything posted by asterix

  1. Hør om han kjenner til "Spezial CRG" også- i samme slengen
  2. Magneten biter seg fast både på mine piper i CRG og på Super Blitz, så disse er i hvert fall magnetiske. Forskjellen på CRG og Antinit er fremdeles uklart, så opplysninger om dette hadde også vært av interesse. De eneste opplysningene så langt er vel dette: ......Included are 5 grades of Bohler steels; Blitz, Special, Special CRG, Antinit NG & Super Blitz. The Yield strength for these steels in KG/MM² are given respectfully as; 45, 65, 70, 70 & 100. If I have done my conversions correctly I get in Lbs/In²; 64076, 92467, 99580, 99580 & 142257.....
  3. Jeg vil tro det ble laget store mengder våpenstål i Tyskland fra midten av 20`-tallet og frem til 42-43` Dette var muligens med på å holde kostnadene nede? Men hva med Super Blitz- i følge denne oversettelsen var dette stålet enda et hakk hvassere en Antinit. Er det noen som greier å hoste opp noe mer informasjon om Super Blitz? Boehler Edelstahl GmbH & Co. er en produsent av høykvalitets løpsstål produsert i tre forskjellige kvaliteter; Rasant, Antinit og Super Blitz. De to sistnevnte kvalitetene er førsteklasses høystyrke, lettere løpsstål. Piper laget av Boehler Antinit vil redusere vekten av en 26" haglepipe med 3/8 av et pund. (ca 170 gram /pipe) Piper laget av Boehler Super Blitz vil redusere vekten av en 26" haglepipe med 3/4 av et pund(ca 340 gram/pipe) sammenlignet med standard Boehler Rasant stål.
  4. Det er jo ikke nå morro når fasiten kommer i første svar!
  5. Håper det er greit @moviken jeg ønsker ikke å ødelegger tråden. Skulle denne vært flyttet? Jeg synes den 8mm kula er ganske interessant. Om en ser nøye på kula henger det hår fra pelsen fast under fliken. Jeg fjernet nok mer da jeg rengjorde kula. Men det håret som er under fliken må jo komme fra inngangssåret- da det ikke var utgang på kula. Siden pelsen er under flikene er det fornuftig å tro at undertrykket bak kula har sugd med seg avskutt pels inn i såret? Eller har denne TTSXen allerede rukket å starte ekspansjonen før den gikk igjennom skinnet? Kan tilføye at dyret sto oppe i ei fjellside- helt åpent. Så kula har ikke truffet en kvist el- før den traff dyret.
  6. Tja, jeg synes ekspansjonene er usedvanlig dårlige- så jeg tror de vil oppføre seg annerledes i dyr. Som tidligere nevnt har vi muligens skutt et sted mellom 100-150 hjortedyr med 150 grns TTSX. Vi har i tillegg skutt 40-50 dyr med TTSX/TSX i 6.5mm, 7mm, 8mm, 9,3mm. Jeg mener vi kun har brukt 1 skudd/dyr (men kan selvfølgelig ta feil her- det er ikke jeg som har skutt flesteparten) Vil tro rundt halvparten bak bog. Jeg kan ikke huske ett reelt ettersøk. (men det kommer nok snart- er fullt klar over det)Jeg finner to kuler i brukt-eska, sammen med noen Oryks, Accubond mfl. En 6,5 og en 8mm. Dette er en 160 grns 8mm, moderat ladd, inn bak bog og lå i skinnet bak bog på en liten elg. Skuddavstand et sted mellom 220 og 240meter. Denne kula imponerer- så langt.
  7. Som tidligere nevnt vet jeg for lite om dette, men Beretta leverer jo børsene i 12/76, godkjent for "high performance" ammunisjon. I reklamen beskriver de Antinitpipenes fortrinn slik: eksepsjonell styrke og langvarig korrosjonsbestandighet. Jeg velger å tro det er sterke greier. Andre børser produsert i samme tidsperiode som de jeg har i CRG og Superblitz har "normal" tykkelse på pipene. Skal sjekke løpet på min gamle Buhag fra 50`tallet, det er en tykk kladd av et løp. De to Merklene som er avbildet lenger oppe er fra tidlig 80" tall- og trykktestet for datidens "magnum" Ved choker fra halv og åpnere kan en bruke "High performanse" på disse.
  8. Da bør du muligens lese om igjen mine innlegg. Jeg spør fordi jeg ikke vet. Jeg vet altså ikke hvor sterkt dette er. Det er derfor jeg stiller spørsmålene. Men jeg er blitt fortalt- og lest en del om både Super Blitz og Antinit/CRG- men jeg kan ikke gå god for kildene. Det er derfor jeg spør om noen faktisk vet- eller kan noe om dette. Det jeg har hørt er at en del stål er dyrt å lage da en bør opp i "hundrevis av tonn" (millioner..)for å få en akseptabel kilospris. Men om markedet er veldig lite er ikke slikt god forretning. Mye av grunnkostnadene er der uansett om en produserer 5 tonn- eller 5000.000 tonn. Igjen- jeg vet ikke dette heller.
