Jump to content

Gudfar

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Gudfar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er et sikkerhetsspørsmål, mener jeg. De moderne skuddene er lettere å bruke med frosne og våte fingre, og raskere å bytte.
  2. Jeg må si meg helt enig med Kim-André. Når det gjelder å ha lys med god styrke og god batterilevetid fins det ikke noe bedre enn LED, og den nye generasjonen som finnes på markedet er nå så god at du ikke trenger rare batteriene for å ha sterkt lys i dagevis, selv uten natteslukking! Oppladbarhet er helt klart et must. Og dersom man bruker en slik krets som Kim-André har bygd seg, har man plutselig dobbelt så lenge lystid. Om du ikke er loddekyndig og kan dette selv, finnes det sikkert noen i omgangskretsen som kan eller kjenner noen som kan, og da er det jo bare en kveldsstund og litt deler så er du i mål. Lykke til med jakta!
  3. Jeg greide det kunststykket å lade et antall 9mm patroner så svakt at Glock og Luger ikke tar ladegrep ved skyting! Vi målte noen hastigheter og et av skuddene gikk på kun 108 meter per sekund! Veit ikke hvor jeg var hen da jeg stilte inn kruttdosereren. Og enda hadde jeg ikke smakt noe sterkt heller..
  4. Jeg lader selv og bruker CCI tennere uten noen funksjonsfeil. Til LabRat: Hvorfor skal du over fra CCI? Er Federal bedre? Lader kanskje litt hardt med 5 grain på ei 124 kule, så jeg skal ned på deres nivå. Min Glock 26 er totalt modifisert med et nydelig lite og glatt avtrekk, alt kjøpt hos LoneWolf til en fornuftig penge, deriblant en svakere tennålsfjær.
  5. Hei. Jeg har vært i din situasjon nylig og har akkurat begynt med lading av 9mm etter at jeg kjøpte min føste Glock. Etter å ha vært med en god venn, (Cogito) i ladebua og prøvd litt lading gikk jeg til innkjøp av ei helt enkel (og billig) Lee presse, med diesett og diverse annet utstyr som man behøver. Fikk rådet å starte på laveste nivå, slik at jeg kunne lære alt om lading grundig og godt før jeg oppgraderte til en rask turret eller noe annet. Lee har svært prisgunstige og gode løsninger og det finnes masse gode tips på hjemmesiden deres. (http://www.leeprecision.com) Nå som dollarkursen er gunstig (5,134 i skrivende stund) er det ikke dyrt å handle direkte fra statene heller, (f.eks hos http://www.factorysales.com) der jeg kjøpte noe av mitt utstyr. Ellers får man jo tak i det meste hos norske forhandlere til en litt dyrere penge.. Snakk med venner som driver med lading, eller søk litt rundt på nettet og her på forumet, så får du masse gode tips til en trivelig og interessant hobby!
  6. Hei Cogito, du har selvfølgelig rett. Jeg får se om det går an å finne en norsk importør som leverer dette kitet til konkurransedyktige priser. Vi ses til helga, over en skotsk? Fikk mail fra Jørn hos practac: 2500 for settet, og det er i overkant av hva jeg kunne tenke meg å legge i et slikt, all den tid at Glocken ble kjøpt for samme prisen!
  7. Gudfar

    Ladefilm

    Jeg må si meg enig med Thomas K. Det var slett ikke dumme filmer den karen (Porterhouse V) hadde lagt ut på Youtube. Og så samme pressa som jeg går å sikler etter for tida! Har en god venn i nabolaget som sverger til dillon, og jeg har litt sans for de selv.
  8. Hei, dere og takk for innspill! Lone Wolf hadde en del (les. måneder) ventetid på dette kitet, så jeg har god tid til å søke ervervstillatelse hos onkel. Skal ringe dem og høre hvordan reglene deres er på dette området. Alle som driver business skal ha betalt så det koster jo litt, men jeg har tatt meg råd til dette kitet. 9 mm ammo koster jo ganske mye, selv om jeg lader mine egne skudd, så jeg kan spare inn en del på å benytte noe cal. 22 til treningsskytingen. Jeg prøver å få skutt regelmessig hver uke og da blir det fort et femtitalls skudd selv pluss det som andre bruker når de tester Glocken min. Vi er en håndfull som driver noenlunde regelmessig og prøveskyter våpen hos hverandre.
  9. Hei. Jeg kom over et 22 cal ileggsløp/magasin til min Glock 26, et såkalt "Conversion Kit" hos Lone Wolf i USA. (Advantage Arms .22 Conversion M/26 LE til $249.95) Har lyst til å kjøpe noe slikt for trening, men problemet er at jeg har en 22 cal. Browning Buckmark allerede. Er det da mulig å få import- og ervervstillatelse for dette? Og hvordan skal jeg gå frem for å få dette til?
  10. Gudfar

    Ladefilm

    Dette var jo en amatørfilm og deltagerne var sikkert amatører også, så man får vel ta det for det det er. Lager man en film om et emne som noen brenner for, må man være forberedt på å få den vurdert og kritisert av eksperter. Men jeg skulle gjerne ha likt å se en god ladefilm laget av dere som er eksperter, så hvis det er noen av dere som går med en regissør eller et filmtalent i magen er det bare å sette i gang! Snakk med noen som har litt peil og et greit kamera, så blir det fort en film av det. Lager man film for "den glade hjemmelader" som ikke kan så mye, er det jo viktig å få gitt informasjon om hva man bør og/eller ikke bør gjøre i forbindelse med lading og testskyting. Lær opp amatørene til å bli flinkere og få like mye glede av ladingen og skytingen som dere selv har!
  11. Jeg kom til rett etter at en motorsykkel hadde kjørt på en sau, og den sannsynligvis døde av hjerneblødning. Da ble jeg bedt (av bonden på telefon) om å stikke sauen i halspulsåra og legge dyret med hodet og kroppen i litt nedoverbakke, slik at kjøttet ikke skulle bli skjemt og det kunne blø ut. Han kom etter ti minutter og henta dyret og motorsyklisten. Jeg kjørte selv på et reinsdyr mot grensa til finland for mange år siden, og hadde ikke så mye som en plastgaffel i bilen! Jævli surt å måtte forlate et dyr (dødt riktignok) uten å kunne berge kjøttet. Etter den episoden har jeg alltid en lynskarp tollekniv i bilen og den har kommet til nytte flere ganger. Uten å blunke hadde jeg avlivd et dyr som pintes om jeg hadde hatt skytevåpen i bilen, av rent humanitære grunner om ikke annet. Dessuten har jeg kommet over en katt som var hardt skadet, og forlatt av en uvettig bilist. Den tok jeg med til dyrlegen og der ble den avlivet, gratis. Dyrlegen mente faktisk at jeg bare skulle ha avlivet kreket da den var såpass skadet, men jeg tok den da med til han uansett. Ikke faen om jeg bruker jekken eller hjulkrysset til slikt. Mange ganger har jeg faktisk ønsket å ha et skytevåpen med i bilen. Det hadde faktisk behøvdes og det er jo slik at skytevåpen bør og skal brukes som et fornuftig og effektivt redskap, og at vi som lovlydige skyttere ikke burde føle oss som kriminelle om vi benytter det til det det kan best: Å forkorte lidelsen til et skadet dyr?
×
×
  • Create New...