Jump to content

M17

Members
 • Content Count

  653
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by M17

 1. Tidligere har jeg skrudd dia helt ned til hylseholderen og helpresset fullstendig, dermed satt hylsa tilbake til fabrikkstandard. Dette er jo prosedyren man ofte får oppgitt? Dette har dog vært med standardkaliber som jeg har ladet til flere rifler, og det ikke er snakk om mange omladninger. Tenker bare da jeg fortsetter å presse slik jeg gjør, hvor 0,5-0,75 av lengden på hylsehalsen blir krympet. Regner jo med at messingen vil flyte fremover, så skulle hylsene etter noen omladninger vise seg å kamre tregere får jeg heller sette dem mer tilbake.
 2. Okei, har ikke prøvd med dia lenger ute enn jeg allerede har den. Da begynner det nesten å bli vanskelig å få stemplet ut tennhettene. Så om jeg har forstått riktig må hele halsen inn i "dieformen" før skulderen begynner å presses tilbake? Altså i praksis så necksizer jeg bare hylsene mine?
 3. Well, la meg bare se at jeg har forstått dette her rett. Jeg skrur i dia mi til den tar i hylseholderen, og skrur så en runde tilbake og fester dia. Hylsene kamrer nå likevel helt fint etter pressing. Har skulderen blitt satt tilbake i det hele tatt? Ser jo på hylsen at ikke hele lengden av hylsehalsen har blitt krympet. Er det noen regel for hvor mye av halsen som bør krympes pga kuleholdet?
 4. Ny rifle i 6XC i hus. Har lenge siklet på et kaliber som kan passe inn mellom min .22 og 30-06. Kom over et tilbud jeg ikke kunne motstå. Håper på å finne god presisjon med tunge kuler. Howa 1500 kasse LW løp GRS stokk Hausken demper Sightron SIIISS 8-32x56 20 moa skinne
 5. Da tenker jeg bare jeg kjører på med Redding FL-dia mi, og justerer slik at jeg bare presser nok til å få grei kamring. Var bare litt forvirret om man med disse diene kan justere hvor mye av halsen som presses, uavhengig av resten av hylsa. Synes det virker unødvendig å presse halsen for mye, for så å utvide med ekspander etterpå.
 6. Gløding er jeg helt innstilt på. Men hva er egentlig forskjell på en FL busing die, og body die/neck busing die? Er ikke bare FL-dien en kombinasjon av disse?
 7. Skal begynne å lade til 6mm XC, og ønsker i den sammenheng god presisjon og lengst mulig levetid på mine dyrebare lapua-hylser. Har en die av merke Redding det står FLS på, og regner med dette er en fullsize-die. I min verden, i andre kalibre, har jeg brukt Lee Collett til pressing av hylsehals, og Lee full-size til å sette hylsen tilbake til fabrikkstandard med jevne mellomrom når hylsen kamrer tregt. Etter en del lesing er det fortsatt noen ting som er uklart for meg. Det skrives om pressing med og uten ekspanderknapp, utskiftbare bushinger, body-dier og pressing av del
 8. Bestilte en plate fra skytterlinken, og hørte ikke noe mer. Sendte også en mail uten noe svar, så ga hadde gitt det litt opp når jeg nå plutselig fikk melding fra posten en måned senere. Men, til spørsmål. Behandler dere stålet med noe, eventuelt hva, for å forhindre korrosjon?
 9. Min kjære Tikka M695 i 30-06. Ved kjøp av eldre modell Tikka får man enormt mye for pengene. Om jeg finner på å bytte løp vil jeg ha raskere riflestigning for å stabilisere tyngre kuler, kanskje også brotsje opp til AI. Her 5 stk 168 grs custom competition, når skytter gjør ting rett.
 10. Da var bremsen min i mål. Ble en kjekk liten sak, blir artig å prøve den.
 11. Lager bremsen fra sylindrisk stål, så da gjenger jeg bare opp først og freser de parallelle flatene etter prøvemontering. Tegnet meg kjapt et utkast i CAD. 55 mm lang, 25 mm i diameter. Høyde 20 mm. Foreløpig estimert vekt 91 gram. Godstykkelse jevnt over ca 4 mm. Kunne nok spart inn noen gram her. Foreløpig kun porter ut til sidene. Tror dette kan bli bra😎
 12. Se der ja, mange takk! Gir det en god effekt å slippe litt gass oppover? Blir nok gassutløp vinkelrett på løpsaksen ja, men fortsatt litt i tvil og det blir en sylindrisk patent med flere hull eller en flat med porter som i versjonen over. Den sylindriske vil utvilsomt kreve mindre maskineringsarbeid, og man slipper å ta hensyn til at bremsen må tilpasses for å bli i vater når den skrus på. Skal prøve å få tegnet noen utkast i CAD.
 13. Da jeg fikk gjenget opp rifla fikk jeg ikke med noen gjengebeskytter. Ble til at jeg kjøpte en M14x1,5 gjengetapp, så lager jeg en beskytter i aluminium. Lekte deretter videre med tanken om å prøve meg på en rekyldemper. Noen som har prøvd seg på dette? Har tilgang på fres og dreiebenk, og tenkte gjerne bruke et rustfritt stål type 304 eller 316. Noen spesielle hensyn jeg her burde ta?
 14. Noen som vet omtrent hvor stort tap det er snakk om i rotasjonshastighet, på noen hold?
 15. M17

