Jump to content

Varg

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Varg

  1. For meg er det motsatt, jeg kan irritere meg over at jeg valgte feil choker Spesielt hvis jeg ikke har fått anledning til å inspisere løypen først. En minidue på 30m "Edge On" krever en anne choke en en rask skogsdue på 15m. Begge duene er innefor regelverket til NJFF.
  2. Det ser ut som at det nå er lov å skifte choker mellom leirduestipostene Gammelt regelverk: "15.5 Våpen og ammunisjon Jfr. generell del pkt. 8. Det er ikke tillatt å bytte våpen, løp, choker eller andre våpendeler mellom eller på postene..." Nytt regelverk: "15.5 Våpen og ammunisjon Jfr. generell del pkt. 8. Bytte av våpen, løp, choker eller andre våpendeler må ikke være til hinder for gjennomføring av skytingen..."
  3. Nå har jeg snart kommet halvveis ned i Gin flasken. Men dersom din teori skulle være rett, så skal hastigheten på kula være større og ikke mindre? Løpet beveger seg saktere bakover og kula går fortere fremover?
  4. Se rettelsen i forige innlegg. Jeg fikk ikke postet den før du svarte
  5. Nja, ikke helt enig der Kula aksellerer pga trykk. Trykket påfører kula karft og aksellerasjonen på kula er karft devidert på masse (A=F/m). Friksjonen vil være en motkraft, men den vil være mindre når hastigheten på børsa er mindre. Rettelse: Friksjonskraften vil være tilnærmet lik. Men redusert børsehastighet vil føre til redusert vinkel akselerasjon på kula (pga rifling) som vil føre til økt lineærakselerasjon på kula.
  6. Amatør, Du har rett, jeg tenkt på en rekyldrevet rifle.
  7. Den energien som brukes til å lade tas fra det som ville vært "omformet til rekyl" og ikke fra kulas hastighet. Det vil si at børsa får mindre hastighet og ikke kula. Kanskje det er en mikroskopis forskjell dersom mekanismen starter bevegelsen før kula har forlat løpet (pga. økt volum). Men det vil være så mikroskopisk at det ikke ville vært mulig å måle
  8. Er enig i at avsikring på jakt kan potensielt være et problem når man trener mye med børser uten automatsikring eller avsikrer før opprop. Derfor trener jeg alltid med jaktbørs før jakt. En leirduesti eller to før jakta gjør også underver på hukomelsen Men det kan også lett øves inn i stua hjemme. Tørrtrene på oppkast (i sikker retning) under jakt er også en fin måte å forberede seg til neste skuddsituasjon. Jeg går aldri med en avsikret børse på jakt. Når jeg sitter/ligger på ande- eller gåsejakt, avsikrer jeg når jeg ser fuggelen og sikrer når situasjonen er over. Min personlige erfaring er at mer trening på banen gir mer fugl i sekken
  9. Hei, Jeg er absolutt ikke enig i argumentasjonen til trådstarteren. Jeg skyter mye konkurranser både i Norge og i utlandet, samtidig som jeg jakter mye om høsten. Min erfaring er at de fleste konkurranseskyttere er veldig aktive jegere. De aller fleste av oss skyter konkurranser på vår og sommeren og jakter på høst og vinteren. Det som er feil med argumentasjonen er at ved å trene aktivt på leirduer øver du inn grunnleggende skyteteknikker. Det stemmer at situasjon og bekledning ikke er den samme som på jakt, men skyteteknikken er helt lik. Når du trener mye på leirduer, øver du inn forskjellige skuddsituasjoner. Du trenger ikke å tenke på avstand, hastighet og foranhold, det blir som en refleks. Det riktige skuddbildet kommer naturlig. Så jeg vil si at jakt og leirdueskyting utfyller hverandre. Og det fine med det hele er at man kan gjøre begge deler.
×
×
  • Create New...