Jump to content

skivebom

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skivebom

  1. Hei, Jeg og to kamerater har fått laget R93-piper i 375 Raptor hos børsemaker på XXL-Sandvika i fjor. Pipelengde frem til støtbunn er 41 cm, og hvis jeg husker riktig, og er basert på et 90 cm 375 cheytac pipeemne som er delt i to. Riflestiging er 1/8". Har fått jaktet litt med 375 Raptor i høst og skutt tre hjort med kaliberet. Anslagsenergi er tett opp mot 9.3x62. Valgte 20 mm løpsdiameter ved pipemunning for å kompensere for kort pipe (vekt) vs rekyl. Ble veldig fin balanse i våpenet med totallengde inkl lyddemper på 100 cm. Har samme erfaring som deg ang brotsj. Brotsjen som vi bestilte tillot ikke patronlengde som samsvarte med ladedata oppgitt på https://www.375raptor.com/ I samråd med børsemaker benyttet vi derfor 375 H&H brotsj for å lage større throat for å få max OAL i samsvar med ladedata. Høyeste hastighet jeg får til med pipa er 686 m/s med 270 grains Speer Hot-Cor. 276 grains messingkuler fra DK Bullets (kjøpt av Trond Alvestad / hjemmelading.no) er et godt alternativ i sub-ladninger. Her har jeg fått petalene til å slippe i våte kataloger i sub-hastighet. Benytter GRT (Gordons Reloading Tool - freeware) istedenfor QL for indreballistikk da man i GRT kan legge inn hylsedimensjoner. Har postet hylsedimensjonsfilen tilbake til GRT-prosjektet, slik at jeg tror du finner 375 Raptor som et alternativ i GRT hvis du laster det nå. Hvis ikke kan jeg sende deg filen om du vil ha denne.
  2. Hei, jeg har en custom .338 Federal pipe i Blaser R93 med 1:10 twist. Denne pipa stabiliserer IKKE 230 grains Vektor Maskin ekspanderende kuler i sub. hastigheter. Det blir nøkkelhull i pappen med påfølgende dårlig presisjon på 50 meter. Vektor Maskin sub-kulene er 230 grain tunge, og med 12.4 gr Viht N32C rusler de i V0=293m/s i min 50 cm lange pipe, men stabiliserer som sagt ikke. Jeg har ca 280 stk av disse kulene og selger dem gjerne videre da de ikke er egnet for min pipe.
  3. Strålende, takk for svar! Det er store muligheter for at jeg kopierer ditt oppsett på min egen R93, kanskje med unntak av løpslengde. Hvis jeg har forstått svensk våpenlovgivning riktig så er 45 cm minimum løpslengde i Sverige (dersom våpenet skal bli med på jakttur til Sverige). Sub-ladningene dine har vel 100% forbrenning av kruttet i 41 cm løp? Overlydsladningene (tillatt for storviltjakt) brenner vel ikke opp kruttet i 41 cm løp (ei heller i 45 cm i følge rask beregning i Quickload)?
  4. Hei Tika, jeg er også interessert i å høre mer angående din .458 pipe i .458 Socom. For ikke å kuppe tråden, kan ikke du beskrive riggen din i en ny tråd? Hvilken riflestigning har du? Løpslengde? Pipeemne? Løpsdiameter? Har du heldemper eller påskrudd demper? I tilfelle hvilken demper valgte du? Hva ble kostnaden på prosjektet? Bilder?
  5. Jeg har begge to til Blaser D99. Dessverre fikk jeg treffpunktforandringer hver gang jeg tok av og på Doctor-siktet. Har mange montasjer til forskjellige Blaserpiper (R93) og har aldri tidligere opplevd treffpunktforandring når jeg tar av/på kikkertsiktet. Jeg antar at treffpunktforandringen skyldes at min Doctor kun er festet i et av "basefestepunktene". Jeg klarte aldri å stole på Doctoren og kjøpte derfor Aimpoint Micro med integrert Blasermontasje da denne kom på markedet. Aimpoint Micro er til forskjell fra min Doctor festet på begge festepunktene på montasjen. Jeg har ikke opplevd treffpunktforandringer med Aimpoint Micro med integrert Blasermontasje. For min del tror jeg at dette skyldes at montasjen blir mer konsistent ift sideveis vridning med to festepunkter vs ett festepunkt. I tillegg ble jeg aldri komfortabel med måten jeg måtte stille inn treffpunktet på Doctoren (skrutrekker) da jeg eksperimenterte med forskjellige ladninger. Jeg foretrekker å telle klikk på Aimpointen fremfor å føle meg frem med skrutrekkeren Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
×
×
  • Create New...