  Knivstål FAQ

  Fulgte med en blokk poleringsmedie ja, så gnidde på litt av dette før jeg tok lærstroppen i bruk.
 16. M17

  Knivstål FAQ

  Steinen gjorde jobben den, og etter noen strøk på læret skjærer den papir igjen. Om noen er interessert kan jeg finne link til hvor kniven er kjøpt. https://www.youtube.com/watch?v=m7ayqq52NHg
 17. M17

  Knivstål FAQ

  Har bestilt meg en #1000/3000 vannstein samt en lærstropp med noe tilhørende poleringsmedie. Om ikke dette biter får jeg prøve noe fint våtslipepapir eller polering med diamantspray.
 18. M17

  Knivstål FAQ

  Har en fin liten kniv det står merket M390 på bladet på. Skal etter hva jeg har hørt være et pulverstål med høyt nok innhold av krom til å gjøre det rustfritt, og dette er jammen et fantastisk stål! Aldri hatt en kniv som har holdt eggen så lenge. Noen som vet noe mer om dette flotte stålet, om det eventuelt er mulig å oppdrive? Og vil en vanlig våtstein bite på kniven min, eller trenger jeg diamantbryne?
 19. Det med tynnere mantel kan jeg gjerne tro, da kulene har nær eksplosiv effekt i vilt.
 20. 22lr på 260 meter blir vel langhold, totalt 118 klikk elevasjon: View My Video
 21. M17

  Tikkaklubben

  +1 Må melde meg inn med min egen Tikka, en M695 i 30-06 med Zeiss Conquest 3.5-10x50. De første årene levde denne som rendyrket jaktrifle, matet med ferdigammunisjon. Det var da jeg begynte å lade selv jeg ble oppmerksom på potensialet i denne rifla, som langt overgår egne skyteferdigheter. På en god dag ser det slik ut, 5 skudd på 100m: På det jevne ser det mer slik ut. Skyter rett og slett ikke godt nok, og det tyske retikklet dekker for mye.
 22. Tenkte egentlig på bildene av kuletesten Forøvrig vil nok 167 grs gå bra, disse går bra i de fleste våpen. Har 150 Interlock dersom det er interesse for å teste denne.
 23. Hadde vært fint å få fiksa bildene i første post, om det lar seg gjør
 24. Har 4-14 selv, den har en del dorulleffekt men har hørt at 5,5-25 er verre. Vær obs på at disse kikkertene er tunge. Har min på salongrifla. Med MIL justering i tårnene, mange tilgjengelige klikk og B20 retikkel er den ypperlig og byr på god trening i vind og på lengre hold.
×
×
 • Create New...