  9. Denne selvfølgeligheten har du gjentatt i flere innlegg allerede. Det er muligens derfor Beretta bruker antinit i pipene i noen av sine dyrest trap-hagler? (Nei, det må jo være feil- vi ble jo belæret dette om Antinit løpsstål ....) Nå endret du plutselig mening da linken til Beretta dukket opp da, det skal du ha. Men jeg må på tampen kunne si jeg har mer tro på Beretta og Ferlachs fagfolk- enn på deg . (Jeg trenger for øvrig ikke et langt tilsvar, jeg har fått nok av de.)
  10. https://no.wikipedia.org/wiki/Goddag_mann_økseskaft
  11. Nå leverer Beretta børser med løp i Antinit-stål i sine modeller i prisklasser fra ca kr 500.000 og oppover. Ut i fra hva jeg har hørt har de kjøpt opp restlageret av dette stålet for bruk i sine mest eksklusive våpen- dette stålet lages ikke lenger da det blir for dyrt. Det burde jo si litt om kvalitet? Hadde de hatt tilgang på et bedre stål- til en rimeligere pris- vil jeg tro de hadde benyttet dette. Jeg kan ikke stå inne for tallene, men fikk fortalt at ved bestilling av Antinit pipe kom det et påslag på ca 20.000 euro- i forhold til eksklusive tri-legerte Beretta Steel (Ni, Cr, Mo) som bla benyttes i Beretta SL3. Det høres mye ut- så jeg tar det med en god klype salt. Jeg vil tro noen hos den Norske Beretta-importøren lett kan avkrefte- eller bekrefte om det er riktig? (Om dette stemmer tør jeg ikke gjette på hva et pipesett i Super Blitz ville komme seg på i dag.)
  12. Selv disse produsentene kan nok være uheldige en gang i blant. Noe nytt i denne saken?
  13. Jeg har forstått at du mener det- det oppfattet jeg vel allerede i ditt første innlegg. Jeg spør om det er noen der ute som faktisk kan noe om forskjellen på CRG, Antinit, Super Blitz osv. At du mener det er stort sett det samme stålet har nok de aller fleste allerede forstått. At du mener at slik kunnskap er verdiløst trenger du heller ikke å forklare meg flere ganger. Jeg spør for at jeg har interesse av å vite mer om dette. Jeg vil tro det er mange som faktisk kan/vet noe om eventuelle forskjeller der ute, men det er jo nærmest blitt en risikosport å komme med antakelser og/eller fakta i dette emnet. Vennligst la noen andre slippe til. For øvrig, Beretta SO6 EELL reklamerer med at bruker Antinit stål i denne modellen, noe som muligens kan indikere at det er et eksklusivt/sterkt løpsstål? - (og ikke bare et gimmic-navn i samme sjanger som såpereklamen på 70`tallet)
  14. Ståltypene i standard våpen var nok det. Det jeg lurer på er forskjellen på de edle/lette/rustfrie stålene i noe dyrere våpen. Det er denne forskjell jeg etterspør. Noen der ute vet nok dette. Jeg vil for øvrig tro at de aller fleste forstår at våpenstål må være både seigt og sterkt..
  15. Dette er for øvrig godt forenelig med våre erfaringer i praksis og virkelige jaktresultater. Vil tro vi har skutt ett sted mellom 100-150 hjort med denne kulen nå, moderat ladd. Helt fantastisk kule. Tidligere gikk det i Oryks, Mega, Accubond, Interbond, osv. Jeg bruker restlageret av disse kulene på pappskiver For øvrig, som gammel ettersøksjeger har jeg sett flere uforklarlige lange ettersøk etter meget gode treff- også med "premium blykuler" Men jeg har full forståelse for at en kan miste troa på en kuletype etter slike opplevelser. For øvrig, de merkeligste ettersøkene har stort sett vært på hjortekalver, de kan tåle det utroligste. Har avlivet hjortekalv med deler av lungen hengende ut av skuddsåret- flere timer etter påskyting- og den virket nesten like sprek. Slikt kan få en til å lure på hva de er bygd av. Ingen situasjon er lik, men så langt har vi kun gode erfaringer med 150 grns TTSX. Men ned-turen kommer nok, slik som med de andre kulene.
  16. Tror ikke det billig vekt, skal sjekke med en annen.
  17. Jeg har piper i flere kvaliteter, kan legge inn noen bilder. Jeg veide noen pipesett i kaliber 16 og 20, den letteste er en Berettapipe i kal 20/76. Den er stemplet 0,98Kg, min vekt viser 990 gram. Veide også et par Merkel piper i kal 20, begge pipesettene veide 1165 gram, men er rundt 6 cm lengre- og har i tillegg litt av fortreet på seg, samt at de har tett sikteskinne. Hvilket stål som er best har jeg ingen aning om, men dette er rimelige børser. Pipesettene er trykktestet for 76mm kammer rundt 1350 bar(?) Alle våpnene er en drøm og skyte med, jeg jakter stort sett skogsfugl. Vedlegger bilder av merkingen av typer løpsstål på tre standard våpen.
