Jump to content

tikkator

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

tikkator's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jada, jeg har fått den utstoppet. Har en til inne til utstopping som fløy rett i fronten på bilen min. men den regner jeg ikke med som skutt vilt...
  2. Den kunne ikke flyge, er medlem av ettersøksgruppa.
  3. Glemte 1stk kronhjort 130kg, Hvordan er det mulig
  4. Så langt, enda noen dager igjen. 1 havørn 1 elgku 2kviger (elg)
  5. For en siden var det en som la ut bilder på et verktøy han hadde laget for å skjære ut i skum. Til bruk i kofferter o.l Jeg har prøvd søkefunksjon for å finne dette , men finner det ikke, vet egentlig ikke hva det heter heller Nå ble det plutselig aktuelt med et slikt skumprosjekt her, og hadde derfor vært takknemlig for evt link, evt andre typer for å skjære ut i formpresset skum/isopor/plast.
  6. Jamt Regner med at du legger ut resultatene fra bedømmelsen når du er tilbake. Er det forresten noen som sitter inne med reglene for poengbedømming av hjort. evt legge de ut Hvis det ikke er gjort ifra før
  7. Vi har ved flere anledninger fått telefon ifra nabojaktvald om at deres elghund står og loser på vårt vald. Vi har fått beskjed om at vi bare kan skyte elgen, og eventuelt ta vare på hunden. Synes dette er en kjempeordning, selv om det ikke har lykkes oss å få felt elg for nabohunden enda. Kommunikasjon er tingen.
  8. Vomskudd er nå griseri uansett. Dersom noen er uheldig og vomskyter hos oss, må vedkommende holde brennevin til hele laget under neste års elgjakt. Vi er bare tre på laget heldigvis
  9. Takker for gode innspill ifra Svein Due. Jeg er med i kommunens fallviltgruppe, og skjønner at jeg har en del ting jeg må ta opp med dem. Tenker da spesielt på godtgjørelse for å bruke hunden. Dette har vi ikke idag. Vi er imidlertid forsikret begge to (av kommunen) når vi går for dem. Når det gjelder ettersøk i privat regi, så har jeg kun tegnet på avtale med nabovaldet. I tillegg så bruker jeg jo naturligvis hunden i eget vald. Jeg er helt enig med deg i at det fort kan bli nok dersom alle skadeskyter samtidig, og dette med at man kan bli stilt ansvarlig etter viltloven har jeg ikke tenkt på i det hele tatt Når man tar dette i betrakning så har jeg vel egentlig nok med de avtalene jeg har. Og ja du har helt rett, dette er ikke noe en driver med for å bli rik Synes det er interessant, og som sagt ,hunden og føreren lærer jo mere for hvert oppdrag. Nå for tiden trener jeg ilag med en kompis. Jeg legger spor, han går først med sin unghund, så avslutter vi kvelden med at jeg går samme sporet med min hund. Veldig interessant for oss begge. Ser stor forskjell ifra hund til hund hvordan de jobber. Grunnen til at jeg stilte spørsmålet om faste satser i utgangspunktet, var at jeg hadde fått spørsmålet ifra en som går ettersøk i en annen kommune, og de hadde heller ikke noen faste satser.
  10. Har fulgt med litt på denne tråden. mange fine tips om hvordan selve avtalene skal skrives. Det jeg lurer litt på er om det finnes noen standardsatser for å gå ettersøk, evt standardsats for å skrive under på ettersøksavtale med andre lag. Og hva med betaling for å gå ettersøk i kommunal regi? Vi får bare for våre egne timer når vi går ettersøk for kommunen, ingenting ekstra for hunden, selv om det er jo den som gjør mesteparten av jobben! Har forøvrig hørt forskjellige modeller når det gjelder ettersøk for andre vald, alt ifra en flaske med noe godt på, til andel i kjøtt og eventuelt en sekk med hundefor. For eget vedkommende så står det på avtalen at partene blir enige i ettertid om betalingen.( om dette er avhengig av om en finner dyret eller ei) går ikke frem av avtalen. Dersom standardpriser fantes så hadde jo alt vært så mye enklere Man må jo avbryte jakten på eget vald dersom naboene er uheldige og trenger assistanse. Noen synspunkter på dette?
  11. Forøvrig så har jeg kniv i alle de kjøretøyene jeg bruker.......
  12. Jeg lurer på at The Kid tar feil her. Jeg har hørt at for å avlive dyr med kniv, så må dyrene være besvimt på forhånd. Og hvis det spreller så er det vel ikke besvimt Mener bestemt at jeg har lest et eller annet om dette. Bla.a om en som fikk straff for at han avlivde en ELg/muligens hjort med kniv. Begrunnelsen var at dyret ikke var besvimt.
  13. Takker for svar, Fulmen. Da vil det bli gjort. Har jo gjemt de gamle skruene, må bare kappe de litt.
  14. Jeg skal skifte til optilock montasjer på min eldste Tikka, og når jeg skrur av de gamle montasjene, så ser jeg at det er hull helt ned til gjengene på løpet, samt at det er et hull som går helt ned til sluttstykke(jeg ser gjengepartiet og sluttstykket gjennom hullene etter den fremste montasjen.) Disse hullene blir åpne når jeg monterer de nye montasjene. Nå lurer jeg på om dette er farlig på noen måte?
  15. Hva med svensk Har bodd nær grensa en del år
×
×
  • Create New...