Jump to content

teigen

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

About teigen

  • Birthday 10/27/1985

teigen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. teigen

    Yildiz

    Har en selv. Har brukt den til det meste av jakt i 4-5 år nå å er egentlig storfornøyd. Har også en O/U hagle av grei kvalitet men det er yildiz som oftes tas ut av skapet. Min har gått ca 4000 skudd nå å er like tight og fin som da jeg kjøpte den. Den kan krangle noe med ladningen når man bruker leirdueskudd og det er lenge siden man har pusset, men det er jo bare å passe på å pusse etter bruk. Men selv om jeg er passe fornøyd så er det ikke til å legge skjul på at den er utrolig stygg når man har på andre choker enn cylinder. Hagla ruster oså lite, min lå å svømte i bunnen av en kano i canada i 2 måneder uten at det var noe stort problem i etterkant. Jeg har i hvertfall ikke noe stygt å si om hagla bortsatt fra at den er passe stygg
  2. Veit lite om hva man kan forvente av utbytte i området, men det jeg veit er at du som " Non-resident Alien" i canada må ha med deg en godkjent storviltjeger som guide når du selv skal jakte storvilt. For småvilt trenger du ikke ha noen guide med deg. Når det gjelder fiske så er det vel som i resten av canada at det er så enkelt at man går lei etter en time eller to med stanga
  3. Jeg dreiv å tomlet gjennom noen gamle papirer i dag da jeg ryddet litt, kom over en måte som kan brukes for 3 mikrofoner for avstandsmåling. Her er det i hvertfall hvis noen har bruk for det eller har tenkt å prøve på noe selv: 3 mikrofoner står på rett linje under blinken med lik avstand mellom mikrofoner. ts og te er altså tiden lyden når en mikrofon før en annen microfon. Dette kan selvsagt vere negative verdier. ts = mic1 før mic2 te = mic 2 før mic3 C = speed of sound(må justeres etter temperatur) B = avstand mellom mic i sekunder for lyd(må justeres etter temperatur) R = avstand til treff sin ø = vinkel til treff formler: R = (C/2)(2B^2-te^2-ts^2/te-ts) sin ø = (te+ts/2B)(1+((te-ts)^2/2B^2-te^2-ts^2)) Har prøvd formlene på ark og fått det til å stemme i teorien, men har fortsatt ikke fått implementert det helt da jeg sliter litt på den elektriske siden og jeg har brukt mer tid på andre små prosjekter. Veit ikke om dette er til nytte for noen som leker med tanken om å lage noe selv, men "sharing is caring"
  4. Et par ting jeg lurer på når det kommer til designet dit. Hva er poenget med 8 mikrofoner når man i praksis vil kunne få samme resultat med 3-4 stykker. Jeg veit ikke om du bruker analog avlesning av mikrofonene eller om du gjør om til digitalt i egen prosessor før "hoved" prosessoren, men uansett tar du høyde for tiden det tar å avlese data fra mikrofonene? Har holdt litt på med det samme opplegget som deg men er ikke helt i mål enda. Uansett veldig spennende prosjekt!
  5. Oi, den var kort gitt. Men har i hvertfall svart.
  6. teigen

    Brno ZKK

    Stemmer at det er forskjell på kassene. 602 kom vell primert som en rein safari rifle. 600 er jeg mer usikker på men eier personlig en 601 i 308W som jeg bruker på elgjakt hver høst. Rifla mi er fra 73 og ser litt bomba ut men er meget fornøyd med mekanismen, har aldri hvert noen problemer med den.
  7. Jeg sleit nesten med det samme, min kaster brakk beina på, jeg løste det med å sveise sammen en T av vinkeljern og sveiset så på biter av armeringsjern som jeg stikker i jorden. Lengden på beina er ca 40 cm så da kan jeg justere høyden sånn passe enkelt med å stikke fronten lengre ned i jorda hvis jeg vil det. Men må si jeg blei litt misunnelig på det høye stativet ditt, burde kanskje finne frem sveiseapparatet hvis jeg kjeder meg en dag..
  8. Rent juridisk er det vel ikke noe problem såfremt ikke A-tec har patentpapirene i orden, men tviler på at dem tar patenter da det er en dyr og lang prosess. Når det gjelder den etiske delen så kan det jo være at det er på grensen.. Jeg ser det som positivt at det er flere som kommer på banen med dempere, dette kan være med på å presse prisene kanskje enda et hakk ned, men det hadde vel kanskje hvert greit om man prøver å bruke litt kreativitet selv under utviklingsprosessen.
  9. Uten å vite hva som har skjedd i denne saken så veit jeg at hvis jeg hadde gått med min hund i bånd og den blei angripi av en annen hund så skal det nok ikke mye til før jeg sender avgårde et tupp mot den angripene hunden. Sier ikke at det har skjedd i denne saken men man veit jo ikke helt sikkert..
  10. Nå bruker jeg en gammel haug av en Brno 601 i 308w, ser ikke ut men gjør jobben, somregel sammen med en oryx 180gr.
  11. Syns egentlig det var på tide at noe skjedde med tråden, hele saken var låst og kun tørrprat om meninger folk allerede hadde fåt ytra. Det var ingen ny saklig informasjon som kom om saken og Bromark var heller ikke villig til å komme med mer informasjon og da syns jeg det var likegreit å stenge tråden istedet for at det fortsetter å komme innlegg som inneholder akkurat det samme som det forrige uten at det kommer noe konstruktivt ut av det. Støtter moderatorene helt i denne avgjørelsen.
  12. teigen

    Fotokonkuranse

    Syns det er litt kjedelig å ikke kunne stille med gamle bilder, da får man jo aldri vist frem dem bildene man mot all fornuft faktisk blei bra. Men men, får vel følge reglene og finne frem kameraet istedet for å leve på tidligere flaks bilder.
  13. Bold eagle knipset ved Ingstad creek sommeren 08. Kameraet er et Canon PowerShot S5 IS.
  14. teigen

    Lyddemper til hagle

    Det er haglepatroner der hagleladningen går under lydens hastighet(sub-sonic), dette for å ungå "piskesmellet" man får når ladningen går over lydens hastighet. Det er ikke et must å ha sub haglepatroner hvis man skal bruke demper, men effekten blir betydlig bedre.
  15. 90Mpa er det samme som 900 bar, dagens stålskud ligger vel på rundt 1200 bar så da ville jeg nok holdt meg langt unna stålskudd med denne hagla.
×
×
  • Create New...