  18. Nå har vel ikke jeg verken påstått- eller antydet at du har skrevet noe slikt? Personlig er jeg jo litt imponert av min Karl Hauptmann drilling med piper i Super Blitz- tre piper- inklusiv loddinger, hakemontasje, styrestag for automatisk skur mm- tilnærmet rustfritt - og hele sulamitten veier rundt 1,3 Kg. Dette burde jo være ganske objektive data som burde tale for kvalitet og styrke? I følge de opplysninger jeg har greid å hoste opp skal dette være noe av det sterkeste løpsstålet som finnes Hele børsa - med tre slaglåser veier rundt 2,5 Kg. Dette er harde fakta- og ikke reklame. Det tyder på børsemakerkunst på sitt ypperste, og at gutta i Ferlach faktisk vet hva de gjør. Det finnes helt sikkert sterkere stål- men brukes de i sivil våpenproduksjon? Det er nå en gang våpenstål denne tråden handler om- og jeg ønsker å lære mer om dette. Det er helt sikkert noen der ute som kan mye om dette, og forhåpentlig vis vil de bidra med mer kunnskap om emnet.
  19. Om det kan virke verdiløst for deg kan det jo like vel ha en verdi for mange andre. For min del er dette veldig interessant. En av årsakene til at du ikke finner alle dataene for disse ståltypene kan jo være så enkelt at det er en foretningshemmelighet. Böhler Antinit – The Fifth Field Våpen fra Ferlach er et varemerke- og litt av mystikken ligger jo i kvalitet i alle ledd- og ryktet om at ingen i resten av verden leverer tilsvarende- eller bedre i denne sjangeren/genren av våpen. Jeg vil tro at gutta i Ferlach visste- og fremdeles vet- hva de holder på med, og at de har tenkt på, og sikkert løst overnevnte problemstilling. Denne beskrivelsen forteller jo egentlig en god del om styrke, strekkfasthet og brukeregenskaper- men samtidig skaper den litt mystikk rundt kvaliteten: Sitat: Boehler Edelstahl GmbH & Co. er en produsent av høykvalitets løpsstål produsert i tre forskjellige kvaliteter; Rasant, Antinit og Super Blitz. De to sistnevnte kvalitetene er førsteklasses høystyrke, lettere løpsstål. Piper laget av Boehler Antinit vil redusere vekten av en 26" haglepipe med 3/8 av et pund. (ca 170 gram /pipe) Piper laget av Boehler Super Blitz vil redusere vekten av en 26" haglepipe med 3/4 av et pund(ca 340 gram/pipe) sammenlignet med standard Boehler Rasant stål.
  20. Enig i det. Ser jeg er satt opp som trådstarter, men tråden er et utklipp fra en annen tråd. Det ser ikke ut som jeg har mulighet til å redigere tittelen. Kunne en moderator kanskje endret tittelen til "Våpenstål, typer og egenskaper"?
  21. Disse har som regel Greenersikring. Jeg hadde heller betalt 40-45 for en Trumpf på 2,8 Kg -og sikring på tangen og den kikkerten- enn 25. for en strøken børse på 3,2kg med greenersikring.
  22. Kan du legge inn et par bilder, tomt og fullt?
  23. For de som jakter plasseringer på listen er det vel neppe noen fordeler. Men "morrofaktoren" og gleden over skyte 45`er mange ganger undervurdert. Men vi er alle forskjellige, noen higer etter høye poengsummer, mens andre gleder seg over litt ekstra rekyl, og å få skyte med en gammel Colt osv. Mange "toppskyttere" forstår kanskje ikke denne gleden? Det viktigste er ikke nødvendig vis å vinne- det sosiale og morrofaktoren kan være vel så viktig. (Vi hadde i min tid som pistolskytter en klasse for Spesialpistol. Denne klassen ble vel i utgangspunktet laget for at en kunne ta med lommepistolen og få luftet den litt. Her møtte det opp mange rekreasjonsskyttere med gamle Mausere, Walthere, Babybrowninger mm og vi hadde det riktig morro. Det gikk ikke så lang tid før "toppskytterne" oppdaget at her var det mulighet til å komme godt opp på lista i forhold til rekreasjonsskytteren - og de gjorde selvfølgelig rent bord med sine spesialtilpassede Hammerli mm. Etter noen få stevner var gutta med gamle Walthere og Mausere borte- det ble for seriøst.)
  24. K95-en er vel snart 30 år, så det er kanskje på tide? Jeg vil tro at en forbedret oppspenner- og gjenget pipe som standard- er noe av "nyhetene" Mulighet for automatisk ejektor kan også være et savn. Stort mer er det vel ikke å forbedre på en K95? (Merkels K5 har etter min mening en bedre løsning med bla oppspenneren- og har muligens blitt en arg konkurrent i det Europeiske markedet?)
  25. Byttet bilde, begge pipene er i Spetzial CRG. Mulig blånneringen sitter bedre på CRG? Pipene er rundt 70 år gamle, men har fremdeles finere blånnering en de fleste våpen en kjøper ny i dag...
×
×
  • Create New...