Jump to content

Fauen

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Fauen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vet ikke hva som er riktig men jeg har startet tidlig som liten valp. Blåses til mat, godbit og moro. Senere når han har lær "ligg og bli" så har fløyta blitt brukt til å leke gjemsel. Jeg gjemmer meg bak døra ett sted i huset og det blir vill leting med masse god biter på signal. Tanken min har vært at "fløyte = dritkult" og har prøvd å gjøre mest mulig stas ut av det. Det førte til at han kunne blåses av los. Kjedelig å glemme fløyta hjemme så kanskje enda bedre hvis du er god til å plystre? Minuset er jo da hvis andre også skal kunne gå med bikkja.
  2. Har hatt kombi og har drilling. Skulle jeg valgt nå hadde jeg kjøpt en Blaser 95 i 12/76 og 7-57r! Lett, bra montasje, lett å spenne og ruster ikke hvis du ikke legger opp til det. At det er frittliggende løp ser jeg som en bonus for å trene litt mer med den på banen.
  3. Litt løk av meg å komme med innspill siden jeg aldri har eid 308, men likevel;) For meg høres 180grs unødvendig tungt ut, og ville nok heller foretrukket en premiumkule i 150/165grs. Har ved tilfeldigheter testet Swift Scirocco II og blitt glad i den siden jeg har oppnådd bra presisjon, noe den vel imidlertid ikke er beryktet for. Alternativt er ved Accubond et godt alternativ, som dog er litt mykere.
  4. Noen her i denne tråden som vet om en gammel HV Mævser er omsettelig? Svigers som har en stående. Mitt første forslag var "gis bort til jeger uten børse"
  5. 30 gram haggel i riktig materiale og riktig størrelse, kronografert til 390 m/s og som gir ønsker dekning/skuddbilde ved testing på papp. I min verden er det fasit på min kal 20 til fomålet. Ikke hva salgs tut smellen kommer fra. Hagle er uansett ikke noe hodene bør strekkes med på rådyr, men er svært effektivt på riktige hold. Jeg bruker mest 20, men utvalg/tilgjengelighet er jo minuset hvis en ikke jakter i Sverige. Hvis målsetningen er lengre rekkevidde er det lettere avansert eksperimentering med tss/una18 som gjelder.
  6. Blir vel om igjen på det som er sagt, men henger meg på: Jeg har Sauer 202 og er utrolig fornøyd med den! Har likevel vurdert Blaser sterkt. For min del har jeg resonert meg frem til at det først og fremst er på grunn av montasjesystemet, og at den enkle monteringen gjør at man er veldig nærme at den fungerer som en take-down. Subjektivt vurdert opplever jeg R93 som litt skranglete, og ville foretrukket R8. Hvis kikkert av/på ikke er et tema så blir det mere på magefølelse. Det blir ikke feil uansett valget mellom de to. For å være veldig ot så er det vel egentlig få rifler som det blir direkte feil å velge . Det meste går godt, og det er som oftest mest å hente på riktig optikk ut fra bruk og riktig kulevalg.
  7. Har brukt 7,5x42 og 8x56 i mange år nå og har vært veldig fornøyd med de:) Har ikke testet 10x som du linker til, men valg av forstørrelse kan jo også være lit subjektivt. Kan det tenkes at den vil oppleves som litt ustabil pga lett vekt og høy forstørrelse? For min del blir 56x mest brukt også på dagtid. Ett + i forhold til bruksverdi opplever jeg også er at det er en fin kombinasjon av kvalitet og pris.
  8. Sendte den rett til Zeiss jeg. Helt ufattelig god sevice og jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Følger med ett sett med pre-merkede ringer slik at det er overhengende sannsynlig at en av dem passer for din kulebane. Mener å huske at jeg putta den i posten på en torsdag og fikk den tilbake påfølgende mandag...
  9. Har ikke skutt elg med den, men knerta noen hjort og gris med 140grs Tonheim. Denne er jo ikke lengre tilgjengelig men kan vel sammenliknes mye med tsx. Største grisen var vel tett oppunder 200kg. Tok den litt høyt og langt fremme så kula tok ikke bogplata på sitt tykkeste og ble dermed gjennomskutt, men den ble på plassen. Skutt en på 160kg med rent bogskudd og da satt kula i skinnet utenfor bogplata (panseret). Har senere brukt 140grs nosler ab på hjort hvilket alltid har gitt gjennomskudd og fint resultat. Jeg hadde ikke kvidd meg for å bruke noen av de to på elgen heller
  10. Generelt mye pratmakere og surr spør du meg Landrø som er nevnt har jeg inntrykk av at er dyre men seriøse. Beste måten å treffe profesjonelle på er å begynne å lade eller å ødelegge drillingen Da får man anledning til å stifte bekjentskap med hjemmelading.no som vel er den ryddigste leverandøren som finnes, eller å få dama restaurert av Vågsland. Sistnevnte kan være litt treg men er erlig på det og dønn seriøs! En oppfordring er faktisk å handle så lokalt som mulig og å planlegge kjøpet med research selv!
  11. Er storfornyd med 7-08 Gjør jobben, slik også de fleste andre kalibre gjør da... Vanskelig å argumenter for hvorfor et kaliber er så mye bedre enn et annet. Det dreier seg jo om kulevalg og riggen kula leveres fra. For min del synes jeg det er en harmonisk patron også er jeg nok preget av at jeg liker riggen den er kammet i. Jeg har ikke skutt elg med min men en god del hjort og gris + mindre vilt. Galte på ca 200kg hadde i hvertfall ikke særlig sansen for en 140grs Tonheim levert fra en nett liten kimber i 7-08
  12. Amen Jakt opplever jeg har kunnskapsløse artikler og intetsigende tester, krydret med en del feilinformasjon. Hvem er egentlig denne Lien? Villmarksliv likner mest på njff sin blekke, dog med enkelte klassikere av utgivelser som da de hadde stor-test av musefeller. Jhv likner dessverre mer og mer på bladet jakt, men hadde en del gode utgivelser mens AM Bråten stod på. Vapentidningen holder jevnt god kvalitet og gleder meg til hvert nummer
  13. Alternativet slik foreslått tidligere er å kjøpe reduserthylser, men det innebærer jo både ekstra kostnad og litt styr. Jeg har kun testet i 30.06 og disse har da hylsevolum i området 300 whisper. De kommer da med ladedata, og finnes i de fleste std kalibre.
  14. GMX er Hornady sitt svar på Barnes TSX, og har ingen likhetstrekk med v-max foruten fargen på plasttuppen;) Reven vil helt sikkert ikke tåle det, men kulen er konstruert for høy restvekt fremfor spektakulær ekspansjon. Homogene kuler har jo lenge vært pop'is og uten å ha testa gmx regner jeg med at det er veldig i samme gata som tsx, e-tip osv. Uten å starte en diskusjon om forhandlere, så her jeg hatt mange litt forskjellige erfaringer fra mange forskjellige leverandører. Eneste som er likt hver gang er når jeg kjøper komponenter hos Alvestad (hvor jeg nå utelukkende handler). Prøver å kun handle derfra siden han er ufattelig ryddig.
  15. Urp. Jeg har tatt utgangspunkt i norma.cc sine data for 130grs match. Starta lavt og jobba oppover. Min col var på 78,2 men dette er målt til mitt kammer så det har nok ikke overføringsverdi?
×
×
  • Create New...